Aberdeen s dva pogotka u završnici slavio na Pecari

42

Nogometaši Širokog Brijega poraženi su pred 6.000 gledatelja na Pecari od Aberdeena 0:2 u uzvratnom susretu drugog pretkola Europske lige te su time ispali iz ovog natjecanja.

”Plavo-bijeli” su se dobro nosili u prvom poluvremenu i otvoreno nadigravali sa škotskim viceprvakom, zabilježeno je po nekoliko prilika na obje strane, no mreže su u prvom dijelu mirovale.

U nastavku susreta slična priča, redale su se prilike na obje strane, no pogodaka nije bilo. Širokobriježane je do plasmana dijelilo svega 18 minuta s obzirom da su u prvom susretu u Škotskoj igrali 1:1.

No, Greg Stewart je doveo Škote u vodstvo u 72. minuti nakon greške na boku u obrani Širokog. Svega šest minuta kasnije sve nade Širokobriježanima u prolazak u treće pretkolo ugasio je Gary Mackay-Steven nakon sjajne akcije gostiju iz Aberdeena za veliko slavlje 200 gostujućih navijača.

Nakon tog pogotka igra se umrtvila te su je Škoti mirno priveli kraju.

Bosna i Hercegovina ostala je tako bez predstavnika u europskim natjecanjima nakon što je ranije tijekom dana Željezničar poražen 2:0 u Švedskoj od AIK-a.