U BiH povoljni uvjeti za vožnju

38

U Bosni i Hercegovini uvjeti za vožnju su povoljni. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije. Zbog radova na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, za sav promet zatvorena je petlja „Mahovljani”. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili M-16.

Zbog održavanja sportskog natjecanja, danas od 17.30 do 00.00 sati bit će obustavljen promet na dionici M-5 u centru Bihaća. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativne pravce.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-4 Simin Han – Donje Caparde, Tuzla – Kalesija, M-5 Donji Vakuf – Travnik, M-6.1 Prolaz kroz Mostar (od raskrižja Šemovac do raskrižja kod hotela “Ero”), M-16 Poriče – Kupres, M-17 Konjic – Jablanica (tunel Lendava), Maglaj – Žepče (Brankovići) i M-18 Vogošća – Sarajevo.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom
dana na M-19.3 Rogatica – Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici Maršala Tita (na relaciji Šarića džamija – Lučki most) i u ulici Mostarskog Bataljona (na dionici most Musala – raskrižje ulica Adema Buća i Alekse Šantića), dok je u ulici kardinala Stepinca (dionica od Hotela Ero do Carinskog mosta) desna traka zatvorena za promet, a lijeva je otvorena za dvosmjerni promet.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima Doljani (izlaz) i Gradiška (ulaz).
Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica – Duži i Slano – Orahov Do, između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno su prekategorizirani u granične prijelaze za međunarodni promet putnika, prenosi Fena.