Bradara: Problemi su na relaciji SDA – DF

28

“Mi smo inzistirali da se devet pozicija u vladi, a one uključuju po četiri hrvatske i bošnjačke te jednu srpsku – dijele između dva politička bloka tako da hrvatski ili bošnjački blok dobiva premijera i tri ministra, a onaj drugi četiri svoja nacionalna i jednog ministra iz reda srpskog naroda.

HDZ BiH je spreman za obje opcije”, izjavila je Feni predsjednica Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna Lidija Bradara.

Podsjeća da je ova županija zajedno s Hercegovačko-neretvanskom županijom s posebnim režimom i da to nije bez razloga bilo propisano tako.

“Iako su kroz puzajuće reforme ove županije dovedene u poziciju da ih se danas tretira na drugačiji način, mi tražimo jasnu raspodjelu pozicija u vladi”, ističe Bradara, uz napomenu kako je HDZ BiH već u dva izborna ciklusa pobjednik u Županiji Središnja Bosna.

“Naša je želja bila da se vlast uspostavi što prije. Međutim, problemi su nastali u Klubu Bošnjaka i na relaciji SDA-DF. Očekujem i vjerujem da će taj problem biti riješen što prije i da ćemo vrlo brzo dobiti županijsku vladu”, kazala je Bradara. (HMS)