DRUGO LICE DŽUMHURA: Razbijao reket, urlao da mu se tenis gadi, raspravljao s Tsongom i sucem…

291

TENISAČ iz BiH Damir Džumhur (25) ponovno je ukrao show, ovaj put na ATP turniru u Beču. Džumhur je u 2. kolu izgubio od Jo-Wilfrieda Tsonge 6:7, 7:6, 6:1, propustivši pritom i meč loptu u drugom setu, no ponovno je bio u centru pažnje zbog svojeg ponašanja, a ne samog tenisa.

Džumhur je servirao za prvi set kod 5:4, no prvo je promašio čisti smash nakon čega si je sarkastično govorio “Bravo! Bravo!”, a u sljedećem poenu je lagani forhend slice poslao metar u aut.

“Gadi mi se tenis”, urlao je Džumhur, izgubio servis, ali ipak dobio tie-break. U 13. igri drugog seta propustio je meč loptu na 7:6, a nakon što je izgubio set pa i prvi gem trećeg seta, raspalio je reketom u pod.

Ipak, vrhunac Džumhurovih eskapada stigao je kod vodstva Tsonge 5:1 u trećem setu. Francuz je pogodio odličan servis, koji je Damir jedva vratio ispred mreže nakon čega je nezainteresirani Džumhur samo odšetao do drugog kraja terena.

Iznenađeni Tsonga je nakon toga promašio zicer i prigovorio sucu oko Džumhurova ponašanja.

“Što je? Što sam trebao napraviti? Pa jesi li vidio gdje me loptica pogodila. I što sad, ne mogu igrati kako ja hoću, je li? Ne, ti ćeš mi reći kako moram igrati”, govorio je Damir sucu, a nakon što je izgubio gem i set porazgovarao je i s Tsongom.

Francuz mu je rekao da ga je dekoncentrirao svojim potezom, na što mu je Džumhur rekao da se nije mogoa nikako drukčije obraniti.