Cijena kilograma janjetine u Jablanici kreće se od 60 do 70 KM, dok se porcije, koje su prava mala gastronomska remek-djela, mogu naći po cijeni od 21 do 25 KM. Ove porcije, pečene na tradicionalan način, oduševljavaju i najzahtjevnije posjetitelje svojom sočnošću i bogatim okusom.
Gosti kažu da se od jedne porcije mnogi muškarci ne mogu najesti, dok je pripadnicama ljepšeg spola ova porcija i više nego dovoljna – piše Crna-Hronika.
“Svake godine dolazimo ovdje upravo zbog janjetine. Atmosfera i hrana su jednostavno savršeni,” izjavio je jedan od stalnih posjetitelja.
Jedan restoran dnevno peče čak 20 do 30 jagnjadi kako bi zadovoljio sve veći broj posjetitelja koji dolaze iz svih krajeva da bi uživali u tradicionalnom bosanskohercegovačkom specijalitetu.
“Kvalitet mesa i način na koji se priprema su ključni za naš uspjeh. Svaki dan pečemo između 20 i 30 jagnjadi kako bismo osigurali da naši gosti dobiju najbolje od najboljeg,” rekao je vlasnik restorana.
Gosti iz svih dijelova zemlje, ali i šire, redovno dolaze u Jablanicu kako bi uživali u ovom specijalitetu.