Poveži se s nama

Zanimljivosti

Cheatless aplikacija- bez varanja na ispitu

Objavljeno

Domaći anticheat softverJurica Đurić, profesor na VSITE-u, osmislio je aplikaciju Cheatless koja onemogućuje varanje na online ispitima

Pandemijsko vrijeme donijelo je razne izazove u sve ljudske djelatnosti, a jedna od najpogođenijih bilo je i visokoškolsko obrazovanje. Škola ili studij na daljinu preko online alata ubrzala je proces digitalne transformacije i iznjedrila neke inovativne ideje. Na zagrebačkom VSITE-u profesor Jurica Đurić izradio je alat koji omogućuje pisanje online ispita, a u isto vrijeme onemogućuje varanje i prepisivanje. Do ideje za Cheatless došlo je spontano, ispričao nam je profesor Đurić:
„Supruga je imala psihološko testiranje za posao u vrijeme lockdowna zbog širenja koronavirusa, a tijekom testiranja ju je snimala kamera. Budući da je nastava već bila u tijeku i bilo je neizvjesno hoće li i na koji način biti moguće provesti provjere znanja, razmišljao sam – zašto ne bih izradio aplikaciju koja će studentima omogućavati pisanje provjere znanja na daljinu, ali uz audio i video nadzor?“
Dok je trajala online nastava za vrijeme lockdowna, Đurić je krenuo u istraživanje tržišta ne bi li pronašao gotovi proizvod koji bi odgovarao toj namjeni. Programska rješenja poput Cheatlessa postoje, no ona su ili bila preskupa ili neprilagođena sustavu koji se tada koristio. Izbor je zbog toga pao na izradu vlastite aplikacije.

Cheatless 18
„Tijekom razvoja, naravno da sam uključio kolege s institucije, no kolege su više sudjelovali u idejama za poboljšanja jer sam cijeli kôd pisao sam.“- objasnio je Jurica Đurić.
Sučelje Chetlessa vrlo je jednostavno jer se studentima htjelo olakšati korištenje alata budući da je ionako prisutan stres oko ispita. Cijeli izbornik sa svim opcijama nalazi se s lijeve strane. Prilikom prve instalacije Cheatlessa, preporuka je da student pokrene testni kolokvij kako bi testirao opremu i upoznao se s alatom. Nakon toga, klikom na opciju „Učitaj kolokvij/ispit“ započinje pisanje ispita/kolokvija. Opcija „Uključi/isključi mikrofon“ omogućava uključivanje i isključivanje mikrofona unutar Microsoft Teamsa kako bi student mogao komunicirati s nastavnikom za vrijeme pisanja provjere znanja. Sve što student nakon toga treba napraviti je kliknuti na tipku „Zaustavi kolokvij/ispit“ nakon čega se završava pisanje provjere znanja. Student za vrijeme pisanja provjere znanja vidi prikaz kamere s lijeve strane kako bi bio siguran da se vidi na video snimci.

Cheatless 17

 Vidijevci su Testirali: softver protiv varanja na ispitima i ustanovili da je vrlo učinkovit. Nećemo vam reći jesu li prošli

Developera aplikacije pitali smo o prvim iskustvima korištenja.
„Studenti VSITE-a koji su u testnoj fazi koristili Cheatless bili su iznenađeni kako sustav relativno dobro funkcionira s obzirom na to da je još u razvoju. Naravno, prvobitno je bilo problema, prije svega oko instalacije i prilagodbe na sustav. Nakon što je prošla provjera znanja, većina je studenta izrazila pozitivno mišljenje o cijelom sustavu. Rezultati su bili očekivani, točnije, rezultati se nisu previše razlikovali kada bi ih usporedili s rezultatima provjere koja bi se održala u prostoru.“
Aplikacija je također testirana na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment. Studenti na obje institucije podjednako su reagirali na aplikaciju iako se izvode potpuno drugačiji studijski programi. O nekim izazovima i dječjim bolestima Đurić je rekao:
„Smatram kako su studenti zapravo imali strah od nepoznatog, do sada nepoznate tehnike provjere znanja i da je to zapravo bio najveći razlog njihove nesigurnosti. S druge strane, bilo je studenata koji su bez problema prihvatili koncept provjere znanja uz audio i video nadzor jer su bili svjesni kako je to i za njih prihvatljivije i jednostavnije u danim okolnostima, negoli sam odlazak na ispit uživo. Ono što mi je jako drago je da su studenti čak i sami htjeli testirati aplikaciju.“
Video snimke i rezultati provjere znanja pokazuju da su rezultati realni i gotovo isti onima kada su se ispiti polagali uživo. Postoje i veliki planovi, a među njima se izdvaja prilagodba aplikacije kako bi mogla raditi na više operacijskih sustava.
„Među planovima je i usavršiti prepoznavanje sumnjivog ponašanja studenata za vrijeme pisanja provjere znanja koristeći dosege umjetne inteligencije. U planu je i implementacija mogućnosti za dodatnu kameru kako bi nastavnik imao bolji pregled okoline za vrijeme pisanja provjere znanja.“-rekao nam je Jurica Đurić.

Cheatless 7

 Sučelje Chetlessa vrlo je jednostavno jer se studentima htjelo olakšati korištenje alata budući da je ionako prisutan stres oko ispita

S obzirom na raznolikost potreba na ispitima znanja, cilj je u budućnosti implementirati i modul za crtanje koji bi studentima omogućio odgovaranje na pitanja crtežom ili dijagramom, što trenutačno nije moguće zbog ograničenja eksternih rješenja za slaganje ispita poput Microsoft Formsa. Jedna od funkcionalnosti koja će se sigurno razvijati je implementacija dodatne kamere, čime će sustav postati jedinstveno rješenje na tržištu uz dodatnu sigurnost za nastavnike.

Tehnologija iza Cheatless aplikacije

Razvoj aplikacije protekao je uz neke izazove. U početku razvoja probleme su stvarale različite rezolucije kamera i ekrana. To je ujedno bio najveći izazov tokom razvoja.
„Nakon toga sam imao manjih prepreka oko implementacija svih sigurnosnih aspekata jer sam odmah imao dosta ideja kako studente spriječiti u pokušaju prepisivanja. Moram napomenuti kako je aplikacija usklađena prema uredbama GDPR-a jer se od studenta traži privola za snimanje audio i video zapisa prije nego što se Cheatless pokrene i započne pisanje provjere znanja.“- pojasnio je profesor Đurić. Ono što nas je još više zanimalo su tehnologije u pozadini ove zanimljive aplikacije:
„Nisam koristio niti jedan vanjski API, cijeli sustav je samostalno napravljen. Za razvoj sam koristio nekoliko tehnologija kao što su C# i PHP. Tako je, aplikacija trenutno radi samo na Windows operacijskom sustavu, iz jednostavnog razloga jer svi naši studenti imaju računalo koje im daje VSITE na korištenje i na njima je instaliran Windows operacijski sustav. Uz to, to je najpopularniji sustav na našem području. U planu je razvoj aplikacije i za druge operacijske sustave ako se pokaže potreba za time.“

Oglas

Oglas

Društvo

SREDNJA BOSNA: Lijepa samohrana majka više ne prosi, sada ima sve, prodaje na pijacama…

Objavljeno

Piše

Samohrana majka Almina Talić se osjeća sretnije nego ikada. Život joj se promijenio na 360 stepeni. Spava na novim stvarima i stanuje među novim stvarima. Dobri ljudi su se odazvali i odazivaju još uvijek kako bi pomogli samohranu Alminu koja je vrijedna i čista majka koja vodi računa o svojoj djeci i čistoći kuće kao što se može i vidjeti. Donedavno je pružala ruku kako bi zaradila novac a sada ne pruža ruku već prodaje stvari kako bi zarađivala, ne želi više da prosi.

Pogledajte više u reportaži YouTube kanala Srednja Bosna Danas.

Nastavi čitati

Scena

Najstariji pastir kaže da su žene opasne, a objasnio je i zašto

Objavljeno

Piše

Nedo Milutinović je najstariji pastir u Bosni i Hercegovini. Sa svojih 90 godina planira kao da je u 50-im. U toku je janjenje ovaca i planira svoje ovce proširiti a trenutno je na broju od 46 ovaca. Ističe da ne bi nikad prodao ni ovce ni zemlju a ni kuću koju je sam pravio.

Nedo je zanimljiv kao pojava i gdje god da se pojavi bude poštovan i cijenjen a ne krije zadovoljstvo.

Pogledajte više u reportaži YouTube kanala Srednja Bosna Danas.

Oglas

Nastavi čitati

Središnja Bosna

DOLINA LAŠVE: Visok datum, a para sve manje

Objavljeno

Piše

Nastavi čitati

BiH

Sveučilište u Mostaru uvodi online studiranje

Objavljeno

Piše

Sveučilište u Mostaru na svojoj redovitoj sjednica Senata donijelo je niz odluka koje ukazuju na značajne promjene u obrazovnome i istraživačkome okružju. Među brojnim točkama dnevnoga reda posebno se ističu uvođenje mogućnosti studiranja na daljinu (online studiranje) i osnivanje Centra za istraživanje i razvoj vrhunskog sporta, piše Bljesak.

Uvođenje online studiranja predstavlja značajan korak Sveučilišta u prilagođavanju modernim obrazovnim trendovima i potrebama studenata, objavljeno je na službenoj stranici.  Ovaj model omogućit će pristup visokokvalitetnomu obrazovanju većemu broju studenata, uključujući one koji zbog zemljopisnih ili drugih ograničenja ne mogu pohađati redovne nastavne programe.

Online studiranje će, također, omogućiti fleksibilnost i personalizaciju učenja, što je ključno za studente koji žele uskladiti svoje obrazovanje s ostalim obvezama. Također, važna točka sjednice bila je odluka o osnivanju Centra za istraživanje i razvoj vrhunskog sporta na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Ovaj Centar bit će jedan od pet ukupno Centara, prvi izvan Republike Hrvatske, koji predstavljaju dodanu vrijednost uloge Hrvatskoga olimpijskog odbora u razvoju vrhunskog sporta. Ciljevi Centra odnosit će se na razvoj i unapređenje vrhunskoga sporta, s ciljem podrške sportašima u njihovu profesionalnom razvoju kao i promicanju znanstvenih istraživanja u području sporta.

Osim toga, na sjednici su raspravljane i druge važne teme, uključujući Akcijski plan provedbe Strategije razvoja SUM-a, reviziju studijskih programa, imenovanja u akademskim zvanjima, imenovanje povjerenstava za različite postupke u proceduri obrane doktorskoga rada, a govorilo se i o informaciji o ukupnu broju studenata na Sveučilištu u Mostaru u akademskoj 2023./2024. godini. Na temelju analize Sveučilište u Mostaru upisalo je 400 ili 5 % više studenata na prvome i drugome ciklusu te na doktorskome studiju u odnosu na prošlu godinu, a kada je riječ o stranim studentima, ukupno ih je više od 20 %, odnosno svaki četvrti student strani je državljanin. Dodatno, Senat je dao suglasnost da Sveučilište, odnosno PRESSUM, bude nakladnik triju knjiga, jedne publikacije, triju udžbenika i četiriju kataloga iz različitih područja. Sve strategije i inicijative na Sveučilištu u Mostaru usmjerene su prema razvoju naprednijega i sveobuhvatnijega obrazovnog okružja.

Oglas

Cilj je ne samo promovirati akademsku izvrsnost nego i poticati inovativnost među studentima i nastavnicima. Sveučilište u Mostaru teži postati centar izvrsnosti koji će privlačiti studente i znanstvenike iz cijeloga svijeta, stvarajući time dinamično i multikulturalno akademsko okružje.

Izvor: SUM/ Bljesak.info

 

Izvor: https://www.sum.ba/objave/novosti/online-studiranje-na-sum-u:-buducnost-visokoga-obrazovanja

Oglas

 

Nastavi čitati

BiH

Fratar se popeo na binu u Međugorju, pa zapjevao: “Ima jedno obećanje, da će Hajduk prvak biti”

Objavljeno

Piše

U svečanoj dvorani Herceg Etno-sela Međugorje sinoć je održana “Bila noć”.

U organizaciji Društva prijatelja Hajduka Mostar okupili su se navijači Hajduka iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, odnosno oni koji su među njima najbrže stigli do ulaznice.

Pred oko 750 okupljenih pjesmu je u jednom trenutku poveo fratar, fra Miro Šego, parafraziravši stihove crkvene pjesme “Ima jedna duga cesta”. Fra Miro je kazao kako on može reći javno da navija za Hajduk, s obzirom na to da i papa Franjo javno govori da navija za argentinski San Lorenco.

 

Oglas

– Ima jedno obećanje, da će Hajduk prvak biti – pjevao je svećenik skupa s navijačima Hajduka koji naslov prvaka čekaju 19 godina i svi se nadaju da je to ta sezona u kojoj će se prekinuti toliko dugi post.

Na Biloj noći, kako je pisala Hercegovina.info, bili su i predsjednik Hajduka, Lukša Jakobušić, šef omladinske škole Boro Primorac, prvotimac Dario Melnjak, kao i legende kluba Blaž Slišković, Boris Pandža, Stanko Bubalo, Igor Musa, Marko Bencun, Ivan Prskalo i mnogi drugi.

Nastavi čitati

BiH

Danas se obilježava četrdeset godina od Zimskih olimpijskih igara

Objavljeno

Piše

Sarajevo danas slavi 40 godina od najbolje organiziranih Zimskih olimpijskih igara. Olimpijski duh je najsjajnije naslijeđe koje Sarajevo i Bosna i Hercegovina imaju, poručeno je danas u bh. prijestolnici povodom obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara (ZOI ’84) u Sarajevu.

U Vijećnici je danas upriličena konferencija za novinare povodom obilježavanja 40. godišnjice ZOI ’84. na kojoj su se, između ostalih, obratili gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo, specijalni savjetnik predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Pere Miro i legendarni sportaši koji su učestvovali na sarajevskim Olimpijskim igrama.

Gradonačelnica Karić je istakla da je veoma važno da i dalje živi olimpijski duh i da motivira mlade sportaše i druge građane.

Želim da olimpijski duh traje, da zajedno s našim gostima i svim drugima oživimo olimpijski duh i da se prisjetimo svih onih lijepih vremena u našem Sarajevu ali i da damo podsticaj našim mladim generacijama sportista da ostvaruju vrhunske rezultate, kazala je Karić.

Oglas

Predsjednik OK BiH Rađo izjavio je da je olimpijski duh veoma vrijedno naslijeđe Sarajeva i cijele Bosne i Hercegovine.

Sarajevo se danas raduje i slavi 40 godina od najbolje organizovanih Zimskih olimpijskih igara. Olimpijski duh je najsjajnije naslijeđe koje Sarajevo i Bosna i Hercegovina imaju, rekao je Rađo.

Ljudi trebaju biti svjesni da sport značajno može pomoći u jačanju kohezije i solidarnosti među ljudima, kazao je specijalni savjetnik predsjednika MOK-a Miro.

Posebna je privilegija vidjeti da se olimpijski duh i dalje spominje i da živi. To sam vidio u vašim entuzijastičnim izjavama ali i među samim ljudima. Vjerujem da sport može doprinijeti koheziji, solidarnosti i jedinstvu, rekao je Miro.

Oglas

Sanda Dubravčić-Šimunjak, koja je prije 40 godina upalila olimpijski plamen u Sarajevu, istakla je da je cijelo Sarajevo tada živjelo za Olimpijske igre i da se to u svakom momentu moglo osjetiti.

Ovo je bio taj dan. Taj 8. februar 1984. godine, dan kada sam osjetila to zajedništvo, dan kada je Sarajevo živjelo za otvaranje Olimpijskih igara. Sam Bog je poslao dan prije snijeg, čekali smo taj snijeg da padne kako bi Koševo bilo bijelo. Mislim da su te olimpijske igre u Sarajevu bile tople i ljudske i sve Sarajlije su živjele za tih 14 dana, kazala je Dubravčić-Šimunjak.

Jure Franko, član reprezentacije tadašnje Jugoslavije i rođeni Slovenac, dodao je da su i sami sportaši osjetili taj olimpijski duh kao i druge Sarajlije.

Mislim da smo mi sportisti živjeli u tom istom duhu i osjećali Olimpijadu na taj način. To su bile prve igre u vremenu političkih blokada koje su okupile sve najbolje sportiste iz svih zemalja, rekao je ovaj Slovenac.

Oglas

Na današnji dan prije 40 godina u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu, otvorene su 14. Zimske olimpijske igre. Sarajevo je od 8. do 14.veljače  1984. godine bilo centar svijeta, a cijela bivša Jugoslavija učestvovala je u organizaciji Olimpijade.

Ono po čemu će Olimpijske igre u Sarajevu ostati zapamćene je snijeg koji je pao noć pred svečano otvaranje.

Sarajevske igre su po mnogo čemu tada bile rekordne. To su bile prve igre na kojima nije bilo bojkota Sjevernoatlantskog niti Varšavskog pakta, a bile su rekordne po broju zemalja učesnika.

Njih je pratilo oko dvije i po milijarde gledalaca u svijetu, bilo je 49 nacionalnih reprezentacija, podijeljene su 222 medalje, učestvovao je 2.691 sportaš i trener, a pratilo ih je 7.825 novinara iz 760 redakcija.

Oglas

Najuspješnije države bile su tadašnje Istočna Njemačka (devet zlatnih, devet srebrenih i šest bronzanih medalja) i SSSR (šest zlatnih, deset srebrenih i devet bronzanih medalja).

 

Izvor: AA/BHRT

Oglas

Nastavi čitati

Scena

Svećenik Tomislav (30) zaludio Hrvatice, šalju mu ‘grešne‘ ponude: ‘Primila bih tvoj blagoslov‘

Objavljeno

Piše

Tomislav Lukač, mladi svećenik iz Kaštela, zaludio je žene i postao prava senzacija na TikToku. Ima 30 godina, a prije tri godine zaredio se za svećenika. Putem TikToka odlučio je podijeliti sve tajne svog poziva, kako bi srušio stereotipe o svećenicima.

“Ja sam svećenik, naravno da mi nije zabranjeno biti u formi”, kaže Lukač u jednom od videa u kojem tehnicira s nogometnom loptom koju napuca u gol. Osvrnuo se i na uvijek aktualnu temu ispovijedi te dodao da ne pamti grijehe koje čuje.

Pokazao je i da kao svećenik može uvijek popiti pivo. “Ja sam svećenik, naravno da još uvijek mogu popiti pivo s prijateljima. Ja sam svećenik, naravno da na TikToku zarađujem ovoliko”, govori u videu i pokazuje prazne džepove.

Njegove videe mnogi rado prate, a posebno je omiljen među pripadnicama ljepšeg spola.

Oglas

“Oče, griješio bih s tobom, Bog nek mi oprosti”, glasi komentar jednog obožavatelja.

“Da ste svećenik u mojoj župi, bila bih najredovitiji član župe, pustila bih Vas i u blagoslov obitelji u kuću”, napisala je jedna obožavateljica ispod videa uz emojije koji plaču od smijeha.

“Primila bih ga kao prvopričesnik hostiju”, dodala je u šali. “Šalim se. Velečasni je valjda svjestan da samim time što se javno izlaže je podložan svakakvim komentarima.”

“Grešno ga gledam”, napisala je još jedna obožavateljica.

Oglas

“Ti si svećenik, naravno da ne smijem reći da si jako zgodan…”, pisala je još jedna korisnica TikToka.

“Slava ocu i sinu i svetome duhu, javi mi se u dm, amen”, glasi komentar obožavateljice koja poziva Lukača da joj se javi u “dm”, odnosno u privatne poruke, prenosi Jutarnji list.

Nastavi čitati

Scena

Kilogram najskupljeg krumpira na svijetu košta 500 eura

Objavljeno

Piše

Jela od krumpira postala su nezaobilazna u svakodnevnoj prehrani iz više razloga: krompir se lako uzgaja, urod mu je velik, zastupljen je u prehrani tijekom čitave godine, zasitan je, može se jednostavno pripremiti i na najrazličitije načine i vrlo je jeftin.

Međutim, ova posljednja stavka se odnosi na krompir koji dolazi s malog francuskog otoka Noirmoutiera, zapadno od Nantesa.

Mali žuti krumpir s ovog otoka  najskuplji je na svijetu, a cijena im se penje i do 500 eura za kilogram. Rastu samo u otočkom tlu zaliva Biscay, bogatom mineralima – na komadiću zemlje koji miriše na ocean i alge.

Krumpiri bonnotte pomno se uzgajaju i još pažljivije beru na vrhuncu zrelosti u svibnju, a to traje tek tjedan dana. U to se vrijeme 2.500 berača okuplja u zoru do zalaska sunca beru najskuplji krompir na svijetu. Ručno vade krumpir po krompir kako bi zlatni urod mogao zasjati na stolovima najboljih svjetskih restorana.

Oglas

Ovaj najskuplji krumpir odlikuje se delikatnom limunastom aromom, miriše na orahe, a karakteristični su po slanom, mineralnom ukusu koji još dugo ostaje na nepcu. Koristi se za juhe, salate, kreme ili piree, ali kako god da se koristi – najvažnije je da se kora, koja čuva esenciju mora i tla, ne guli.

Nastavi čitati

Scena

Ovaj desert ima preko 14 milijuna pregleda, za njega su potrebna samo tri sastojka

Objavljeno

Piše

UKUSNI deserti ponekad ne zahtijevaju puno vremena, truda i sastojaka, a ovaj koji smo pronašli na TikToku je upravo takav desert. Riječ je o viralnom snacku od samo tri sastojka, a glavni sastojak su svježe jagode.

Iako sezona jagoda nije do kraja travnja, prve ovogodišnje jagode već su stigle na Dolac, o čemu smo pisali ovdje, pa bilo da ovaj recept želite isprobati već sada ili ćete ga ipak spremiti i čuvati do proljeća, kada jagode budu slasnije, evo kako ga napraviti.

Brz i jednostavan desert s jagodama

Za ovaj desert bit će vam potrebno nekoliko jagoda, kikiriki maslac i otopljena čokolada. Jagode prvo operite i narežite na malo deblje ploškice, a zatim ih, jednu do druge, posložite na papir za pečenje koji ste stavili na pladanj, kao što je prikazano na videu ispod.Jagode zatim premažite kikiriki maslacem pa otopite čokoladu za kuhanje i nakon što se malo ohladi prelijte ju preko maslaca. Čokoladu malo posolite kako bi okus bolje došao do izražaja, a desert zatim stavite u zamrzivač na nekoliko sati.

Kada zamrznuti desert s jagodama izvadite iz zamrzivača, stavite ga na dasku za rezanje i narežite na kocke ili na prutiće, kako god preferirate, a zatim uživajte u ovom brzom i jednostavnom obroku. Naravno, jagode možete zamijeniti bananama.

Oglas

Ovaj je desert postao toliko popularan, a video je u manje od mjesec dana dobio gotovo dva milijuna lajkova i više od 14 milijuna pregleda. Sa sigurnošću možemo reći da je TikTok poludio za ovim jednostavnim receptom, a sada ga i vi možete napraviti.

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Događanjaprije 4 minute

U prodaji posljednji kontigent ulaznica za nastup Gorana Vinčića u Vitezu!

Goran Vinčić – Vinča, jedan od najtraženijih hrvatskih stand-up komičara, nakon što je rasprodao brojne dvorane, klubove, kazališta po cijeloj...

Sportprije 4 sata

VITEZ: U subotu završna ceremonija projekta “Vitez pliva”

U subotu 24.02.2024. održava se završna ceremonija projekta “Vitez pliva” koji se implementira u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na...

Društvoprije 6 sati

U petak u Travniku predstavljanje knjige „Gospodarski potencijali Lašvanske doline“

Europski dom u Bosni i Hercegovini iz Viteza i Udruga „Klik“ iz Travnika organiziraju predstavljanje knjige „Gospodarski potencijali Lašvanske doline“,...

Servisne informacijeprije 7 sati

Novi Travnik: Obavijest o poligonskom gađanju

BNT – Tvornica mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik obavještava građane da će  u  dane  22. i 23. 02. 2024....

BiHprije 7 sati

Ismet Gavrankapetanović ipak nije dobio saglasnost za funkciju direktora KCUS-a

Federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac i zvanično nije dao saglasnost za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a, saznaje Klix.ba....

BiHprije 7 sati

Objavljujemo detalje ubistva u Tuzli: Mađar udavio suprugu!

U prigradskom naselju Lipnica nadomak Tuzle danas se dogodilo ubistvo. Muškarac je, kako je saopćeno, ubio ženu. Kako su kazali...

Sportprije 7 sati

Dinamo je ranije objavio da je rasprodao stadion. Sad je otvorio novu tribinu

DINAMO u četvrtak s početkom u 18:45 sati na Maksimiru dočekuje Betis u uzvratnoj utakmici playoff knock-out runde UEFA Europa...

Svijetprije 7 sati

Dogovorena gradnja novog stadiona na Maksimiru. Objavljeni detalji sporazuma

POSTIGNUT je dogovor o zemljištu na kojemu se treba graditi Dinamov stadion. Vlada će danas potpisati dva sporazuma o razumijevanju,...

Oglas
Oglas
LM