Denis Milinović odlazi na pripreme za Svjetsko prvenstvo

41

Josip Pandža, selektor kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je spisak reprezentativaca koje je pozvao na pripreme za Svjetsko U17 košarkaško prvenstvo. Na spisku se među 16 igrača našao i Busovljak Denis Milinović.

“Prije svega želio bih se zahvaliti treneru Pandži na ukazanom povjerenju. Iznenađen sam pozivom i drago mi je što ću biti dio jedne sjajne ekipe, a trudom i zalaganjem kroz treninge ću pokušati opravdati ukazano povjerenje”, izjavio je supertalentirani Denis Milinović za grad-busovaca.com portal.
 
Denis se na spisku ponajprije našao zbog odličnih partija koje je ove sezone pružio u dresu KK “Busovača”, u kadetskoj i seniorskoj selekciji. Podsjetimo da je Denis prije tri mjeseca u tri prvenstvene utakmice postigao nevjerojatna 182 poena (protiv Livna, Čapljine i Tomislava)., odnosno u prosjeku 61 poen po utakmici što predstavlja zavidan uspjeh za Denisa, ali i za matični klub u Busovači.
 
Selektor Josip Pandža u izjavi za grad-busovaca.com portal istaknuo je da su otežavajuće okolnosti neigranje Sikiraša kojeg će biti jako teško nadoknaditi.
 
“Neigranje Sikiraša ćemo pokušati riješiti drugačijim sistemom igre. Uz to, otežavajuća je okolnost i mali broj utakmica koje su kadeti igrali u prethodnoj godini, a sve zbog nedostatka Lige mladih”, izjavio je Pandža te dodao:
 
“Nadam se dobrom zdravlju i dobrim pripremama. Ići ćemo dan po dan bez ikakvih najavljivanja spektakularnih rezultata. Iskreno se nadam pozitivnim i dobrim rezultatima na ovom svjetskom prvenstvu”.
 
Naše kadete već ovaj mjesec očekuju pripremne utakmice. Prva se igra u Kaknju 24. svibnja protiv Egipta, a druga je 26. svibnja protiv Turske. Nakon toga slijedi Međunarodni turnir u Travniku i pripremne utakmice protiv Španjolske.
 
Na spisku za pripreme, uz našeg Denisa Milinovića, su i sljedeći igrači:
 
1. Džanan Musa – Cedevita Zagreb
2. Lazar Mutić – Baloncesto Torrelodones Španija
3. Sani Čampara – Spars Sarajevo
4. Srđan Kočić – Spars Sarajevo
5. Semin Karić – Spars Sarajevo
6. Vedran Mirković – Koš Sarajevo
7. Amar Barukčija – Koš Sarajevo
8. Emir Bačvić – Koš Sarajevo
9. Stefan Radosavljević – Igokea Aleksandrovac
10. Aljoša Janković – Igokea Aleksandrovac
11. Emir Čerkezović – Sloboda Tuzla
12. Drago Cvitanović – Brotnjo Čitluk
13. Miladin Vlačić – Budućnost Bijeljina
14. Adi Alikadić – Radnički Goražde
15. Semin Burko – Čelik Zenica
 
Početak priprema zakazan je za 16. svibnja u Kaknju.