BOŠKOVIĆ: Uopće nema razgovora o formiranju Vlade FBiH, Hrvati neće predložiti zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma iz reda srpskog naroda zbog pitanja legitimiteta

156

Zamnjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mladen Bošković izjavio je za Avaz kako uopće nema razgovora o formiranju Vlade Federacije BiH, te kako ne zna kada bi do njih moglo doći.

Komentirao je i optužbe iz SDA, iz koje su pozvali HDZ da deblokira proceduru koja će bez uvjetovanja dovesti do brzog izbora rukovodstva FBiH i uspostave Vlade FBiH.

-Sve se vrijeme plasira teza da netko nešto uvjetuje da bi netko drugi bio kriv. Ja mislim da to nije bit. Bit je priče da se nešto radi. Nema, u konačnici, od optuživanja i podmetanja nitko koristi – smatra Bošković.

Poručio je kako HDZ BiH želi formirati vlast na svim razinama, ali ostaje pitanje pod kojim uvjetima i tko je dio vladajuće koalicije.

-Činjenica je kako DF, kao dio parlamentarne većine, nije glasao za rukovodstvo Parlamenta, ali su glasali za ostale točke. Ovo, koliko ja vidim, sa SDA, HDZ-om i SBB-om ide O. K., nastavak je to suradnje od prošle četiri godine – tvrdi Bošković.

Nije optimista da će doći do imenovanja dopredsjedavajućeg Zastupničkog doma iz reda srpskog naroda i time biti popunjeno rukovodstvo Doma. Ističe jaji u ovome trenutku ne vidi tko bi ga od stranaka parlamentarne većine (SDA, HDZ, SBB i DF) mogao predložiti.

-Ne vidim kako bi ga mogli izmisliti. Ni SDA, ni SBB, ni DF nemaju predstavnika srpskog naroda u svojim klubovima. To ima HDZ BiH, ali HDZ je rekao da će samo predlagati legalne i legitimne predstavnike – dodao je Bošković.