Fojnica dobila 30.000 KM za sanaciju klizišta

33

-- Oglas ---

Predstavnici Općine Centar Sarajevo u utorak su načelniku Općine Fojnica Sabahudinu Klisuri uručili odluku općinskog načelnika Dževada Bećirevića da se iz proračuna izdvoji iznos od 30.000 KM za sanaciju klizišta u selu Živčići na području općine Fojnica.

Obzirom na skroman proračun kojim raspolaže naša Općina ovakva pomoć je itekako dobro došla. Općina Fojnica će također izdvojiti određena financijska sredstva kako bi se klizište što prije saniralo, kazao je načelnik Klisura.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić izjavio je da su sredstva donirana kako bi se osigurala nesmetana cestovna komunikacija koja vodi do sela Živčići gdje je smještena jedna od najstarijih tekija u BiH.

Da bi se pronašla sredstva i za sanaciju ove putne komunikacije, dodao je, pokušat će uspostaviti kontakt ove općine i određenih federalnih ministarstava.

Buduća suradnja planira se uspostaviti putem Komisije Općinskog vijeća za mjesne zajednice i suradnju sa općinama i gradovima, priopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.