- oglas -

DETALJI NESREĆE NA DUNAVU: MILOŠ, NENAD I MILAN se držali za čamac pa nestali

Pročitajte i ovo

Muškarac (38) teško ozlijedio 17-godišnjakinju u vlaku u Njemačkoj

Muškarac u Njemačkoj je predmetom nalik na sjekiru nanio teške tjelesne ozljede 17-godišnjoj djevojci nakon što je prijetio putnicima...

Bakterija završila u kapima za oči u SAD-u, 4 osobe morale odstraniti očne jabučice

BROJ smrtnih slučajeva zbog upotrebe kontaminiranih kapi za oči je u SAD-u narastao s 1 na 3, pokazuju nove...

Ovce postale promotori solarne energije u Beču

Na području jedne od najvećih solarnih elektrana u glavnom gradu Austrije živi 150 ovaca koje tijekom toplijih mjeseci brinu...
- Advertisement -

Jučer je vjetar jako puhao, rijetko ko može taj čamac da pređe kako je uzak i plitak, rekao je Grbić.

- Advertisement -

Mane K. (37) jedini je isplivao na obalu nakon što se sinoć na Dunavu prevrnuo čamac uslijed jakog vjetra i vala. Sa Manetom su na čamcu bila i trojica njegovih prijatelja Miloš Marković (37), Nenad Trivković (35) i Milan Nikolić (36).

Kako Blic saznaje, Mane K. je otpušten kući nakon pregleda u medicinskoj ustanovi, dok se za ostalima od sinoć intenzivno traga.

OTPLIVAO DO OBALE

Nesreća se dogodila oko 22:30 sati u blizini Pančevačkog mosta, a prema neslužbenim informacijama, prijatelji su bili u tipu čamca “Tri princeze” za koje važi kako su u pitanju uska i plitka plovila.

Od trojice nestalih momaka, dvojica su iz Ugrinovaca, dok je treći iz Zemuna.

Ranato Grbić ispričao je za Blic kako se pretpostavlja da je Mane jedini “osilio” da otpliva do obale, dok su se ostala trojica uhvatila za čamac nakon prevrtanja.

Blic saznaje da nijedan od njih nije imao prsluk za spasavanje, a da je jedan među njima neplivač.

Sudeći prema društvenim mrežama, momci su bili dobri prijatelji i gotovo stalno su jedan drugom ostavljali pozitivne komentare na fotografijama i objavama.

Isplivali Mane K. kačio je i ranije fotografije sa rijeke i pecaljke pa se pretpostavlja i da je bio pecaroš, te i da je možda time bio iskusniji na vodi.

ČAMAC NESTABILAN

Renato Grbić, alas sa Dunava poznat kao heroj koji decenijama spašava utopljenike ispod Pančevačkog mosta, ispričao je za Blic kako je spomenuti čamac vrlo nestabilan.

– Ovdje je bilo preko 25 policajaca koji su izašli na teren. Jutros je došao i brat jednog od nestalih momaka sa suprugom. Onda smo brat i ja krenuli sa njima u potragu lijevom obalom dok su isto riječna policija i žandarmerija bili u potrazi. Iz Pančeva je došlo 3-4 čamaca sa prijateljima momaka. Sve je i dalje neslužbeno, tu je i tim Sektora za vanredne situacije. Nadamo se najboljem. Jučer je vjetar jako puhao, rijetko ko može taj čamac da pređe kako je uzak i plitak, a kako ih je bilo četvoro to je dodatna otežavajuća okolnost – rekao je Grbić.

Kako Blic saznaje na licu mesta, svi momci su obiteljski ljudi, a jednom je žena trudna.

IZGREBAN I BLATNJAV

Uz Jedinicu za sigurnost na rijekama, angažiran je i čamac i pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i interventna patrola.

Podsjetimo, čamac na kojem su bile četiri osobe prevrnuo se u Dunav kod Ade Huje na kilometar od Pančevačkog mosta, sinoć oko 22:30 sati.

Mane K. (37), prema riječima očevidaca, bio je izgreban i blatnjav kada se dokopao obližnjeg šiblja i zatražio pomoć.

– Isplivao je i izašao i rijeke u visini Krnjače na lijevoj obali Dunava. Tumarao je kroz šiblje preko nasipa, vidio svjetlost kuća, došao do prvih kuća, izgreban, blatnjav i prijavio nesreću – kaže očevidac.

Tri nestale osobe su Miloš Marković (37), Nenad Trivković (35) i Milan Nikolić (36).

Do nesreće je najverojatnije došlo uslijed jakog vjetra i velikih valova na Dunavu.

Centralna.ba

Najnovije vijesti

Muškarac (38) teško ozlijedio 17-godišnjakinju u vlaku u Njemačkoj

Muškarac u Njemačkoj je predmetom nalik na sjekiru nanio teške tjelesne ozljede 17-godišnjoj djevojci nakon što je prijetio putnicima...

Bakterija završila u kapima za oči u SAD-u, 4 osobe morale odstraniti očne jabučice

BROJ smrtnih slučajeva zbog upotrebe kontaminiranih kapi za oči je u SAD-u narastao s 1 na 3, pokazuju nove informacije američkog Centra za kontrolu...

Ovce postale promotori solarne energije u Beču

Na području jedne od najvećih solarnih elektrana u glavnom gradu Austrije živi 150 ovaca koje tijekom toplijih mjeseci brinu o okolišu na klimatski prihvatljiv...

Hrabra Dorotea spasila život dječaku: “Vidjela sam gusti dim i razvalila vrata stana”

21- godišnja Dorotea Orlandini spasila je u Rijeci život četverogodišnjem dječaku nakon što je ugledala kako iz stana, u zgradi pored koje je prolazila,...

GS TMT stipendira učenike

Poduzeće GS TMT iz Travnika od 2 017. godine  odlučili su uvesti praksu za učenike raznih strukovnih škola, kako bismo im omogućili što bolju...

Povezane vijesti