Apel stanovnicima općine Vitez za racionalnu potrošnju vode

26

“Poštovani sugrađani, u ovim vrelim ljetnim danima kada se meteorološkim prognozama najavljuju još više temperature povećava se potreba za potrošnjom vode, a zbog vremenskih prilika u gradski vodovod sa izvorišta dolaze manje količine vode.

-- Oglas ---

Općina Vitez zajedno sa komunalnim preduzećem nastoji da ublaži posljedice tehničkim rješenjima na vodovodnom sistemu i novim projektima koji će riješiti neke dugogodišnje i akutne probleme vodosnabdijevanja. U tim aktivnostima nam je neophodna puna suradnja i podrška svakog građanina općine Vitez. S tim u vezi upućujemo vam apel za racionalnu potrošnju vode uz slijedeće preporuke:
– vodu iz gradskog ali i lokalnih vodovoda trošiti samo na osnovne potrebe: piće, higijenu, napajanje stoke i slično
– ukoliko građani primjete na primarnoj ili sekundarnoj mreži curenje ili isticanje vode iz sistema obavezno prijaviti nadležnom komunalnom preduzeću
– podsjećamo sve građane korisnike gradskog vodovodnog sistema na obavezu redovnog izmirenja dugova i plaćanja isporučenih količina vode jer je to osnova za nesmetano funkcioniranje gradskog vodovodnog sistema
– molimo sve građane koji imaju neispravne, dugo vremena nebaždarene vodomjere ili one koji nemaju uopće vodomjere da taj problem što prije riješe sa nadležnim komunalnim poduzećem, istaknuo je načelnik Advan Akeljić.”