6 namirnica koje pomažu u liječenju herpesa

29

Mnoge namirnice imaju blagotvoran uticaj na vašu kožu, pa ih možete koristiti i u liječenju neprijatnih simptoma herpesa.

1. Bijeli luk sa medom Izrendajte tri veća čena bijelog luka i pomiješajte ih sa 100 grama meda. Nanesite ovu mješavinu bijelog luka i meda na kritično područje kože.

2. Propolis Nanesite ulje propolisa na kritična područja kože.

3. Ulje bundeve Nanosite bundevino ulje na herpes četiri puta dnevno. Možete kupiti ovo ulje u prodavnicama zdrave hrane.

4. So i soda bikarbona Pomiješajte kašiku soli i kašiku sode bikarbone i dodajte vodu kako bi smjesa postala glatka. Trebalo bi da nanosite smjesu na kožu 3 puta dnevno.

5. Heljda Sipajte dvije šolje ključale vode preko jedne kašike brašna od heljde. Prokuvajte ga i kada se ohladi, nanesite ga na herpesom pogođena područja na koži, 2 do 3 puta dnevno.

6. Nana Sipajte jednu šolju ključale vode preko kašike svježe nane, poklopite i kuvajte na pari 15 minuta. Zatim pomjerite sa ringle i držite pokrivenu posudu oko pola sata, a onda procijedite i tuferom ili vatom mažite pogođena područja na koži. Istovremeno, trebalo bi da pijete čaj od nane./nezavisne.com