Federer i Đoković u 2. kolu Wimbledona za samo 45 minuta igre

43

Stotine teniskih entuzijasta kampirali su cijeli noć ispred ulaza u All England Club kako bi mogli kupiti karte za centralni teren drugog dana Wimbledona.

Sretnici koji su dobili priliku nabaviti  ulaznicu jedva su čekali gledati prvu tenisačicu svijeta Angelique Kerber, čiji meč s Irinom Falconi je bio samo zagrijavanje za ono što slijedi.

Kerber je to riješila rutinski 6:4, 6:4, a onda su na teren izašli Novak Đoković i Martin Kližan. Neugodni Slovak mogao je možda dobro namučiti Đokovića, ali je već od sredine prvog seta imao probleme s lijevim gležnjem. Konačno, pri Đokovićevom vodstvu 6:3, 2:0, Slovak je predao meč.

Tako je Đoković na terenu proveo tek 43 minute i odmoran čeka meč 2. kola protiv Adama Pavlašeka.

Svi su došli gledati Rogera Federera i strašno zabavnog i zanimljivog Aleksandra Dolgopolova. Nažalost po gledatelje, Ukrajinac je na terenu izdržao gem i minutu duže od Kližana. Kod 6:3, 3:0 za Federera Dolgopolov je predao, također zbog ozljede gležnja.

Tako je program na centralnom terenu završio nakon nešto manje od tri sata tenisa, iako postoji mogućnost da se neki od mečeva s drugih terena prebaci na centralni teren.