- oglas -

BiH – Rusija: Nogometni savez BiH prihvatio ponudu Rusije, na glasanju bilo 5:1

Pročitajte i ovo

Realiziran prvi dio projekta ,,Pjesmom od Bosne do Slavonije”

Limena glazba ,,Lašva’’ Nova Bila, Osječki puhački orkestar i Vokalni sastav Lašvanske dive u subotu 24. rujna održali su zajednički koncert na Trgu...

SIP BiH izrekao prvu kaznu zbog trgovine biračkim mjestom

Navodi se da je Ademir Alibašić bio kandidat SDA 2016. godine, a da je u ime SNSD-a imenovan kao...
- Advertisement -

Nogometne reprezentacije Rusije i Bosne i Hercegovine odigrat će u novembru prijateljsku utakmicu, nakon što je danas Nogometni savez BiH prihvatio ponudu Rusa.

- Advertisement -

Prihvatanje poziva za odigravanje prijateljske utakmice sa Rusijom glogov je kolac u srce odnosa navijača i Saveza i jeftin pokušaj da se svjesno i namjerno naruši ugled naše reprezentacije, ali i države Bosne i Hercegovine u demokratskoj Evropi.

Komitet za hitnost FSBiH danas je sa pet glasova za i jednim protiv odlučio da Zmajevi idu na megdan Rusima.


Protiv je, potvrdio je za Faktor, bio Irfan Durić, koji je od kolega iz Komiteta tražio da o svemu odlučuje kompletan izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH.

– Kao potpredsjednik tražio sam da to pitanje uz sve materijale koje smo dobili ide na Izvršni odbor FSBiH. Ako budem preglasan, znat ćete, tražio sam da sve unese u zapisnik. Smatram da treba biti mudar, da se donese odluka koja je najbolja za BiH – rekao nam je Durić.

Koliko je u ovom momentu pametno igrati s Rusijom, koja je u svojevrsnoj izolaciji?

– Koliko je pametno razumijemo se mi koji to razumijemo, ali imamo ovdje manjkavost, koja nas dovodi u dilemu. Imamo dokument od UEFA-e da ta utakmica nije sporna – kaže Durić.

Osim Durića, Komitet za hitnost FSBiH čine još Vico Zeljković, Ivan Beus, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa.

Dodatno je duhovit šaljivi upit prema UEFA-i objavljen u medijima u kojem se traži dozvola za odigravanje utakmice za koju i laici znaju da UEFA nije nadležna, te kao takva i ne može dati nikakav drugi odgovor.

Poruka koja je poslana ovim potezom, ukoliko im to dopustimo, odzvanjaće još dugo na našim prostorima i najmanje će se reflektovati na sport, a sasvim jasno je da za cilj ima da trpi većina građana naše zemlje. Nakon niza sličnih izleta ovo je još samo jedan od načina da se nacionalna A selekcija pokuša udaljiti od srca navijača i upravo je to ono što im ne treba dopustiti.

Podsjećamo da su FIFA i UEFA zabranile međunarodne nastupe fudbalskoj reprezentaciji Rusije nakon agresije na Ukrajinu, a da su klubovi iz Rusije protjerani iz evropskih klupskih takmičenja. Slično je i u ostalim sportovima.

Najnovije vijesti

Realiziran prvi dio projekta ,,Pjesmom od Bosne do Slavonije”

Limena glazba ,,Lašva’’ Nova Bila, Osječki puhački orkestar i Vokalni sastav Lašvanske dive u subotu 24. rujna održali su zajednički koncert na Trgu...

SIP BiH izrekao prvu kaznu zbog trgovine biračkim mjestom

Navodi se da je Ademir Alibašić bio kandidat SDA 2016. godine, a da je u ime SNSD-a imenovan kao predsjednik biračkog odbora. Središnje izborno povjerenstvo...

Plenković u Livnu podržao Krišto: Večeras smo u gradu buduće predstavnice hrvatskoga naroda u Predsjedništvu BiH

Predizborni skup HDZ-a BiH i stranaka Hrvatskog narodnog sabora održao se večeras u prepunoj sportskoj dvorani “Dalibor Perković Dali” u Livnu. Pored zajedničke kandidatkinje...

VITEZ: Započeli radovi na proširenju dječjeg igrališta iza Konzuma

Danas su u Vitezu započeli radovi dodatnog uređenja i proširenja dječjeg igrališta „iza Konzuma“, a kao dio projekta P.A.R.K.- Pokreni, aktiviraj, radi, kreiraj, čiji...

Povezane vijesti