Poveži se s nama

Središnja Bosna

Boris Marjanović: Pristupili smo sustavnoj rekonstrukciji kanalizacijske mreže, proračun smo rebalansom povećali na 14 milijuna KM

Objavljeno

Jedan od problema s kojim se već godinama suočava Općina Vitez i njeno stanovništvo je zastario kanalizacijski sustav, kao mreža koja zahtjeva sustavan pristup kroz dva pravca.

Naime, prvi je rekonstrukcija postojeće mreže, a drugi je širenje i gradnja novih kanalizacijskih linija.

U proteklom vremenu Općina Vitez izradila je projektnu dokumentaciju, a kako procijenjeni iznos cjelokupne investicije seže na nekoliko milijuna KM, općinsko vodstvo, zajedno sa načelnikom Marjanovićem odlučilo je ovaj problem rješavati etapno, rekonstruirajući dio po dio gradske mreže, te odvodnje oborinskih i fekalnih voda.Tako je do sada kanalizacijski sustav saniran u ulici Josipa Kurevije, na potezu od Osnovne škole „Vitez“ prema novom kružnog toku, uključujući ulicu iza Gradske tržnice i Autobusnog kolodvora.

Oglas

Proteklog tjedna odabrani izvođač radova, tvrtka „IGM-IUT Haskić“ otvorila je radove na novoj dionici, od Policijske stanice Vitez, ulicom Fra Grge Martića do spoja s ulicom Hrvatskih branitelja kod Gradskog parka.

Radi se o ulici koja se nalazi paralelno s ulicom Josipa Kurevije, te ovaj pristup predstavlja sustavno rješavanje dotrajale mreže, stvarajući pretpostavke da se po uređenju podzemnih instalacija urede nogostupi i prometnice za motorna vozila.

Vrijednost radova koji su u tijeku je 395 tisuća konvertibilnih maraka, a financiraju se općinskim sredstvima te grant sredstvima Vlade Federacije BiH.Još jedan projekt od suštinskog značaja svakako je otvaranje Odjela Općinskog suda Travnika za Vitez i Busovaču koji će imati sjedište u Vitezu.

Oglas

„Uskoro se očekuju radovi na adaptaciji zgrade, a Općina Vitez, pružit će svu potrebnu tehničku, stručnu i drugi pomoć.“, istaknuo je Marjanović.

Tijekom ljetnih mjeseci u Vitezu je asfaltiran niz manjih lokalnih prometnica gdje je u radove uloženo oko 500 tisuća KM, a pristupilo se i sanaciji oštećene vodovodne mreže kako bi se smanjili gubitci te izbjegle neželjene redukcije pitke vode.

„Problem vodoopskrbe u Vitezu je problem koji naše stanovnike opterećuje dugi niz godina. Ove godine izveli smo radove kako bismo dio gradske jezgre uvezali s izvorištem Kremenik te očekujemo kako ćemo redukcije u gradskoj jezgri svesti na minimum, osobito u trenutcima kada je smanjena izdašnost s izvorišta Ilidža, za koje koncesiju ima „Vik“ Zenica iako se izvorište nalazi na području Viteza.“, kazao je Marjanović.

Oglas

Općinsko vijeće Vitez održava svoje redovite sjednice, a na posljednjoj, održanoj 12. listopada usvojen je itekako važan drugi ovogodišnji rebalans proračuna. Prihodi i primici proračuna po Rebalansu II planirani su u iznosu od 13.926.900 KM što je za 13% više od prethodnog plana (povećanje za 1.607.500 KM). Povećanje se ogleda ponajviše u sredstvima namijenjenim za kapitalne projekte, od kojih je dio spomenut ranije. Valja kazati kako je značajan dio stigao i za adaptaciju prostorija JU Centar za socijalni rad, a rasli su i porezni te neporezni prihodi. S time u vezi povećavane su subvencije javnim poduzećima i to za 61.500,00 KM, kao i izdaci za infrastrukturu PC-96-2 koji su povećani za 80.000 KM, za vodoopskrbu za 50.000 KM, za rekonstrukciju putova za 520.000 KM, za rekonstrukciju Gradskog trga za 20.000 KM te za rekonstrukciju kanalizacijske mreže koji su povećani za 149.800 KM.Od projekata koje namjeravamo realizirati do konca godine, uz ove započete, naš plan je, ukoliko vremenske prilike dopuste asfaltirati još jedan dio lokalnih prometnica, te izvršiti rekonstrukciju javne rasvjete u gradskoj jezgri, te na potezu od ulaska u Vitez na semaforu do Etno sela Čardaci kroz prelazak na LED tehnologiju i ugradnju novih rasvjetnih tijela. Također, i ove godine pripremamo bogat program u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, kao i redovite potpore naših kulturnim, sportskih i gospodarskim subjektima.“, dodao je Marjanović.

Također je u Vitezu vidljiva odlična suradnja nevladinih organizacija sa samom općinskom strukturom, tako su mnogi projekti realizirani financiranjem od strane same općine i uz suradnju istih.Ovaj projekt za nas je od ključnog značaja. Rješavanjem, točnije uređenjem vodovodne i kanalizacijske mreže, stvorit ćemo ugodniji ambijent za život naših sugrađana, ali i omogućiti uređenje gradskih prometnica“, naveo je u izjavi za Večernji list općinski načelnik Boris Marjanović.

Najavio je kako je jedan od prioriteta za sljedeću godinu nastavak ovih radova, te rekonstrukcija dijela središnje gradske ulice Hrvatskih branitelja.

Oglas

Razgovarajući s Marjanovićem o drugim projektima, posebno je naglašena izgradnja nove multifunkcionalne lamele Doma zdravlja, čime će se proširiti broj i podići kvaliteta usluga koje pruža ova zdravstvena ustanova.

“Uvijek sam isticao da je suradnja cijelog nevladinog sektora sa općinskim službama od velikog značaja. Moje službe su u koordinaciji sa svim nevladinim organizacijama koje djeluju na području općine i koje su prepoznale želju da zajedno radimo za opće dobro društvene zajednice. Temeljem članka 15. Zakona o načelima lokalne samouprave u FBiH i članka 38. Statuta općine Vitez donijeli smo i Rješenje o imenovanju Povjerenstva za uspostavu foruma za građanske inicijative s kojim želimo uvezati sve građanske inicijative sa mogućnostima i potrebama općine Vitez. Zajedno sa nevladinim organizacijama, sportskim kolektivima i ostalim udruženjima smo realizirali veliki broj projekta i donijeli mnogo inovativnosti na područje naše općine. Općina će i dalje poticati rad nevladinih organizacija i biti im uvijek podrška u okviru svojih mogućnosti”, zaključio je Marjanović.

Oglas
Oglas

Politika

Prvi u FBiH: Vlada ŽSB usvojila Prijedlog Proračuna ŽSB za 2024. godinu u iznosu od 356,65 milijuna KM

Objavljeno

Piše

Vlada Županije Središnja Bosna na danas održanoj sjednici usvojila je Prijedlog Proračuna Županije Središnja Bosna za 2024. godinu.

Proračun je u odnosu na ranije usvojeni Nacrt veći za 1.390.300 KM te iznosi 356.655.622 KM. U odnosu na Nacrt, najveća promjena se dogodila u Ministarstvu gospodarstva gdje je usvojeno povećanje transfera za javna komunalna poduzeća u iznosu od 870.000 KM, kao i u ministarstvu pravosuđa i uprave i to za stavku “Odjel za pružanje besplatne pravne pomoći”. Treće značajno uvećane je u okviru Ministarstva unutarnjih poslova gdje će više sredstava biti izdvojeno za rekonstrukciju zgrada policijskih stanica u Županiji Središnja Bosna.

Odobreni Prijedlog Proračuna ŽSB za 2024. godinu integrira niz razvojnih inicijativa i ključnih socijalnih mjera.

Oglas

Ministrica financija, Mirjana Plavčić, istaknula je: “Planirana su značajna sredstva za kapitalne i razvojne projekte, podršku gospodarstvu, poljoprivredi, kulturi, sportu, braniteljima i mladima. Velika ulaganja predviđena su za transfere iz područja socijalne zaštite, kao i infrastrukturna ulaganja u ključne objekte poput škola, predškolskih ustanova, policijskih stanica, zdravstvenih ustanova i pravosudnih institucija – sudova, među ostalima.”

Prijedlog proračuna za 2024. godinu predstavlja povećanje od 6,1% u odnosu na Izmjene i dopune prošlogodišnjeg Proračuna Županije Središnja Bosna.

Ova odluka čini Županiju Središnja Bosna prvom županijom u Federaciji koja je usvojila Prijedlog Proračuna za 2024. godinu, potvrđeno je riječima podrške i pohvale od strane ministara u Vladi ŽSB i premijera ŽSB.

Oglas

Na inicijativu ministrice financija ŽSB, Mirjane Plavčić, Vlada ŽSB razmotrila je informaciju o dugoročnom kreditnom zaduženju ŽSB s ciljem realizacije važnih projekata iz županijske i općinske nadležnosti. Ova informacija jednoglasno je podržana, otvarajući put daljnjoj proceduri u resornom ministarstvu.

Ured za informiranje ŽO HDZ BiH ŽSB

 

Oglas
Nastavi čitati

Društvo

U Vitezu održano savjetovanje po pitanju apliciranja na fondove Europske unije

Objavljeno

Piše

U organizaciji Općine Vitez, a na inicijativu općinskog načelnika Borisa Marjanovića jučer je u Vitezu održano savjetovanje po pitanju apliciranja na pretpristupne fondove Europske unije koji su dostupni pravnim subjektima iz Bosne i Hercegovine.

Na početku radnog dijela sastanka nazočne je pozdravio Boris Marjanović te istaknuo važnost što detaljnijeg razvijanja svijesti o spremnosti i obučenosti jedinica lokalne samouprave iz BiH da kroz projekte koje financira Europska unija unesu dodanu kvalitetu u svoje zajednice.ime voditelja savjetovanja više su govorili Božo Vukoja u ime tvrtke Uhy revident d.o.o. Mostar, Boris Pekić, partner i direktor Uhy Hrvatska te Krešimir Budiša, osnivač Uhy Hrvatska.

Na savjetovanu se razgovaralo i o prekograničnoj suradnji te cijelom procesu pripreme EU projekta, od same ideje pa to realizaciji projektnih prijedloga gdje su iskustva iz Republike Hrvatske itekako dragocjena.

Oglas

Uz načelnika Marjanovića, savjetovanju su nazočili i Renato Pejak, načelnik Općine Kreševo, te predstavnici iz Kiseljaka i Novog Travnika.

Nastavi čitati

Servisne informacije

Evo gdje danas možete očekivati radarske kontrole

Objavljeno

Piše

Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton

Stacionarni radari
 • M-16.4 Bristovi
 • M-5 Jajce (Donje Pijavice)
 • M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA)
 • M-5 Vitez (kod Impregnacije)
 • M-5.1 Kaonik-Kiseljak, u naselju Kaćuni
 • M-5.1 M-5.1 Brnjaci
 • M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik
 • M-16.2 Gornji Vakuf/Uskoplje, u naselju Trnovača
 • M-5 Busovača
 • M-16.2 Vrbanja
Nestacionarni radari
 • PS TRAVNIK
 • Najavljene radarske kontrole za 07. 12. 2023. -PS TRAVNIK

  08:30 do 10:30 sati Lager
  11:00 do 13:00 sati Han Bila (škola)
  17:00 do 18:30 sati Kalibunar
  20:00 do 21:30 sati Šehida

 • PS KREŠEVO
 • Najavljene radarske kontrole za 07. 12. 2023. -PS KREŠEVO

  09:00 do 11:30 sati Rakova Noga
  14:00 do 16:00 sati Resnik

 • PS KISELJAK
 • Najavljene radarske kontrole za 07. 12. 2023. -PS KISELJAK

  08:30 do 10:30 sati Han Ploča
  11:00 do 13:00 sati Lepenica-Azapovići
  13:30 do 15:30 sati Draževići

 • PS BUSOVAČA
 • Najavljene radarske kontrole za 07. 12. 2023. -PS BUSOVAČA

  09:00 do 10:00 sati Gavrine kuće
  10:00 do 11:00 sati Kaonik (stari most)
  12:00 do 13:30 sati Lugovi
  13:30 do 15:00 sati ulica 1.mart/ožujak (skretanje za naselje Luka)

 • PS JAJCE
 • Najavljene radarske kontrole za 07. 12. 2023. -PS JAJCE

  16:30 do 19:00 sati na R-413b
  19:30 do 22:00 sati M-5 Skela

 • PS GORNJI VAKUF
 • Najavljene radarske kontrole za 07. 12. 2023. -PS GORNJI VAKUF/USKOPLJE

  07:30 do 09:00 sati Pajić Polje
  11:00 do 12:30 sati ulica Vrbaska
  17:00 do 18:30 sati Dražev Dolac
  22:00 do 23:30 sati Duratbegović Dolac

 • PS DONJI VAKUF
 • Najavljene radarske kontrole za 07. 12. 2023. -PS DONJI VAKUF

  08:30 do 09:30 sati 770 Slbbr.
  11:00 do 12:00 sati ulica Titova
  18:45 do 19:45 sati Nova Travnička
  23:00 do 00:00 sati Prusac

 • PS BUGOJNO
 • Najavljene radarske kontrole za 07. 12. 2023. -PS BUGOJNO

  13:00 do 14:30 sati Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Gračanica (škola)
  15:00 do 16:30 sati ulica Armije BiH (škola)
  17:00 do 18:30 sati Bugojno-Donji Vakuf, lok.Ekonomija
  19:00 do 20:30 sati Bugojno-Kupres, Poriče

 • PS FOJNICA
 • Najavljene radarske kontrole za 07. 12. 2023. -PS FOJNICA

  08:00 do 10:00 sati Polje Ostružnica
  10:30 do 12:30 sati Gojevići
  12:40 do 14:40 sati Pločari Polje

 • PS VITEZ
 • Najavljene radarske kontrole za 07. 12. 2023. -PS VITEZ

  15:00 do 17:00 sati R-440 Dubravica
  17:00 do 19:00 sati lokalna cesta PC 96 II, Krčevine
  20:00 do 21:00 sati ulica Stjepana Radića
  21:00 do 22:00 sati M-5 Šantići

 • PS NOVI TRAVNIK
 • Najavljene radarske kontrole za 07. 12. 2023. -PS NOVI TRAVNIK

  08:30 do 09:30 sati M-16.4 Ratanjska
  10:30 do 11:30 sati R-439 Opara, OŠ
  12:00 do 13:00 sati M-16.4 Stojkovići

Nastavi čitati

Društvo

U petak ne propustite “Advent u Šenkovićima”

Objavljeno

Piše

U petak, 8. prosinca, u sklopu adventskih dešavanja na području općine Novi Travnik, bit će održan advent u Šenkovićima s početkom u 18 sati.

Organizator, Stari grad Kaštel, obećava lijepo druženje uz ćaj i kuhano vino, domaće delicije, te nastupe Dječjeg zbora “Zrakice” i KUD-a “Stari hrast 2000” Novi Travnik.

Dobro došli!

Oglas
Nastavi čitati

Središnja Bosna

Kompanija Bajra d.o.o. Travnik zapošljava više radnika na nekoliko radnih mjesta

Objavljeno

Piše

Firma “BAJRA” d.o.o. vrši prijem u radni odnos uposlenika zanimanja kako slijedi:

 1. REFERENT TRANSPORTA U MEĐUNARODNOM SAOBRAĆAJU

Mjesto rada: Dolac na Lašvi bb, Travnik

Opis poslova i radnih zadataka:

– organizovanje prevoza u međunarodnom drumskom transportu

Oglas

– planiranje, najava i realizacija utovara robe

– sistemsko praćenje pošiljki, ažuriranje i obavještavanje klijenta o statusu

– obavljanje pratećeg administrativnog poslova poput ažuriranja baze i pripreme prateće transportne dokumentacije i predmeta za fakturisanje

Oglas

– praćenje troškova i analiza profitabilnosti na nivou klijenta/ prevoza/ relacije

Uslovi:

– prethodno iskustvo na poslovima organizacije međunarodnog transporta

Oglas

– poznavanje lokalne i međunarodne legislative iz oblasti transporta

– poznavanje engleskog jezika

– odlično poznavanje rada na računaru (Office paket)

Oglas

– izražene organizacijske, analitičke i komunikacijske sposobnosti

 1. KONOBAR (m/ž)

Mjesto rada: ĆEVABDŽINICA NOVI TRAVNIK,

Mehmeda Spahe bb, Novi Travnik

Potrebna znanja i kvalifikacije:

Oglas
 • SSS
 • poželjno radno iskustvo na poslovima konobara/poslužitelja na poslovima usluživanja

Nudimo Vam:

– dinamičan i stabilan posao

– primanja iznad prosjeka u sektoru ugostiteljstva

– rad u smjenama

Oglas
 1. KONOBAR/POSLUŽITELJ NA POSLOVIMA USLUŽIVANJA ZA RAD U GRADSKOJ KAFANI LIPA – 1 izvršilac (Ž)

Potrebna znanja i kvalifikacije:

 • SSS
 • poželjno radno iskustvo na poslovima konobara/poslužitelja na poslovima usluživanja.

Nudimo Vam:

– dinamičan i stabilan posao

– primanja iznad prosjeka u sektoru ugostiteljstva

– rad u smjenama

Oglas
 1. VETERINARI – više izvršilaca (m/ž)

Potrebna znanja i kvalifikacije:

 • VSS
 • Poželjno radno iskustvo
 • Poželjna preporuka od ranijeg poslodavca
 • Poznavanje engleskog jezika
 • Poznavanje rada na računaru
 • Sposobnosti: spremnost na timski rad, komunikativnost, istrajnost, odgovornost, fleksibilnost

Opis posla i zahtjevi radnog mjesta:

 • Veterinarsko-zdravstveni nadzor u objektima klanja i prerade
 • Prijem žive stoke-svi poslovi vezani za prijem stoke
 • Pregled i nadzor prilikom klanja
 • Uzorkovanje
 • Veterinarsko-zdravstveni nadzor u objektu rasjekaone
 • Veterinarsko-zdravstveni nadzor u objektu prerade
 • Veterinarsko-zdravstveni nadzor pri pregledu gotovih proizvoda i otpreme istih
 • Svi ostali poslovi vezani iz oblasti veterinarstva pri zahtjevu pretpostavljenog

Kandidati su dužni prijavu sa biografijom (CV) i ostalom dokumentacijom dostaviti lično u sjedište firme “Bajra” d.o.o. Travnik na adresu: Dolac na Lašvi bb ili skeniranu dokumentaciju putem e-mail adrese: bajra@bih.net.ba.

Kandidati koji budu ispunjavali uvjete biće pozvani na razgovor o čemu će svako pojedinačno biti informisan.

Nastavi čitati

Središnja Bosna

Sv. Nikola posjetio vrtić u sklopu KŠC “Petar Barbarić” Travnik

Objavljeno

Piše

Blagdan svetog Nikole, omiljenog dječjeg sveca tradicionalno se obilježava u obiteljskim domovima, župama, školama i vrtićima. Tako je danas sv. Nikola posjetio i Privatnu predškolsku ustanovu ” o. Ante Gabrić” u Travniku koja djeluje u sklopu Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” Travnik.

U vrtić je došao sv. Nikola, dobri biskup, zaštitnik djece. Naši su ga mališani dočekali pjesmom i čestitkom za imendan. Bilo je tu veselja, igre, igrokaza i naravno, svi su dobili paketiće, jer su to dobra djeca. I svetac je sam zaključio da su se dobro pripremili, da su svi vrijedni te da slušaju svoje roditelje i tete. U želji da nastave biti tako dobri, sveti Nikola ih je pozdravio i nastavio dalje dijeliti sreću i ostaloj djeci na svijetu sa svojim anđelima, bez zločestog Krampusa, -prenosi službena stranica KŠC “Petar Barbarić” Travnik.

Roditelji i  prijatelji vrtića hvala Vam što ste danas zajedno s nama bili. Zajedno smo svetog Nikolu oduševili. Obećao je svima nama da iduće godine opet je s nama. Do tada ostanite nam dobri, zdravi i veseli, zahvaljuju se iz vrtića “o. Ante Gabrić” Travnik.

Oglas

 Pogledajte dio današnje atmosfere. Foto: Travnicki.ba

Nastavi čitati

Društvo

Tko je to bio hrabar da “ukrade” Sv. Nikolu malobrojnoj Zeničkoj djeci

Objavljeno

Piše

Na naš redakcijski mail stiglo je priopćenje i onako malobrojnih hrvatskih stanovnika iz Zenice, koji su razočarani jer njihova djeca neće doživjeti radost dolaska svetog Nikole i s razlogom se pitaju “Tko je ukrao svetog Nikolu u Zenici”.

Njihovu poruku prenosimo u cijelosti:

Katolička djeca i njihovi roditelji, jako su nezadovoljni i razočarani odlukom o ne dodjeli paketića za najmlađe ovoga grada. Već je tradicionalno da se paketići dodjeljuju najmlađima na Sv. Nikolu i da se obraduju, naročito malobrojna katolička djeca Grada Zenice.

Oglas

– Dosadašnjih godina, dodjela paketića je bila u organizaciji HKD Napredak, Podružnica Zenica i pet zeničkih Župa. Dodjela paketića, uz lik Sv. Nikole, je bila u Hrvatskom domu „Kralj Tomislav“ Zenica za sve zeničke Župe.

Ove godine to neće biti tako, niti će u Župama biti organiziran Sv. Nikola!? (Pst…možda i bude nakon ovog teksta) Roditelji djece su s pravom razočarani i pitaju se: „Tko je to bio hrabar da ukrade Sv. Nikolu najmlađima?!

Da ukrade osmijeh, radost, vjeru i nadu najmlađima?! Tko god da je, neka mu je na sramotu! Roditelji će kupiti svojoj djeci paketić, igračku, slatkiš, ali će ostati uskraćena za druženje, upoznavanje, igru, a toga nam u ovome vremenu najviše treba. Razočarani roditelji, sličnom mjerom će uzvratiti spomenutim organizatorima!

Oglas

Smatramo da zeničke Župe i HKD Napredak, nisu smjeli dozvoliti ovaj čin ili je ponovo na djelu neki politički utjecaj. Svakako je sraman i poražavajući čin za djecu i njihove roditelje.“

 

Pored „krađe“ Sv. Nikole, ove godine će biti „ukradene“ i Žive jaslice u župi Crkvica, čija tradicija obilježavanja prestaje! Pitamo se gdje je tome kraj?! Sjetimo se izreke: „Ako jednom narodu ukradete tradiciju, ubili ste taj narod.“ To se, upravo, ponovno dešava malobrojnim katolicima Grada Zenice.

Oglas

U potpisu: Hrvat, katolik iz Zenice

Nastavi čitati

Politika

U četvrtak 25.sjednica Vlade SBK

Objavljeno

Piše

Na osnovu člana 28. Zakona o Vladi Srednjobosanskog kantona (Službene novine Srednjobosanskog kantona, broj: 5/03 – pročišćeni tekst i 14/03) i člana 9. Poslovnika o radu Vlade Srednjobosanskog kantona (Službene novine Srednjobosanskog kantona, broj 12/16 – prečišćeni tekst),


S A Z I V A M
25. sjednicu Vlade Srednjobosanskog kantona, za četvrtak, 7. 12. 2023. godine, u 9 sati


DNEVNI RED

Oglas

1. Zapisnik sa 24. sjednice Vlade Srednjobosanskog kantona – sekretar Vlade
2. Prijedlog budžeta Srednjobosanskog kantona za 2024. godinu – Ministarstvo finansija
3. Prijedlog zakona o izvršenju Budžeta Srednjobosanskog kantona za 2024. godinu – Ministarstvo finansija
4. Finansijski plan Zavoda za zdravstveno osiguranje SBK/KSB za 2024. godinu – Zavod za zdravstveno osiguranje
a) Odluka o izvršavanju Finansijskog plana Zavoda za zdravstveno osiguranje SBK/KSB za 2024. godinu
5. Pravilnik o izmjenama Pravilnika o ostvarivanju prava na novčanu pomoć za nabavku ortopedskih pomagala (saglasnost) – Kantonalna uprava za branioce
6. Prijedlog odluke o pokretanju postupka za dodjelu koncesije za izgradnju solarne elektrane na lokalitetu Trnovača, općina Kiseljak – Ministarstvo privrede
7. Prijedlog odluke o pokretanju postupka za dodjelu koncesije za izgradnju solarne elektrane na lokalitetu Brnjaci, općina Kiseljak – Ministarstvo privrede
8. Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za adaptaciju tavanskih prostorija u MUP-u – Ministarstvo unutrašnjih poslova
9. Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za nabavku televizora za kaznenu sudnicu Općinskog suda u Travniku – Ministarstvo pravosuđa i uprave
10. Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za nabavku opreme za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave – Ministarstvo pravosuđa i uprave
11. Prijedlog odluka o izdvajanju sredstava za djecu romske nacionalnosti – Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta
12. Prijedlog odluka o izdvajanju sredstava za nabavku roba i usluga za potrebe škola – Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta
a) JU „Druga osnovna škola Bugojno“ – za nabavku računara
b) JU „Druga osnovna škola Bugojno“ – za nabavku laminata
c) OŠ Han Bila“ – za nabavku uredskih stolica
d) OŠ Han Bila“ – za rekonstrukciju igrališta
e) STŠ „Bugojno“ – za nabavku postolja za CNC mašinu
f) SŠ „Novi Travnik“ – za usluge nadzora nad gradnjom objekta škole
g) OŠ „Dubravica“ – za nabavku računarske opreme
h) MSŠ „Gimnazija Bugojno“ – za nabavku računarske opreme
i) OŠ „Dubravica“, Vitez-Preočica – za nabavku laptopa
j) OŠ „Busovača“ – za nabavku računara
k) OŠ „Kalibunar“ – za nabavku smartphona
13. Prijedlog odluke o davanju saglasnosti školama za raspisivanje konkursa za popunu radnih mjesta za školsku 2023/24. godinu – Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta
14. Prijedlog odluke o davanju saglasnosti školama za zaključivanje ugovora o djelu za obavljanje poslova upražnjenih radnih mjesta za školsku 2023/24. godinu – Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta
15. Prijedlog odluka o izdvajanju sredstava općinama za sufinanciranje projekata iz oblasti civilne zaštite (7x) – Kantonalna uprava za civilnu zaštitu
a) općina Kiseljak – za sanaciju klizišta u dvorištu OŠ „Kiseljak 1“
b) općini Kiseljak – za sanaciju šteta od poplava u naselju Rauševac
c) općini Kreševo – za sanaciju šteta od poplava u ulici Klanac
d) općini Gornji Vakuf – Uskoplje – za uređenje korita rijeke Bistrice
e) općini Gornji Vakuf – Uskoplje – za uređenje korita rijeke Krušćice
f) općini Vitez – za uređenje korita rijeke Kruščice
g) općini Vitez – za izgradnju AB podzide u naselju Rijeka
16. Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za nabavku laptopa za potrebe Službe za zajedničke poslove – Služba za zajedničke poslove
17. Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za adaptaciju i izmještanje pritvorske jedinice u Općinskom sudu u Kiseljaku – Ministarstvo pravosuđa i uprave
18. Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za adaptaciju sudnice i prostorija za saslušanje maloljetnika u Općinskom sudu u Kiseljaku – Ministarstvo pravosuđa i uprave
19. Saglasnost za zaključivanje ugovora za obavljanje poslova stručnog saradnika za informacijske tehnologije – Ministarstvo privrede
20. Saglasnost za popunu upražnjenih radnih mjesta u Ministarstvu privrede – Ministarstvo privrede
21. Saglasnost za pokretanje postupka za nabavku usluga štampanja Službenih novina Srednjobosanskog kantona – Stručna služba Vlade
22. Saglasnost za nabavku roba i usluga za potrebe škola – Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta
a) OŠ „Travnik“, Travnik
b) Srednja tehnička škola „Bugojno“ Bugojno
23. Inicijativa za uspostavu sistema transparentnih listi čekanja u zdravstvenim ustanovama SBK/KSB – Tim za sprječavanje korupcije
24. Izvještaji o utrošku sredstava dodijeljenih za sufinansiranje projekata iz oblasti civilne zaštite (3x) – Kantonalna uprava za civilnu zaštitu
a) izvještaj Društva Crvenog križa SBK/KSB
b) izvještaj općine Gornji Vakuf – Uskoplje
c) izvještaj općine Fojnica
25. Izvještaji o radu inspekcija za prvu sjednicu u mjesecu decembar 2023. godine – Stručna služba Vlade
a) Ministarstvo unutrašnjih poslova
b) Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
c) Ministarstvo zdravstva i socijalne politike
d) Ministarstvo privrede
26. Izvještaji o realizaciji zaključaka Vlade za prvu sjednicu u mjesecu decembar 2023. godine – Stručna služba Vlade
a) Ministarstvo unutrašnjih poslova

PREMIJER KANTONA
Tahir Lendo, dipl. ing.

Oglas
Nastavi čitati

Središnja Bosna

Pogledajte rang listu primljenih za stručno osposobljavanje u SBK

Objavljeno

Piše

Na osnovu člana 34. Zakona o radu (“Službene novine Federacije BiH”, broj: 26/16 i 89/18), Vlada Srednjobosanskog kantona na 24. sjednici, održanoj 30. 11. 2023. godine, donosi

ODLUKU

o prijemu osoba za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa (volontera) za 2023. godinu

Nastavi čitati

Najnovije vijesti

BiHprije 19 minuta

Sutra otvorenje zimske turističke sezone na Jahorini: prisutni će uživati u koncertu Zdravka Čolića

Koncertom pjevača Zdravka Čolića na Jahorini će sutra zvanično biti otvorena zimska turistička sezona, piše SRNA, prenosi N1. Direktor Olimpijskog...

Politikaprije 22 minute

Prvi u FBiH: Vlada ŽSB usvojila Prijedlog Proračuna ŽSB za 2024. godinu u iznosu od 356,65 milijuna KM

Vlada Županije Središnja Bosna na danas održanoj sjednici usvojila je Prijedlog Proračuna Županije Središnja Bosna za 2024. godinu. Proračun je...

Auto-Moto svijetprije 7 sati

Zbog većeg odrona, obustavljen promet na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce

Zbog niskih temperatura vozače upozoravamo na moguću poledicu na kolovozu, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima...

Društvoprije 7 sati

Nedim Sladić zvanično magistar

Nedim Sladić, najpoznatiji bh. meteorolog javnosti je podijelilo divne vijesti. Naime, Sladić je zvanično okončao magistarske studije u Velikoj Britaniji....

Gospodarstvoprije 8 sati

Mladić iz BiH od nule je izgradio poslovno carstvo u Americi

Alen Kajdić, mladić iz Bosne i Hercegovine, s ocem je u SAD-u pokrenuo posao koji danas vrijedi milijune dolara. Halid...

BiHprije 8 sati

Bh. tvrtka gradi veliku tvornicu kečapa

Jedan od lidera domaće prehrambene industrije, kompanija Mladegs Pak iz Prnjavora, planira veliko širenje proizvodnje.Poznati su po svojim brendovima Bonito...

Društvoprije 8 sati

U Vitezu održano savjetovanje po pitanju apliciranja na fondove Europske unije

U organizaciji Općine Vitez, a na inicijativu općinskog načelnika Borisa Marjanovića jučer je u Vitezu održano savjetovanje po pitanju apliciranja...

Servisne informacijeprije 9 sati

Evo gdje danas možete očekivati radarske kontrole

Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton Stacionarni radari M-16.4 Bristovi M-5 Jajce (Donje Pijavice) M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) M-5...

Oglas
Oglas
LM