Busovača: Održana javna tribina „Mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja“

30

-- Oglas ---

Sinoć, 26. veljače 2016. godine u kino dvorani „Theatre“ u Busovači, održana je javna tribina „Mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja“, koju je organizirala Udruga „Mladi zajedno“.

Modertorica tribine bila je zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto, a na tribini su izlagali: 

Voditeljica busovačke ispostave Službe za zapošljavanje KSB Marica Akrap

Profesor ekonomske skupine predmeta u Srednjoj školi„Busovača“ i predsjednik HDK “Napredak“ podružnica Busovača Josip Križanović.

Tribina je organizirana s ciljem upoznavanja nazočnih, a posebice mladih, o načinu apliciranja na sam Javni poziv kao i o daljnjem postupku realizacije programa zapošljavanja i apliciranja za financiranje ideja i projekata.

Zanimljiva i uistinu korisna izlaganja Marice Akrap i Josipa Križanovića upotpunile su i prezentacije o načinu popunjavanja prijave na Javni poziv koje su pripremili Lucija Petrović i Ivan Marić, diplomirani pravnici i članovi Udruge „Mladi zajedno“.

Nakon završetka prvog dijela tribine, nazočni su imali priliku postavljati pitanja, dati određene sugestije, kao i prenijeti svoja iskustva o apliciranju na javne pozive i pokretanju vlastitog obrta.

Nazočnima se obratio i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara koji je čestitao Udruzi na uspješno organiziranoj tribini, te poželio puno uspjeha u daljnjem radu.
Na samom kraju, predsjednik Udruge „Mladi zajedno“ Mladen Laštro zahvalio se nazočnima na dolasku i potpori, te ih upoznao s radom i planiranim aktivnostima Udruge. 

Potporu radu Udruge „Mladi zajedno“ svojom nazočnošću su dali: predsjednica OO HDZ BiH Busovača i predsjedateljica OV Busovača Mirjana Plavčić, predsjednik UDVDR HVO HB ŽSB Drago Smoljo, predsjednik UDVDR HVO HB Busovača Dragan Laštro, predsjednica OO ZŽ HDZ BiH KKK Busovača Ankica Komšić, predsjednik OO HDZ BiH Busovača Josip Mravak, kao i članovi OO HZ HDZ BiH Busovača i uvaženi poduzetnici.