Brak je životna zajednica žene i muškarca! Na REFERENDUM možete izaći i u BiH

36

Državni referendum o promjeni Ustava Republike Hrvatske na način da se u Ustav Republike Hrvatske unese definicija braka kao životne zajednice muškarce i žene, bit će održan u nedjelju, 1. prosinca 2013. godine, za sve birače koji će glasovati izvan Republike Hrvatske.

-- Oglas ---

 

Državljani Republike Hrvatske koji imaju prebivalište u Bosni i Hercegovini svoje glasačko pravo ostvaruju uz uvjet aktivne registracije birača.
Zahtjev za aktivnu registraciju birači mogu podnijeti u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sarajevu, generalnim konzulatima u Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli.

Obrazac za aktivnu registraciju birača može se preuzeti na internetskim stranicama Veleposlanstva ili u zgradi Konzularnog odjela u Sarajevu.

Državljani Republike Hrvatske koji nisu aktivno registrirani neće moći glasovati bez obzira ako su se prethodnih godina nalazili na biračkom spisku. Podnositelj zahtjeva za aktivnu registraciju birača mora vlastoručno potpisati zahtjev. Kada se zahtjev šalje putem pošte, faksa ili e-maila (skenirano) podnositelj zahtjeva mora priložiti i presliku valjanog identifikacijskog dokumenta (hrvatska putovnica ili osobna iskaznica).

Birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a žele glasovati u Bosni i Hercegovini, zahtjev za prethodnu registraciju podnose u diplomatskoj misiji/konzularnom uredu Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

Obrazac za prethodnu registraciju birača može se preuzeti na internetskim stranicama Veleposlanstva na adresi http://ba.mvp.hr ili u zgradi Konzularnog odjela na adresi Skenderija 17, Sarajevo.

Zahtjevi za aktivnu i prethodnu registraciju mogu se podnositi osobno, putem pošte, faksa i e-maila do srijede 20. studenog 2013. godine, priopćio je Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

Obrazac – aktivna registracija birača – klikni ovdje!