- oglas -

Dujo održao sastanak sa Civilnom zaštitom

Pročitajte i ovo

Kod Tomislavgrada otvorena džamija koju su zajedno napravili muslimani i katolici

Svečano je otvorena novoizgrađena džamija u Mandinu Selu, u Dilaverima kod Tomislavgrada. Džamiju je, zbog zasluga u izgradnji, otvorio Tajko...

Mladoženja na vjenčanju pustio snimku mlade tijekom seksa s mužem njene trudne sestre

JEDNO vjenčanje u Kini pretvorilo se u dramu nakon što je mladoženja pred svim uzvanicima otkrio da ga mladenka...

Na pogon Travničana sa klupe Tuzla City razbio Sarajevo

Nakon tri uzastopne pobjede Sarajevo je doživjelo i prvi poraz. I to uvjerljiv. Na zeničkom Bilinom polju, gdje će...
- Advertisement -

Načelnik Stjepan Dujo, ujedno i zapovjednik Stožera Civilne zaštite, danas je u zgradi Općine Novi Travnik održao radni sastanak sa predstavnicima Kantonalne uprave za civilnu zaštitu, Ivanom Ljubasom, vršiteljem dužnosti direktora i Edimom Nesimijem, pomoćnikom direktora.

- Advertisement -

Tema sastanka bio je nastavak i unapređenje suradnje između Kantonalne uprave CZ i Općine Novi Travnik u rješavanju pitanja iz zajedničke nadležnosti .

Po završetku sastanka održana je i redovita sjednica Stožer Civilne zaštite općine Novi Travnik, kako bi se razmotrio problem klizišta i odron nastao u naselju Gornje Pećine.


Odlukom Stožera izdvojeno je 15.000 KM za provođenje mjera zaštite i spašavanja na području općine Novi Travnik – sanacija klizišta i odrona u naselju Gornje Pećine.

Sa sjednice Stožera upućen je zaključak sa zahtjevom Kantonalnom stožeru civilne zaštite SBK/KSB za financiranje sanacije klizišta u naselju Gornje Pećine, u iznosu od 15.000 KM.

Na sjednici je usvojen Plan rada općinskog stožera za 2021. i Izvješće o radu za 2020. godinu.

Sa sjednice je upućen apel građanima Novog Travnika na poštivanje svih preporučenih higijensko epidemioloških mjera, u cilju suzbijanje širenja epidemije koja je evidentno prisutna i u našoj lokalnoj zajednici.

Članica Stožera, dr. Anđelka Ljubas Stupar, epidemiolog iznijela je podatke o broju oboljelih od pojave epidemije do danas kao i o broju cijepljenih novotravničana. Prema podacima Doma zdravlja do danas je cijepljeno nešto više od 20% građana a cilj nam je postići kolektivni imunitet sa 95% cijepljenih, s ciljem zaštite svih onih koji zbog urođenih i stečenih bolesti nisu u mogućnosti cijepiti se.

Prema zvaničnim podacima do sada aplicirano je 7 793 doze vakcina. Od toga , jednom dozom cijepljeno je 4.230 osoba, sa dvije doze 3 518 osoba a sa tri doze 39 osoba.

Trenutno, pozitivno je 58 osoba od kojih je 8 na bolničkom liječenju. U izolaciji je 98 osoba.

Stožer civilne zaštite poziva građanstvo na cijepljenje koje se svako dana obavlja u prostorima Doma kulture u vremenu od 08,00 do 12,000 sati.

Trenutno, na raspolaganju su cjepiva Comirnaty, Moderna i Sinofarm.

 

Najnovije vijesti

Kod Tomislavgrada otvorena džamija koju su zajedno napravili muslimani i katolici

Svečano je otvorena novoizgrađena džamija u Mandinu Selu, u Dilaverima kod Tomislavgrada. Džamiju je, zbog zasluga u izgradnji, otvorio Tajko...

Mladoženja na vjenčanju pustio snimku mlade tijekom seksa s mužem njene trudne sestre

JEDNO vjenčanje u Kini pretvorilo se u dramu nakon što je mladoženja pred svim uzvanicima otkrio da ga mladenka vara. Video sa svadbe proširio...

Na pogon Travničana sa klupe Tuzla City razbio Sarajevo

Nakon tri uzastopne pobjede Sarajevo je doživjelo i prvi poraz. I to uvjerljiv. Na zeničkom Bilinom polju, gdje će Sarajevo igrati dok traju radovi...

Kod Tomislavgrada otvorena džamija koju su zajedno izgradili muslimani i katolici

Protekle subote je u Mandinu Selu nedaleko od Tomislavgrada svečano otvorena džamija koju su zajednički izgradili muslimani i katolici ovog područja. Iako je džamija džemata...

Obavijest o održavanju Napretkovog kulturnog ljeta „iNOVIraj“ 2022.

Napretkova podružnica iz Novog Travnika organizira kulturno zabavnu manifestaciju pod nazivom: Napretkovo kulturno ljeto „iNOVIraj“ koja će se održati u tri večeri, od 18. do 20....

Povezane vijesti