- oglas -

Čokoladno čudo: Kolač koji će se svima dopasti, gotov za 20 minuta

Pročitajte i ovo

MOSTAR Na balkon Mljekare bačena bomba

Večeras je u Mostaru je došlo do eksplozije u stambeno-poslovnoj zgradi "Mljekara" na križanju ulica Dr. Ante Starčevića i...

Novotravničanin kapiten i član Uprave nogometne ekipe iz Augsburga

Danas smo u Novom Travniku sreli i razgovarali sa bivšim nogometašem NK Novi Travnik, koji već nekoliko godina živi...

Je li samo žrtve u Ahmićima imaju pravo na bol i žal!? Urgentna reakcija bošnjačkih udruga na izgradnju spomen obilježja u Buhinim Kućama i...

Koordinacija udruga ARBiH i Udruga “16 April” iz Viteza izdale su priopćenja kao reakcije na navodnu nelegalnu izgradnju spomen...
- Advertisement -

Ovaj čokoladni kolač priprema se bez imalo muke, a za njega je potrebno svega nekoliko sastojaka, ali ne brinite, okus mu je nezaboravan.

- Advertisement -

Gotovo da svi vole poslastice od čokolade, naročito one koje se brzo spremaju, a sve sastojke imamo kod kuće.

Biskvit

4 jaja
100 g šećera
100 g tamne čokolade
200 g maslaca
50 g glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo

Ganache

500 ml slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade

Priprema:

Prvo ispecite biskvit – zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke i šećer izmiksajte da nastane pjenasta smjesa. U to dodajte maslac i čokoladu koje ste otopili na pari, zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju ručno i laganim pokretima umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite u manjem limu za pečenje kojeg ste premazali uljem i posipali brašnom oko 20 minuta.

Pripremite ganache

Dok se biskvit peče, zagrijte slatko vrhnje, no nemojte da zakuha. Maknite s vatre i dodajte sitno nasjeckanu čokoladu. Miješajte pjenjačom da se rastopi. Trebate dobiti tamnu, glatku i prilično tekuću smjesu, odnosno preljev.

Prelijte i pustite da se dobro ohladi

Odmah prelijte ganache preko upravo pečenog biskvita i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prebacite kolač u hladnjak, najbolje preko noći.

Neka vas ne brine što je krema još uvijek prilično tekuća i kad se rashladi na sobnoj temperaturi, stegnut će se u hladnjaku, prenosi Radiosarajevo.ba.

 

Centralna.ba

Najnovije vijesti

MOSTAR Na balkon Mljekare bačena bomba

Večeras je u Mostaru je došlo do eksplozije u stambeno-poslovnoj zgradi "Mljekara" na križanju ulica Dr. Ante Starčevića i...

Novotravničanin kapiten i član Uprave nogometne ekipe iz Augsburga

Danas smo u Novom Travniku sreli i razgovarali sa bivšim nogometašem NK Novi Travnik, koji već nekoliko godina živi i radi u Njemačkom gradu...

Je li samo žrtve u Ahmićima imaju pravo na bol i žal!? Urgentna reakcija bošnjačkih udruga na izgradnju spomen obilježja u Buhinim Kućama i...

Koordinacija udruga ARBiH i Udruga “16 April” iz Viteza izdale su priopćenja kao reakcije na navodnu nelegalnu izgradnju spomen obilježja u naselju Buhine Kuće....

“Inače bi se sjetio, ali sad ne može”: Bruce Willis i Emma slave 14. godišnjicu braka

BRUCE WILLIS i Emma Heming danas su proslavili 14. godišnjicu braka. Tim povodom Emma se javila na Instagramu i objavila je fotografiju cvijeća koje...

Evo što je State Department zamjerio Izetbegoviću, što Dodika, a što Čoviću

U godišnjem izvještaju State Departmenta o praksi ljudskih prava tijekom 2022. godine u Bosni i Hercegovini, američko Ministarstvo vanjskih poslova se osvrnuo i na...

Povezane vijesti