Anita Bilješko: Rad i trud se uvijek isplati

757
LICE NAŠE TV
Anita Bilješko: “Treci.ba mi je omogućio da vidim pravi svijet novinarstva”
 

Nekadašnja studentica novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a danas poznato televizijsko lice – Anita Bilješko, pravi je primjer kako se trud uvijek isplati.

Prije samo  tri godine sjedila je u fakultetskim klupama, a danas je s mikrofonom u ruci na našim malim ekranima, točnije, na Našoj TV.

Naša TV mi je ostvarila ljubav iz djetinjstva – novinarstvo. Pruža mi rad u dinamičnom okruženju i što je najbitnije, prave kolege na koje se mogu osloniti u svakom trenutku.

Anita na Našoj TV radi kao novinarka/reporterka, što podrazumijeva svakodnevne odlaske na teren, pronalaženje tema i sugovornika, javljanja uživo s različitih događaja te montiranje priloga za informativne i mozaične emisije. Prve prave osnove novinarskog zanata naučila je u rodnom Novom Travniku, što joj je, kako kaže, uvelike pomoglo u daljnjem radu.

Nakon završetka studija na Drukčijem radiju sam radila nekoliko mjeseci. Međutim, kao i većini studenta Mostar mi je ostao u srcu pa sam se pokušala vratiti. Tu priliku pružila mi je Naša TV i danas sam tu, već godinu i pol dana.

Ljubav prema Mostaru, ali i novinarstvu rodila se zahvaljujući studiju novinarstva. Praktičnom nastavom kroz studij na početku, kaže, nije bila zadovoljna, no to se promijenilo uvođenjem portala Treci.ba.

Tada se sve promijenilo. Treci.ba mi je omogućio da vidim pravi svijet odlazaka na teren, događaja i traženja izjava… samim time i mi studenti postali smo puno aktivniji.

Danas kao novinarka s godinu i pol televizijskog iskustva smatra kako joj je teorijsko znanje koje je stekla na fakultetu u ovom poslu uvelike pomoglo.

Teorijsko znanje koje su mi pružili profesori i njihov cjelokupan odnos prema nama, tadašnjim studentima, dali su mi dobre temelje i uveli me u svijet novinarstva.

Anita, kao i brojni današnji studenti, prije samo nekoliko godina maštala je o poslu u medijima. No, vjerom u sebe postigla je svoj cilj. Isto poručuje sadašnjim studentima, budućim kolegama.

Bez truda i rada nema napretka. Potrebno je puno hrabrosti, odricanja, zalaganja i učenja, ali najvažnije je nikada ne reći kako nešto ne možete. Ukoliko prvi put bude loše, drugi ili treći put zasigurno će biti bolje.

Maja Pašalić