Dramatična noć u Zenici: Jak vjetar čupao drveća, oštećen automobil

60

Nevrijeme koje je protekle večeri zadesilo Zenicu izazvalo je probleme kako u prometu tako i na privatnim te ugostiteljskim objektima.

Obilna kiša, praćena jakim vjetrom, preplavila je brojne zeničke prometnice. Tako je na nekoliko dijelova u gradu, zbog ogromne količine vode, promet bio onemogućen. Jak vjetar nanio je štetu na nekoliko ugostiteljskih objekata, odnosno, na njihovim baštama. Osim toga, letjeli su dijelovi fasade sa zgrada, kontejneri, frižideri ispred trgovačkih radnji, padale su grane i izvaljena su drveća. Najkritičnije je bilo na izlazu iz Zenice i u ulici Štrosmajerova, gdje je izvaljeno ogromno drvo koje je palo na prometnicu i tako blokiralo promet ali i prouzrokovalo štetu na automobilu Peugeot. Usljed pada, oštećena je i elektroinstalacija.

Kritično je bilo i na izlazu iz grada na magistralni put M-17, gdje je voda preplavila prometnice. O kojoj količini vode se radi najbolje svjedoči podatak da je jedan automobil gotovo potpuno poplavljen i blokiran u vodi. Mladiće, koji su se nalazili u vozilu, zatekli smo kako stoje na krovu automobila, čekajući pomoć. Za sada nije poznat precizan podatak o šteti prouzrokovanoj nevremenom koje je zadesilo Zenicu.