Članovi NHI integrirani u HDZ 1990., Raguž: BiH je poželjna i bit će je

26

Predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za člana Predsjedništva HDZ-a 1990 Martin Raguž posjetio je Orašje gdje se susreo s dužnosnicima, članovima i simpatizerima HDZ-a 1990 iz Orašja, prenosi hrvatski Medijski Servis.

-- Oglas ---

 

Raguž je izjavio da se ovdje, na samo par kilometara od granice s Europskom unijom, mogu i moraju pokrenuti novi procesi koji će pokazati da je europska perspektiva Bosne i Hercegovine itekako moguća i da moramo iskoristiti prilike koje nam se pružaju, a da je u tom smislu pozicija Orašja od iznimnog značaja za svaki oblik suradnje koji će dovesti do razvoja i napretka ovoga mjesta.

Iz općinskog odbora HDZ-a 1990 u Orašju poručuju kako puni samopouzdanja ulaze u izborni proces i da je razlog tome svakodnevni rast podrške među lokalnim stanovništvom, priopćeno je iz ureda za informiranje HDZ 1990.

“Impulsi iz naroda govore da smo na pobjedničkom putu, spremni smo napraviti važan iskorak, zauzeti čelnu poziciju i uz podršku i suradnju s građanima stvarati bolji život u Orašju“, ističu u Općinskom odboru HDZ-a 1990 Orašje.

Martin Raguž je dao podršku stanovnicima Orašja u njihovoj borbi s posljedicama poplava i problemima s kojima se sureću, ukazavši da sve razine vlasti u državi moraju zajedno sudjelovati kako bi stanovnici ovih prostora što prije prebrodili nezgode koje su ih zadesile, obnovili svoje domove i vratili se normalnom životu.

Integracija NHI u HDZ 1990

Predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za člana Predsjedništva HDZ-a 1990 Martin Raguž posjetio je i Tramošnicu, općina Pelagićevo u RS-u, gdje se, također susreo s dužnosnicima, članovima i simpatizerima HDZ-a 1990 u Pelagićevu .

„HDZ 1990 svakim danom artikulira sve veću potporu, koja se svakodnevno povećava i koja nam jamči već u ovom trenutku kako će HDZ 1990 biti važan čimbenik na listopadskim izborima, ali mi trenutno ne želimo razmišljati o broju glasova, naš cilj je pronalazak rješenja ove, vrlo nezavidne pozicije u kojoj se zemlja nalazi, a u koju su nas dovele loše dosadašnje politike“, istaknuo je predsjednik Regionalnog odbora RS HDZ 1990 Mijo Perkunić, naglasivši kako su nužne promjene.

Raguž je nazočio i proširenom sastanku Regionalnom odbora HDZ 1990, na kojem je izvršena integracija HNS-a (bivši HSS-NHI) u HDZ 1990.

„Temeljem Sporazuma o integriranju HNS-a (bivši HSS-NHI) u jedinstvenu političku stranku – HDZ 1990, kao i slijedom zaključka Središnjeg odbora o provedbi integriranja na svim razinama, danas je, na opće zadovoljstvo, taj proces dovršen i Regionalnom odboru Posavina HDZ 1990, koji obuhvaća prostore općina Bijeljina, Lopare, Brčko, Ugljevik, Pelagićevo i Šamac“, kazao je novoizabrani predsjednik RO Posavina 1990 Đuro Ivanović, dok je za njegovog zamjenika izabran Slavko Zovkić, te 25 novih članova Regionalnog odbora, priopćeno je iz ureda za informiranje HDZ 1990.

Svečanoj sjednici integriranja nazočilo je oko 100 ljudi, što je, ako uzmemo u obzir broj Hrvata koji žive na ovim prostorima, više nego dobar odaziv koji demonstrira HDZ 1990 kao istinsku snagu u RS-u,koji će, nakon listopadskih izbora, sasvim sigurno preuzeti čelnu poziciju stranaka s hrvatskim predznakom u manjem entitetu, priopćeno je iz HDZ 1990.

Iz HDZ 1990 priopćeno je da je predsjednik te stranke Martin Raguž, u Tramošnici dočekan s erupcijom oduševljenja.

„Ovo je istinski primjer kako se čuva i kako se voli svoja zemlja. Danas, s ovoga mjesta ću poručiti da je BiH poželjna i da će je biti. Vrijeme je za jednu novu dimenziju odnosa i unutarnjeg dogovora, da na načelima dijaloga i demokracije podvučemo crtu svim sukobljavanjima, ratovima i konfrotacijama i da izgradimo ovu zemlju i stvaramo bolju i pravedniju budućnost za sve nas“, kazao je predsjednik Raguž naglasivši kako je vrijeme za europeizaciju Daytona i stvaranje Ustava po mjeri svih ljudi koji žive u BiH, a koji će omogućiti institucionalnu kao i svaku drugu ravnopravnost.

Predsjednik HDZ 1990, Martin Raguž sastao se i s predstavnicima nogometnog kluba NK Tramošnica. „Bosna i Hercegovina ima, kako ljudske, gospodarske, turističke, tako i sportske i svake druge potencijale. Vrijeme je da podvučemo crtu odlascima mladih i talentiranih ljudi, vrijeme je da oni svoju afirmaciju stiču u našoj zemlji.“ Kazao je Raguž izražavajući potporu s posebnim naglaskom na jedan novi, europski pristup ulaganja u sport, kulturu, obrazovanje itd.

HMS