BIHAMK: Stanje u prometu

25

Povoljni vremenski uslovi i umjerena frekvencija vozila karakterišu ovoga jutra odvijanje saobraćaja u BiH. Vozače savjetujemo da voze opreznije i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na autoputu A-1 saobraća se bez vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Zbog radova u tunelu “Karaula” na dionici magistralnog puta M-17 Žepče-Maglaj, u vremenu od 22 sata do 07 sati ujutro moguće su povremene kraće obustave saobraćaja.

Danas počinju radovi na sanaciji klizišta na magistralnom putu M-18 Priboj-Simin Han. Za vrijeme izvođenja radova vozila će se propuštati naizmjenično, jednom trakom.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja. Izdvajamo dionice: Tuzla-Srebrenik, Kiseljak-Busovača, Ustikolina-Goražde, Čapljina-Doljani i Ključ-Sanski Most.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova na GP Gorica-Vinjani Donji, do 01.06. saobraća se usporeno, pa preporučujemo korištenje drugih graničnih prelaza.