Federalno ministarstvo okoliša i turizma izdalo okolišnu dozvolu za gradnju mini hidroelektranu na Volujaku

22

Federalno ministarstvo okoliša i turizma izdalo je Rješenje o okolišnoj dozvoli „MM Energi“ d.o.o. Prozor-Rama za izgradnju mini hidroelektrane „Volujak“

Unatoč iznošenju argumenata kako ne bi trebalo dati dozvolu za gradnju mini hidroelektrane na Volujaka koje je uputila općina Prozor-Rama, protivljenju mještana i ekoloških udruga Federalno ministarstvo okoliša i turizma izdalo je  09.09.2019. godine Rješenje o okolišnoj dozvoli za gradnju elektrane.

Rješenje ministarstva okoliša

Ministrica Edita Đapo je upravo u vrijeme potpisivanja Reješenja u  pratnji Josipa Grubeše, ministra pravde BiH boravila na području općine Prozor-Rama, odnosno, u njezinom istočnom dijelu u neposrednoj blizini rijeke i kanjona Volujak. Zasigurno je obilazila teren da vidi za što je potpisala Rješenje?

Ma koliko se vodilo računa o okolišu tijekom izgradnje mini hidroelektrane, rijeka i kanjon Volujak su zauvijek izgubljeni. Netaknuti dio ramske prirode, osobit ekološki i geološki biser izgubit će svoju ljepotu i početi propadati taj ekosustav.

Hoće li biti reakcije mještana, ekoloških udruga i lokalnih vlasti ostaje vidjeti.