Poveži se s nama

Scena

“Dodikova“ televizija pustoši i medije iz Hrvatske, evo koja poznata imena su uzeli s RTL-a, N1, Nove TV..

Objavljeno

UNA TV, u javnosti poznata i kao ‘Dodikova televizija‘, ambiciozno kreće u osvajanje regije i deset milijuna gledatelja iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, u kojima će imati svoje studije

Hrvatski studio regionalne televizije užurbano se uređuje u kompleksu Sky Office u Zagrebu, a već danima se nagađa o televizijskim transferima odnosno o prelascima poznatih televizijskih lica sa sadašnjih, na novu televiziju, piše Direktno.hr.

Ivana Paradžiković, bivša voditeljica “Provjerenog” Nove TV,  najčešće je spominjano ime koje se veže uz UNA TV, na kojoj bi trebala voditi istraživački magazin.

image

Ivana Paradžiković

 NOVA TV –

Dnevnik će voditi Josip Šarić, donedavni RTL-ov reporter, a potvrđen je i prelazak Matee Dominković s N1 televizije.

image

Josip Šarić

Oglas
 RTL –
image

Matea Dominiković

Uz nju, kao pojačanje informativnog programa stiže i sada već bivši RTL-ov reporter Petar Panjkota, koji se na društvenim mrežama pohvalio novim početkom, objavivši fotku iz zagrebačkog sjedišta UNA-e TV.

Također, spominju se i, također RTL-ovci, Ivan Žada i Nataša Vidaković te bivša novinarka Nove TV  Ivana

Urednik zabavnog programa bit će Daniel Delale, kojeg gledatelji pamte po “Red Carpetu” Nove TV, a zadnji angažman mu je bio na Z1 televiziji na kojoj je vodio “Jutrogram”.

Oglas
image

Daniel Delale

 LUKA STANZL – Pixsell

Pjevačica Maja Bajamić vodit će reality show.

Kao pojačanje spominjali su se i Frano Ridjan koji je Hrvatsku radioteleviziju zamijenio Novom TV, na kojoj vodi “Supertalent” i novinar Domagoj Novokmet s N1 televizije, ali obojica su nagađanja demantirali, piše Gloria.

Televizija koja će navodno imati dva kanala, od kojih će opći startati do Nove godine, a informativni početkom iduće godine, pokušala je RTL-u preoteti i Mojmiru Pastorčić, ali im se ona zahvalila na ponudi, a odbila ih je i pjevačica Severina Vučković, koja je trebala imati svoj talk show od kojeg je odustala zbog Igora Dodika, sina Milorada Dodika, kojeg se spominje kao navodnog suvlasnika projekta.

Oglas

Centralna.ba

 

Oglas

Muzika

Zabranjeno pušenje najavilo novi koncert u Sarajevu: Jedna svirka za tri jubileja

Objavljeno

Piše

Grupa Zabranjeno pušenje će 24. svibnja 2024. godine u Sarajevu održati veliki koncert. Nastup će biti organiziran u Dvorani Mirza Delibašić u okviru SKC Skenderija.

Ovim koncertom bit će obilježen jedan veliki jubilej, a to je 40 godina od izlaska albuma Das ist Walter, kojim se “zakotrljao” rad jednog od najvećih bendova koji su potekli iz Sarajeva, Zabranjenog pušenja. Zenica blues, pjesma sa tog albuma i prvi hit Pušenja, ostao je do danas svojevrsna osobna karta benda, piše osolobođenje.ba

Anarhija all over Baščaršija, Abid, Put u središte rudnika Kreka Banovići, Selena, Neću da budem Švabo, Kino prvi Maj, Šeki, Čejeni odlaze pjesme su koje su objavljene na ovom albumu, osim čuvene Zenica blues.

Oglas

Osim ovog, koncertom Zabranjenog pušenja biće obilježena još dva velika jubileja, a to je 80 godina od početka izlaženja lista Oslobođenje, kao i 55 godina od kada je KSC Skenderija otvorena za posjetitelje.

Ono što je posebno značajno najaviti je da će ulaz na koncert biti besplatan.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Što trebate znati o “dozvoljenom minusu”?

Objavljeno

Piše

Dozvoljeni minus je financijski mehanizam koji omogućava vlasnicima tekućih računa, s vremena na vrijeme, potrošiti više novca nego što imaju na računu.

Dozvoljeni minus je vrsta kredita koja, s jedne strane, pruža određenu fleksibilnost i olakšava upravljanje žurnim troškovima, a s druge, može postati zamka ako se ne koristi odgovorno.

Što je dozvoljeni minus i kako se određuje?

Korisnici računa u bankama preko kojih primaju plaću imaju mogućnost zatražiti prekoračenje po računu, kao svojevstan najjednostavniji oblik kredita. Prekoračenje po tekućem računu, popularni “dozvoljeni minus” je zaduženje manjeg obujma, najčešće u visini mjesečne plaće.

Oglas

Maksimalno prekoračenje tekućeg računa određuje banka, ovisno od poslovne politike banke, i najčešće se kreće u iznosu od jedne ili dvije mjesečne plaće.

Kolike su kamate?

Kamata koja se naplaćuje za iskorišteni iznos prekoračenja razlikuje od banke do banke.

Ako imate odobren dozvoljeni minus, banka će naplaćivati kamatu samo na iskorišteni iznos, dok neiskorišteni iznos od ukupno odobrenih sredstava ostaje na vašem računu i na raspolaganju je prema vašim potrebama.

Oglas

Kamata na dozvoljeni minus iznosi u prosjeku oko 30% na godišnjoj razini, odnosno 2,5% mjesečno. Ona se obračunava i naplaćuje na kraju mjeseca za iznos koji je klijent koristio i na razdoblje koje je koristio.

Koliko je “dobar” dozvoljeni minus?

Iako dozvoljeni minus može djelovati kao odlično rješenje kada vam je potreban novac i kada nemate dovoljno sredstava “preživjeti” cijeli mjesec, stručnjaci savjetuju koristititi ga samo kada je nužno i ne koristiti ga kao dugoročni vid kreditiranja, jer se kamata na korišteni dozvoljeni minus obračunava na dnevnoj razini.

Upravo zbog toga je veoma važno koristiti ga u što kraćem razdoblju, kako biste manje platili kamatu.

Oglas

Što može biti alternativa dozvoljenom minusu?

Ako se ne želite zaduživati i iz situacije dozvoljenog pređete u nedozvoljeni minus, savjetuje se obaveze po dozvoljenom minusu izmiriti podizanjem gotovinskog kredita ili kredit za refinanciranje, jer su kamate kod ovakvih kredita drastično niže i ponekad mogu predstavljati “najbezazlenije” rješenje za izlaz iz nepovoljne situacije pišu Nezavisne novine.

Potrebno je znati kako banke minus najčešće odobravaju na osnovu redovnog mjesečnog priliva ne tekućem računu, plaće ili mirovine, a moguće je ovaj vid pozajmice dobiti i na osnovu položenog depozita kao jamstva.

Procedura za odobrenje minusa obično je jednostavna. Dovoljno je u banci u kojoj imate tekući račun i primate plaću ili mirovinu, popuniti zahtjev za odobrenje dozvoljenog minusa, potpisati suglasnost za dobijanje izvješća, te platiti naknadu za povlačenje izvješća i sačekati odgovor banke.

Oglas

Nastavi čitati

BiH

NEODGOVORNI POJEDINCI UGROZILI RIJEKU, NAPRAVLJENA OGROMNA I NEPOVRATNA ŠTETA EKO SISTEMU

Objavljeno

Piše

Nakon odrona kamenoloma u mostarskom naselju Bijela, velika količina kamena završila je u rijeci.

Ovaj događaj, aktuelizovao je pitanje nepoželjnih uticaja na okoliš, prilikom miniranja u kamenolomu.

Koliko brinemo o zaštiti okoliša, koje su moguće posljedice obrušavanja, te šta nadležni poduzimaju, istražila je ekipa BHRT-a.

Priroda je još jednom pokazala svu svoju moć i snagu. Za samo par sekundi napravio se krater ogromnih razmjera a visoke stijene završile su u vodi i nanijele ogromnu i nepovratnu štetu eko sistemu tog dijela prirode.

Oglas

Stijene koje su u vodi napravile su fizičku barijeru koja onemogućuje ribama da se slobodno kreću na tom području, upozoravaju ekolozi. Budući da je to područje krša, utjecat će to, dodaju, i na samu kvalitetu vode.

“Samim tim je li dolazi do upita jednog velikog šta to mi jedemo koliko je ta riba ispravna da li je ona zdrava vlasti su se jednostavno morale da pozabave ovim pitanjima i da jednostavno preispita svoje odluke”, izjavio je predsjednik Ekološke udruge “Majski cvijet”, Oliver Arapović.

“Danas mještane i građane grada Mostara interesuje da nam jednom pokažu gdje su ta i kad su ta istraživanja vršena i zmenađuje nas kako gradske kantonalne i federalene vlasti šute po pitanju toga zatvaraju oči slobodno mogu reći da bi samo udovoljili nekom da bi neko radio i zarađivao sebi milione”, rekao je predsjednik Eko udruge “Kuti”, Aner Omanović.

Ovakvi kamenolomi, mišljenje je stručnjaka, ne bi se trebali praviti u blizini rijeka i jezera, doslovno u koritu. Glavno pitanje je, naglašavaju: ko je dao dozvolu za prostor koji je zakonom zaštićeno područje. Također smatraju da je studija za okoliš trebala biti plod istraživačkih aktivnosti, i to stručno naučnih, a ne prepisivačkih, jer je, navode ovdje očito riječ o elaboratu opće namjene.

Oglas

“Neko bi mogao krivično odgovarati zato što je mimo zakona, mimo plana dozvolio da se tu eksploatiše šljunak, a drugi je problem način na koji se to eksploatisalo, pa je došlo do te havarije to je jedno nestručno ponašanje bez prisustva geologa i stručnih ljudi to je havarija koja je nastala ljudskim neznannjem i ljudskom nebrigom”, rekao je urbanista i planer, Sead Pintul.

“Očito je da ovdje neko treba snositi odgovornost međutim ovdje treba iznaći ko je odgovoran, a iznalaženje odgovorne osobe mogu samo učiniti eksperti iz ove oblasti”, rekao je doktor geografskih nauka, Muriz Spahić.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma uputilo je dopis Vladi HNK u kojem traže hitnu informaciju o pravnom statusu subjekta koji je izvodio radove i miniranje terena, kao i dokaze o izvršenom inspekcijskom nadzoru i razlozima koji su doveli do incidenta. Iz MUP-a HNK-a kazali su da će se pookončanju kriminalističke istrage znati kako je došlo do odrona, i kolika je materijalna šteta.

Oglas

Nastavi čitati

Događanja

Više od 400 natjecatelja nastupilo na 5. Viteškoj utrci “Vitez trči za Svjetski dan bubrega”

Objavljeno

Piše

ZAVRŠENA 5. VITEŠKA UTRKA

Više od 400 natjecatelja nastupilo je na današnjoj 5. Viteškoj utrci “Vitez trči za Svjetski dan bubrega”, koju je iznimno uspješno organizirala Udruga dijaliziranih i transplantirani bolesnika KSB.

Radio Vitez donosi rezultate najuspješnijih sudionika.

SENIORKE:
1. Amela Trožić,
2. Vesna Čavar i
3. Lejla Hodžić.
SENIORI:
1. Berin Mušanović,
2. Džemal Bukvić i
3. Josip Martinović.

Oglas

JUNIORKE:
1. Anđela Talić,
2. Nika Kusin i
3. Antea Pavličević.
JUNIORI:
1. Rijad Brodlija,
2. Mario Lovrinović i
3. Ivan Marković.

VETERANKE:
1. Ajla Pinjo,
2. Nermina Gegić i
3. Jasna Buturac.
VETERANI:
1. Ante Klišanin,
2. Zoran Dedić i
3. Željo Bošnjak.

Nastavi čitati

BiH

Od sutra avio-linija od Beograda do Mostara

Objavljeno

Piše

Air Serbia od sutra uspostavlja direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, a kako je ranije najavljeno iz ove kompanije, srpski nacionalni avio-prevoznik će do Mostara leteti tri puta nedeljno i to ponedeljkom, petkom i nedeljom, prenosi BN portal.

Do Mostara će se letjeti avionom tipa embraer 175, let traje 50 minuta, a karte koštaju od 56 eura po smjeru, odnosno od 104 eura za povratno putovanje u ekonomskoj klasi, stoji i na stranici AirSerbia.
Generalni direktor Air Serbia Jirži Marek rekao je ranije prilikom potpisivanja ugovora o uspostavljanju linije da će to pozitivno uticati na ekonomski i privredni rast, olakšati kulturnu razmjenu i doprinijeti još boljoj suradnji na Zapadnom Balkanu.
Izvor: BN/Tanjug

Nastavi čitati

Scena

Prijović je još jednom oduševila, ali svi pričaju o djevojci iz Viteza: Evo zbog čega

Objavljeno

Piše

Pjevačica Aleksandra Prijović napravila je čudo u posljednje vrijeme i gdje god da se pojavi, ona napuni dvorane.

Posljednji takav slučaj bio je zeničkoj Areni “Husein Smajlović”, gdje je nastupila prije dvije noći.

Ipak, osim samog fenomenalnog pjevanja Prijović, pažnju je privukla i jedna djevojka, koju je izvela na binu da zapleše s njim.

Plesale su uz pjesmu “Tek je 12 sati”, a onda je djevojka iz Viteza uzela i mikrofon.

Oglas

 

Nasmijala se Prijović, a onda je djevojka uzviknula “Volimo te, Prijo”, što je kasnije u glas počela uzvikivati i publika u Zenici.

Na ovom nastupu specijalni gost Prijović bio je Emir Aličković, nekadašnji član Lapsus benda.

Oglas

Nastavi čitati

Događanja

Večer pjesme, plesa i ljubavi: Petra Baškarad pobjednica 26. festivala MAK – Mali akordi “Busovača 2024.”

Objavljeno

Piše

Festival “Mali Akordi”, najstarija kulturna glazbena manifestacija u Županiji Središnja Bosna, završila je svoje 26. izdanje, donijevši nezaboravne trenutke i sjajne nastupe mladih talenata. Ove godine, vrhunac događanja bio je pobjeda Petre Baškarad, koja je osvojila Grand Prix sa svojom skladbom “Daire”.

Rezultati po kategorijama

Mlađi uzrast:
– Ana Ćosić – “Mladiću moj”
– Iva i Ana Trupina – “Hajde da ludujemo” i Gloria Akrap – “Noćas ćemo zemlji k’o materi reći” (dijele drugo mjesto)
– Mihael Mravak – “Sanja”

Stariji uzrast:
– Ana Ćurak – “Vlak”
– Laura Kapetan – “Sve još miriše na nju” i Luka Galić – “Pusti, pusti modu” (dijele drugo mjesto)
– Korina Varešković i Anamarija Krezić – “Paloma Blanca” i “Dođi” (dijele treće mjesto)

Oglas

Posebna priznanja:
– Nagrada publike: Mija Andrijašević s pjesmom “Čuvala me mama”
– Najbolji scenski nastup: Nives Znahor s pjesmom “Sve bi sele ljubile mornare”
– Najbolji debitant: Tamara Čorović s pjesmom “I wanna dance”

Nagrade su uručili ugledni gosti, uključujući Federalnu ministricu kulture i sporta, Sanju Vlaisavljević, i županijsku ministricu financija, Mirjanu Plavčić, predsjednik HKD Napredak Busovača Bojan Petrović, prof. Magdalena Marić, ravnatelj Stipo Krišto. Podršku festivalu pružio je i zamjenik predsjedatelja ZD PS BiH Marinko Čavara.

Revijalni program

U revijalnom dijelu programa, publika je uživala u nastupima “Ivančica i prijatelja”, dječjeg zbora “Maleni”, koje predvodi umjetnička direktorica festivala prof. Magdalena Marić, naših mažoretkinja pod vodstvom Dragane Bohutinski, te folklornog sastava HKD-a “Napredak” Busovača. Program je vodila Vanja Džambas, a glazbenu podršku pružili su bek vokali Matea Plavčić, Gabrijela Vuleta, Patricia Ćosić, i Irena Čavara. Glazbu je pružio vrhunski bend Innuendo iz Busovače.

Oglas

I ovogodišnji MAK je u organizaciji HKD-a Napredak, podružnica Busovača, a generalni sponzor bio je Šakić d.o.o. Pokrovitelji festivala su: Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa, Ministarstvo financija naše županije, OO HDZ-a BIH Busovača, te Općina Busovača.

Festival “Mali Akordi” i dalje ostaje važan simbol tradicije i kulture, obilježavajući 30 godina od svog osnutka i potvrđujući svoje mjesto kao kamen temeljac u promociji mladih talenata u regiji.

Nastavi čitati

Scena

U marinadi s jogurtom: Recept za piletinu s mladim krompirom koji će vas oduševiti

Objavljeno

Piše

U ovom receptu peku se samo batci ili zabatci, a ne čitavo pile, pa će i obrok biti puno prije gotov, naravno, pazite da vam krumpiri nisu preveliki i slobodno ih prepolovite kako bi bili gotovi isto kad i meso. Pečena piletina s mladim krumpirom u indijskoj marinadi s jogurtom može lako biti ne samo nedjeljno pečenje nego i brza večera preko tjedna.

Tajna je u marinadi

Zlatnu pastu koja se koristi u receptu možete vrlo jednostavno napraviti i sami, a možete je i zamijeniti kurkumom u prahu tako što ćete staviti jednu čajnu žličicu kurkume umjesto dvije čajne žličice zlatne paste.Piletinu možete marinirati i večer prije nego što ćete je peći, tako da će vam za ionako jednostavnu pripremu od kojih 15-ak minuta ovako trebati – možda dvije minute, koliko je potrebno da iz hladnjaka prebacite meso u lim za pečenje i oko njega posložite krumpire.

Sastojci za mladi krumpir i piletinu u indijskoj marinadi s jogurtom:

Oglas
 • 8 pilećih bataka ili zabataka
 • 4 žlice maslinovog ulja
 • 3 češnja češnjaka, zdrobljena i nasjeckana na sitno
 • komadić đumbira, oko 2 cm dug, nasjeckan na sitno
 • 1 čajna žličica garam masale
 • 2 čajne žličice zlatne paste od kurkume
 • 150 ml jogurta
 • 500 g mladog krumpira, prepolovljenog
 • 4 velike rajčice, grubo nasjeckane
 • 1 glavica crvenog luka, nasjeckana na sitno
 • mala šaka korijandera ili peršina, grubo nasjeckanog
 • sol
 • papar

 

Priprema mladog krumpira i piletine u indijskoj marinadi s jogurtom:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Stavite batke u veliku zdjelu i dodajte 1 žlicu ulja, češnjak, đumbir, garam masalu, zlatnu pastu od kurkume i 2 žlice jogurta. Pomiješajte rukama da mješavina dobro prekrije meso i ostavite da se marinira najmanje 30 minuta ili preko noći u hladnjaku. Stavite krumpir u veliki lim za pečenje na preostalo ulje i začinite ga. Dodajte pileće batake i pecite 40-45 minuta dok dobiju lijepu boju. Pospite rajčice, luk, korijander ili peršin i još soli i papra ako treba preko piletine i krumpira, a ostatak jogurta poslužite sa strane.

Pronašli smo ukusan recept za klasiku – pečenu piletinu i mladi krompir, ali u finoj i malo drugačijoj marinadi nadahnutoj Indijom. Mješavina toplih začina, malo ljutog od đumbira, bijelog luka taman da se osjeti i lijepa žuta boja kurkume unijet će malo svježine u jelo koje ste radili već bezbroj puta.

Oglas

Nastavi čitati

Ljepota i zdravlje

Ove četiri konzervirane i smrznute namirnice zdrave su kao i svježe

Objavljeno

Piše

Zamjenom svježeg voća i povrća smrznutim i konzerviranim alternativama ne samo da možete uštedjeti novac nego i poboljšati vaše zdravlje, piše Express.

Svježe voće i povrće smatra se ključem zdrave, uravnotežene prehrane. Prepuni su vitamina i minerala važnih za tijelo, kao i vlakana koja pomažu u održavanju zdravih crijeva i sprječavaju probleme s probavom, prenosi Net.

Posljednjih godina pozornost je također usmjerena na činjenicu da prehrana s malo voća i povrća može biti faktor rizika za rak crijeva.

Ako planirate povećati unos hrane biljnog podrijetla iz zdravstvenih razloga, logično je da pomišljate na svježe proizvode. Međutim, jedan je stručnjak otkrio da konzervirane i smrznute verzije mogu biti još hranjivije od onih svježih.

Oglas

Poznati engleski kirurg dr. Karan Raj na svom je TikToku otkrio četirivrste voća i povrća koji su prepuni isto toliko ili više hranjivih tvari kada su zamrznuti ili konzervirani od svojih svježih inačica.

1. Konzervirane rajčice

“Ako jedete konzervirane rajčice, one zapravo imaju više antioksidansa likopena, kao i više kalcija i željeza nego svježe. To ne znači da je svježe lošije od konzerviranog, samo ima drugačiji nutritivni profil”, objasnio je dr. Raj

Dodao je da svježe rajčice imaju “značajno” više razine vitamina A od onih iz konzerve.

Oglas

“Ako kuhate rajčice bilo konzervirane ili svježe, još više povećavate bioraspoloživost antioksidansa likopena. To je zato što proces kuhanja omekšava stijenke biljnih stanica što olakšava apsorpciju hranjivih tvari”, pojasnio je stručnjak.

2. Smrznute borovnice

Smrznute borovnice mogu sadržavati više vitamina i polifenola (biljnih mikroelemenata) od svježih.

“Smrznuto voće i povrće može imati čak i više hranjivih tvari od svojih svježih inačica. primjerice, smrznute borovnice zadržavaju više vitamina C i polifenola od svježih borovnica jer proces zamrzavanja usporava gubitak hranjivih tvari”, rekao je dr. Raj.

Oglas

“Većina smrznutog voća, poput bobičastog voća, često se zamrzne unutar 24 sata nakon što je ubrano i često je nutritivno svježije od svježih proizvoda koji danima stoje u supermarketu”, istaknuo je.

3. Smrznuti grašak

Dr. Raj je rekao da smrznuti grašak ima više razine određenih vrsta vitamina B i E vitamina od svježe verzije.

4. Smrznuti špinat

Oglas

Dr. Raj je otkrio da špinat često ima više razine određenih vrsta vitamina E nego svježi.

“Još bolje, možda biste mogli učinkovitije iskoristiti željezo iz smrznutog špinata nego iz svježeg”, dodao je dr. Raj.

“Kod svježeg špinata teško se apsorbira veći dio željeza, ali smrznuti se špinat često blanšira i pakira u kockice prije zamrzavanja, što znači da može sadržavati manje antinutrijenata poput oksalata i tako vam pomoći da apsorbirate više željeza”, istaknuo je stručnjak.

Oglas

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Muzikaprije 2 sata

Zabranjeno pušenje najavilo novi koncert u Sarajevu: Jedna svirka za tri jubileja

Grupa Zabranjeno pušenje će 24. svibnja 2024. godine u Sarajevu održati veliki koncert. Nastup će biti organiziran u Dvorani Mirza...

Društvoprije 2 sata

Internacionalni univerzitet Travnik nastavlja implementaciju projekta iz oblasti međunarodne suradnje

Internacionalni univerzitet Travnik nastavlja s uspješnom implementacijom projekata iz oblasti međunarodne suradnje. Profesori Fakulteta politehničkih nauka i Saobraćajnog fakulteta Internacionalnog...

Promoprije 2 sata

Poznati trgovački lanac “Sinsay” otvara poslovnicu u Travniku, prilika za posao!

Poznati trgovački lanac “Sinsay” uskoro otvara trgovačku radnju u Travniku. Lokacija još nije poznata ali na svojoj Instagram stranici objavili su oglas...

Društvoprije 2 sata

OO HDZ BiH Vitez zajedno s Udrugama Domovinskog rata HVO-a Vitez obilježio  16. travnja 1993. – početak sukoba na općinu Vitez

Općinski odbor HDZ BiH Vitez i Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Vitez u ponedjeljak, 16. travnja 2024. godine položili...

Društvoprije 2 sata

JKP „Vilenica -Čistoća“ d.o.o. Novi Travnik nabavila za svoje potrebe auto dizalicu sa košarom

JKP “Vilenica-Čistoća“ d.o.o. Novi Travnik je nabavila teretno vozilo auto dizalicu sa košarom. Vozilo, osim standardnih tehničkih osobina, posjeduje radnu...

Crna kronikaprije 2 sata

TKO JE BIO FRA NIKICA ZLATUNIĆ: Rođen na Docu kod Travnika, 30.godina misonar u Australiji, umro u Bučićima

Poštovana braćo Bosne Srebrene, prijatelji i poznanici javljamo vam tužnu vijest da je sinoć 15. travnja 2024. u Bučićima u...

BiHprije 2 sata

BUGOJNO: ŠUMSKI POŽAR STAVLJEN POD KONTROLU

Požar koji je izbio u petak iznad naselja Vesela u Bugojnu stavljen je pod kontrolu, obavijestio je Federalni operativni centar....

Crna kronikaprije 3 sata

Poznat datum sahrane bučićkog župnika fra Nikice Zlatunića

U noći sa ponedjeljka na utorak iznenada je preminuo fra Nikica Zlatunić, župnik župe svetog Martina u Bučićima. Posljednji ispraćaj...

Oglas
Oglas
LM