- oglas -

Čović: U Srebrenici je počinjen genocid, ne vidim zašto se od toga prave politički problemi

Pročitajte i ovo

Teška prometna nesreća u naselju Lug, općina Kiseljak

Na društvenim mreźama web stranice kiseljak.info objavljena je fotografija teške prometne nesreće u mjestu Lug, općina Kiseljak Još uvijek nije...

Kako će Hajduk napasti Villarreal? Ovo je najvjerojatniji sastav

HAJDUK sutra, 18. kolovoza, u Valenciji igra protiv španjolskog Villarreala. Osvajač Europa lige iz pretprošle sezone privremeno izbiva sa...

Hit objava: Srbin sam na odmoru u Hrvatskoj. 11. dan beznadno čekam da me prebiju

PREMDA nerijetko možemo čuti priče i neugodna iskustva srpskih turista koji ljetuju na Jadranu, brojni turisti iz susjedne države...
- Advertisement -

- Advertisement -

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je nakon današnje sjednice Predsjedništva ove stranke kako „ne možemo biti zadovoljni, kako političkom, tako i sigurnosnom, ekonomskom i socijalnom situacijom, jer je sve to međusobnom isprepleteno“.

-Vladu u HNŽ-u ćemo, nadam se, imati do kraja tjedna, ali tamo gdje smo uspostavili vlast nemamo parlamentarnih većina ni na entitetskoj, a jednako tako ni na razinu BiH, kazao je Čović.


Kazao je kako parlamenti u BiH danas nemaju uopće materijala o kojem bi raspravljali i to samo par mjeseci nakon implementiranja izbornih rezultata, dok Zastupnički dom Federalnog parlamenta nije u stanju usvojiti ni dnevni red.

„Imamo bezbroj problema koje smo postavili sebi za zadatak da ćemo rješavati u početku našeg mandata kojeg nismo uspjeli otvoriti zbog različitog gledanja na parlamentarnu većinu“, rekao je Čović.

Hrvatski član Predsjedništva BiH je najavio ovaj tjedan dolazak velikog broja predstavnika međunarodnih institucija i prijatelja BiH iz čitavog svijeta, a jedan od razloga je i Komemoracija u Srebrenici 11. srpnja.

Čović je kazao kako je to bila prigoda u kojoj su mogli izložiti ključne stvari barem kada je u pitanju vanjska politika te da se one stave na dnevni red i završe na razini Vijeća ministara i Parlamentarne skupštine BiH.

„Nažalost, to ide vrlo sporo i ne vidim ni jedan razlog zašto naš akcijskini plan ili famozna reformska agenda na razini BiH ili koordinacijski mehanizam nisu bili zavšeni do ovih dana kako bi mogli prijateljima s kojima ćemo imati intenzivne razgovore reći to i to smo završili, a ovako nam ostaje samo da im kažemo kako ćemo nešto završiti u budućem vremenu“, istakao je Čović.

Čović je naglasio kako ovo vrijeme HDZ BiH mora maksimalno koristiti kako bi sve one aktivnosti koje su obećali svojim biračima stavili na dnevni red od ekonomskog, socijalnog, kulturnog aspekta, pa i do međunarodnih pravaca integriranja BiH, kada je u pitanju EU i NATO savez.

„Vidjet ćete mnogo inicijativa u naredna dva tjedna od predstavnika naših ministarstava, jer želimo probuditi i pokrenuti ovu čitavu atmosferu koja ide u potpuno drugačijem pravcu“, kazao je Čović.

Na pitanje novinara o Rezolucije u Srebrenici i o podjelama oko toga u Predsjedništvu BiH, Čović je rekao:

„Postoje podjele, počeli su pisat vlastita pisma, što se do sada nije radilo. Imali smo jasan stav kolektivnog šefa države i govorili smo kako vodimo vanjsku politiku, a sada smo došli u situaciju da kad ne znamo što hoćemo, drugi vrlo lako naprave sliku gdje nitko ni s kim ne može i kako imamo mnogo problema“.

Također, dodao je kako ne vidi zbog čeka su opet prave politički problemi oko Srebrenice, jer je u Srebrenici načinjen genocid. Čović smatra kako je to vrlo jasno prepoznato, bar kroz dvije rezolucije kada je u pitanju Europski parlament.

„Ne vidim svrhe zašto se ponovo iritiraju i otvaraju ova pitanja, a posebno u vrijeme kada se održava ova komemoracija i gdje su svi ranjivi zbog toga, te još osjetljiviji što će se o tome kazati”, kazao je Čović.

Najnovije vijesti

Teška prometna nesreća u naselju Lug, općina Kiseljak

Na društvenim mreźama web stranice kiseljak.info objavljena je fotografija teške prometne nesreće u mjestu Lug, općina Kiseljak Još uvijek nije...

Kako će Hajduk napasti Villarreal? Ovo je najvjerojatniji sastav

HAJDUK sutra, 18. kolovoza, u Valenciji igra protiv španjolskog Villarreala. Osvajač Europa lige iz pretprošle sezone privremeno izbiva sa svog Madrigala, koji se obnavlja,...

Hit objava: Srbin sam na odmoru u Hrvatskoj. 11. dan beznadno čekam da me prebiju

PREMDA nerijetko možemo čuti priče i neugodna iskustva srpskih turista koji ljetuju na Jadranu, brojni turisti iz susjedne države ipak tvrde suprotno. Dapače, kažu...

Najavljujemo malonogometni turnir povodom 27.godišnjice oslobođenja Jajca

Udruga 13.Rujan i ove godine organizira tradicionalni malonogometni turnir povodom 27.obljetnice oslobođenja Jajca. Turnir se igra na stadionu Pijavice, uplata po ekipi je 150 KM....

Brtan: Ugostitelji i hotelijeri žale se i na nedostatak radne snage

Osim što je centar zimskog turizma, bogatu ponudu i tokom ljetne turističke sezone nudi i Srednja Bosna. Ovog ljeta bilježi značajno povećanje broja turista,...

Povezane vijesti