U Banjoj Luci postavljen transparent “Ratko Mladić heroj”

77

Na banjalučkom Trgu Krajine večeras je postavljen transparent podrške generalu Ratku Mladiću, kojeg je Haški tribunal danas prvostepenom presudom osudio na doživotnu kaznu zatvora.

Nije poznato ko je postavio transparent, na kojem piše “Ratko Mladić heroj”.

U znak podrške generalu Mladiću, u Trebinju se večeras ispred spomenika braniocima Trebinja okupila manja grupa građana, izražavajući nezadovoljstvo i ogorčenost haškom presudom i poručujući da su trebinjski borci uz svog generala.

Okupljeni, uglavnom omladina, skandirali su ime generala Mladića i pjevali “Đenerale, nek` je tvojoj majci hvala, što junaka rodila je, da se srpstvu vrati slava”.

Sa skupa podrške na Sokocu generalu Mladiću i njegovoj porodici poslata je poruka da je srpski narod uz njih.

Skupu u organizaciji Udruženja “Čast otadžbine” prisustvovali su predstavnici političkog, društvenog i privrednog života romanijske regije, predstavnici boračkih organizacija, udruženja ratnih vojnih invalida i mnogobrojni građani.

Nezadovoljstvo presudom generalu Mladiću izrazili su i članovi opštinskih udruženja veterana Republike Srpske protestnom šetnjom od zgrade opštine u Istočnoj Ilidži do Administrativnog centra grada Istočno Sarajevo.

U Bratuncu je Udruženje građana Istočna alternativa lijepilo plakate podrške generalu sa natpisom “Ti si naš heroj”.

Predsjednik Skupštine Udruženja veterana Republike Srpske Dragan Savić ranije je rekao novinarima da Haški tribunal današnjom presudom “ubija generala Mladića, a samim tim i sve veterane koji su ratovali uz njega”.