Čović: U BiH ima oko 570 000 Hrvata

29

“Prema podacima koji se svakodnevno dobivaju, ja osobno mislim da će Hrvata u BiH prema zadnjem popisu stanovništva biti oko 570 000”, izjavio je jučer u Mostaru predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

On je nakon trosatnih razgovora između vodstva dva HDZ-a na najvišoj razini i, uz nazočnost i predstavnika najjačih županijskih organizacija dvije stranke te ostalih stranačkih dužnosnika najavio i nastavak razgovora oko presude Sejdić-Finci, koji će se u organizaciji EU održati u srijedu u Sarajevu.

Napomenuvši pritom kako je optimističan, Čović je izjavio kako se tim pitanjem ne rješava Hrvatsko pitanje, što su po njegovom mišljenju samo špekulacije, već je to samo pitanje odluke suda u Strasbourgu i izbora tri člana Predsjedništva BiH.

”Ako se sve te stvari poslože”, istaknuo je predsjednik HDZ-a BiH, ”ne vidim ni jednog razloga zašto Mostar ne bi bio do kraja godine riješen”.

Predsjednici dva HDZ-a složili su se nakon sastanka da su današnji razgovori bili jako otvoreni, izravni i bez kalkulacija, prenosi Bljesak info.