Elektroprivreda HZ HB reagirala u vezi zapošljavanja u tom poduzeću

305

Javno poduzeće Elektroprivreda HZ- HB d.d. Mostar oglasilo se u četvrtak priopćenjem za javnost povodom, kako navode, plasiranja informacija u krivom kontekstu o zapošljavanju u tom poduzeću.

U priopćenju se navodi kako je najveći broj, preko 90 posto, radnika primljen u 2017. godini odradio pripravnički staž u Elektroprivredi HZ HB d.d. Mostar te da su uspješno osposobljeni za poslove na koje su primljeni.

Svi navedeni primljeni su, kako je priopćeno, nakon provedenih procedura, temeljem raspisanog javnog natječaja za prijem pripravnika objavljenog u dnevnoj tiskovini i na web stranici Društva, sukladno Zakonu o radu, internim aktima Društva i Planu poslovanja u čijem sastavu je i plan kadrova, koji je usvajanjem od strane Skupštine Društva obvezujući za Upravu Društva.

“Nisu nam jasne namjere pojedinih medija koji o zapošljavanju u našem poduzeću pišu u kontekstu kao da dajemo otkaze, a ne zapošljavamo mlade obrazovane ljude, čime im osiguravamo ostanak i opstanak u Bosni i Hercegovini”, naglasili su iz Elektroprivrede HZ HB Mostar.

Iz tog poduzeća poručuju kako se ‘ovakvom grubom obmanom javnosti’ želi unijeti nemir i destabilizirati stanje na području gdje djeluje Elektroprivreda HZ HB Mostar.

Svi procesi u tom poduzeću, kako navode, odvijaju se sukladno Planu poslovanja, kako proizvodnja električne energije, distribucija, opskrba, tako i zapošljavanje i odlasci u mirovinu.

“I ovom prilikom ističemo zadovoljstvo što zapošljavamo mlade obrazovane ljude, najvećim dijelom mlade inženjere, i time im, kao što smo već rekli, osiguravamo ostanak i opstanak u Bosni i Hercegovini, što očigledno nekome ne odgovara”, stoji u priopćenju.