- Advertisement -

Kako saznaje Faktor, dječak je pronađen u besvjesnom stanju i trenutno je na liječenju u Klinici za dječiju hirurgiju.

– Dijagnostički je obrađen i stabilnog je zdravstvenog stanja. Ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju – potvrđeno je za Faktor u UKC-u RS-a.

Napad su snimile kamere sa školskog videonadzora, te je odmah identifikovan napadač i u pitanju je također učenik ove škole. Saznajemo i da je na snimku vidljivo da je napadu svjedočilo još nekoliko njihovih vršnjaka koji su sve posmatrali, ali nisu preduzeli ništa da spriječe tuču, niti su prišli da pomognu povrijeđenom drugaru kada je pao na tlo i udario glavom o betonsku podlogu, nego su se tada razbježali.

O slučaju je obaviještena policija, kao i druge nadležne institucije.

Direktor OŠ “Sveti Sava” Miroslav Popržen, potvrdio je za Faktor da su preduzeli sve u skladu sa protokolom o postupanju u ovakvim situacijama.

– Obavljen je i razgovor sa roditeljima, a sutra će biti i sjednica nastavničkog vijeća na kojoj će biti izrečena vaspitna mjera – kazao je Popržen.

Nezvanično saznajemo da je između dvojice učenika došlo do verbalnog sukoba tokom časa, te da su dogovorili tuču u školskom dvorištu po završetku nastave.