- oglas -

Europski prvak bolji od svjetskog za finale EP-a u Splitu

Pročitajte i ovo

Od prodaje Titove vile u New Yorku BiH dobiva 7,5 milijuna dolara

Vila je prodana za ukupnu cijenu od 50 milijuna dolara, a 15 posto pripalo je Bosni i Hercegovini Prodana je...

Osam najčešćih razloga mutnog vida – neki su vrlo česti, a neki će vas iznenaditi

Ponekad se problemi s vidom mogu javiti jer ste umorni nakon cjelodnevnog gledanja u ekran, ali nekada su i...

Uposlenima u Elektroprivredi BiH pomoć u iznosu 750 KM, rudari neće dobiti ništa

Uposlenima u Elektroprivredi BiH bit će isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od po 750 KM, ali prema odluci...
- Advertisement -

Mađarski vaterpolisti plasirali su se u finale Europskog prvenstva u Splitu pobjedom nad Španjolskom 10:8 (2:3, 5:2, 0:2, 3:1).

- Advertisement -

Dvoboj aktualnih europskih prvaka Mađara, koji imaju rekordnih čak 13 naslova, i svjetskih prvaka Španjolaca, koji još čekaju na prvi kontinentalni naslov, ponudio je izvrstan vaterpolo u Spaladium Areni.

Iako su Španjolci bili favoriti i stvarno su impresionirali sve dosadašnjim igrama i kvalitetom na ovom prvenstvu, pomlađena Mađarska se još jednom pokazala kao crna mačka za momčad s Pirineja. Mađari su igrali momčadski, međusobno se pokrivali, igrali agresivno i vrlo čvrsto u obrani, što je bilo dovoljno za pobjedu nad momčadi koja ove godine dominira svjetskim vaterpolom.


Nestvarno zvuči podatak da je je ovo bila 20. uzastopna pobjeda Mađara nad Španjolcima u 20. međusobnoj utakmici na europskim prvenstvima.

Španjolci su bolje započeli utakmicu, razbranio se njihov vratar Aguirre i krajem prve četvrtine Furija vodi s 3:1. Svjetski prvaci tada ne koriste igrača više za 4:1, a Mađarima je to dalo dodatni motiv da preokrenu utakmicu. Drugu četvrtinu su dobili s 5:2 i otišli na odmor s dva gola viška (7:5).

U trećoj četvrti potpuno drugačija slika, posložila se španjoska obrana i Mađari u tom periodu igre ne postižu pogodak, pa se u zadnju četvrtinu ušlo s 7:7. Pet minuta prije kraja Zalanki pogađa za 8:7, a Mađari zabijaju nakon čak 13 minuta bez gola, a minutu kasnije Nagy povećava na 9:7. Najiskusniji Španjolac Peronne ne koristi igrača više, a Molnar u protunapadu zabija za 10:7, te je počelo veliko slavlje Mađara.

Kod pobjednika Adam Nagy je dao tri, Kristian Manhercz dva gola, a vratar Soma Vogel je imao sjajnih 12 obrana, dok je Alvaro Granados s tri gola bio najbolji kod Furije.

Najnovije vijesti

Od prodaje Titove vile u New Yorku BiH dobiva 7,5 milijuna dolara

Vila je prodana za ukupnu cijenu od 50 milijuna dolara, a 15 posto pripalo je Bosni i Hercegovini Prodana je...

Osam najčešćih razloga mutnog vida – neki su vrlo česti, a neki će vas iznenaditi

Ponekad se problemi s vidom mogu javiti jer ste umorni nakon cjelodnevnog gledanja u ekran, ali nekada su i posljedica stanja poput hipertenzije i...

Uposlenima u Elektroprivredi BiH pomoć u iznosu 750 KM, rudari neće dobiti ništa

Uposlenima u Elektroprivredi BiH bit će isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od po 750 KM, ali prema odluci Upravnog odbora ovog poduzeća, na...

Ekonomski instituti: Zbog porasta cijene plina Njemačku 2023. čeka recesija

Vodeći njemački ekonomski instituti procjenjuju da će njemačko gospodarstvo sljedeće godine ući u recesiju, proizlazi iz redovite jesenske analize, objavljene danas. "Zbog snažno poraslih cijena plina, troškovi energije...

PROMETNA NESREĆA: Kamion se zabio u benzinsku postaju

Nesvakidašnja prometna nezgoda u kojoj je kamion udario u bezinsku postaju dogodila se u Drinovcima. Kamion koji je dolazio na benzinsku crpku nije se na vrijeme...

Povezane vijesti