Čović je prilikom sastanka upoznao prisutne o održanim razgovorima u procesu uspostave vlasti. Naglasio je potrebu hitnog formiranja vlasti na svim razinama u Bosni i Hercegovini, dodavši kako je to u interesu svih građana u Bosni i Hercegovini.

“Uspostava vlasti na programskim i razvojnim načelima je ključni prioritet. Već se dogovaraju načela programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za period 2022-2026., a glavne točke su euroatlantske integracije, politička stabilnost i vladavina prava te socio-ekonomske reforme”, naveo je Čović tom prilikom.

Nakon održanog sastanka s Kantonalnim odborom, Čović se sastao i s Općinskim odborom HDZ-a BiH Žepče.

Aktivnosti je prezentirao predsjednik HDZ-a BiH Žepče i ministar prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH Josip Martić. Razgovaralo se o aktualnoj situaciji u Žepču, te o uspjehu HDZ-a BiH na Općim izborima, gdje ova Općinska organizacija, kako navode, uvjerljivo dobiva povjerenje Hrvata na ovom području.

Također, razgovarano je i o nastavku podrške većih razina vlasti budućim planovima i projektima u vezi s infrastrukturom, privredom i razvojnim projektima u Žepču, za šta je Čović iskazao punu podršku, prenosi N1.