Poveži se s nama

Scena

5 Najfanova naše Facebook fan stranice za 8. mjesec

Nagrađujemo naših 5 Najfanova za 8. mjesec.

Objavljeno

Nagrađujemo naših 5 Najfanova za 8. mjesec.

 Najaktivniji članovi naše Facebook fan stranice osvojili su voucher na sve usluge u ASK studiju Vitez u iznosu od 30%.

Svi fanovi koji komentiraju, lajkaju, dijele poveznice i sl. ostvaruju određen broj bodova. Na kraju mjeseca, našeg fana koji bude imao najviše bodova očekuje nagrada.

Oglas

Lista naših 5 Najfanova za mjesec kolovoz nalazi se na grafičkom prikazu kojeg možete vidjeti ispod. Pratite našu novu Facebook fan stranicu na linku www.facebook.com/centralna.ba i budite aktivan član te osvajajte nagrade. Centralna.ba | iz srca…

 

 

Oglas

Oglas

BiH

Krišto u Dubaiju na COP28: Izrazila spremnost i želju za aktivnom suradnjom u borbi protiv klimatskih promjena

Objavljeno

Piše

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto obratila se danas, u okviru Segmenta na visokoj razini, učesnicima Konferencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama COP28 u Dubaiju, prenose na službenoj stranici.

Predsjedateljica Krišto je na početku obraćanja kazala da se Konferencija o klimatskim promjenama održava u presudnom trenutku u povijesti čovječanstva jer klimatske promjene nisu samo pitanje za određene dijelove svijeta nego predstavljaju globalnu prijetnju koja zahtijeva žurnu, koordiniranu i odlučnu akciju. Istaknula je da Bosna i Hercegovina dijeli predanost prelasku na održivu budućnost, te zbog ozbiljnosti trenutnog stanja i izazova koji su pred svima nama, spremnost sudjelovanju u globalnoj borbi za očuvanje našeg planeta. Naglasila je odlučnost naše zemlje u ostvarivanju promjena koje će nas usmjeriti prema održivom sutra i dodala da su naši napori u borbi protiv klimatskih promjena bezrezervni i prožimaju sve sfere našeg društva.

Posvećeni smo prelasku na obnovljive izvore energije, s ciljem smanjenja emisije stakleničkih plinova i utjecaja na okoliš. Prelazak na obnovljive izvore energije nije samo imperativ već i jedinstvena prilika za izgradnju održivijeg, ekonomski stabilnijeg i ekološki osvještenijeg bh. društva, rekla je predsjedateljica Krišto.

Oglas

Posebno je istaknula da kroz ulaganje u tehnologiju obnovljivih izvora energije i poticanje inovacija, Bosna i Hercegovina želi biti partner u globalnim naporima za smanjenje emisija stakleničkih plinova i ublažavanje klimatskih promjena. Naglasila je bezrezervnu potporu svim globalnim inicijativama i naporima usmjerenim na održivost i zaštitu okoliša, te da podržavamo i slijedimo smjernice i preporuke koje su proizašle iz inicijativa Ujedinjenih naroda poput ciljeva održivog razvoja UN-a, kao i Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama.

Uspostavljamo i provodimo koncept Zelene agende za Zapadni Balkan, kao strategije za usklađivanje okolišnih politika država Zapadnoga Balkana s Europskim zelenim planom i prelazak na održivo gospodarstvo, odnosno implementaciju njenih 5 stupova; dekarbonizaciju, kružno gospodarstvo, smanjenje onečišćenja sastavnica okoliša, održiva ruralna područja i zaštita i obnova bioraznolikosti i ekosustava, kroz provedbu mjera predviđenih Akcijskim planom za provedbu Sofijske deklaracije, istaknula je predsjedateljica Krišto.

Dodala je da je potrebna je suradnja, razmjena znanja i tehnologija te podrška međunarodne zajednice kako bi se ostvarili ciljevi Zelene agende. Istaknula je opredijeljenost Bosne i Hercegovine za aktivnijim uključenjem u globalne napore za očuvanje klime kroz suradnju s drugim državama, te podjelu pozitivnih iskustava i resursa za postizanje zajedničkog cilja.

Oglas

Bosna i Hercegovina se odgovorno se pridružuje Emiratskoj deklaraciji o otpornim prehrambenim sustavima, održivoj poljoprivredi i klimatskim akcijama koja predstavlja važan korak prema globalnom partnerstvu, a koje je ključno za suočavanje s izazovima koje donose klimatske promjene. Kao odgovorna članica međunarodne zajednice, prepoznajemo žurnost potrebe za zajedničkim djelovanjem kako bismo sačuvali našu planetu. Pridruživanjem Emiratskoj deklaraciji, šaljemo snažnu poruku solidarnosti i zajedničke odgovornosti prema očuvanju našeg planeta. Pozivamo i sve druge zemlje da slijede naš primjer i pridruže se ovom globalnom naporu kako bismo zajedno stvorili održivije, otpornije i prosperitetnije društvo za sve, rekla je predsjedateljica.

Predsjedateljica Krišto je, u ime Bosne i Hercegovine, potvrdila predanost, spremnost i želju za aktivnom suradnjom u borbi protiv klimatskih promjena.

Vjerujem da samo zajedno, kao globalna zajednica, možemo ostvariti značajne promjene i sačuvati naš planet za našu budućnost, rekla je na kraju svoga obraćanja predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Oglas

(vijeceministara.gov.ba)

Nastavi čitati

Događanja

Otvoreno klizalište u Travniku, Lidija Bačić podigla atmosferu fantastičnim koncertom u Travniku

Objavljeno

Piše

Na platou pored Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik i ove godine, sinoć je otvoreno veliko klizalište u sklopu manifestacije „Travnička božićna čarolija“ u razdoblju od 01.prosinca do 15. Siječnja. 2024.

Velikom broju prisutnih obratili su se Bojan Domić, ministar obrazovanja, nauke, kulture sporta i mladih SBK i Kenan Dautović, načelnik Općine Travnik.Klizalište će raditi u navedenom periodu od 13:00 do 22:30, a pored glavne atrakcije i 160 pari klizaljki, organizatori su se pobrinuli obezbijediti i bogat popratni program!

Nakon otvorenja klizališta na stagu se pojavila prelijepa pjevačica Lidija Bačić koja je napravila sjajnu atmosferu. Iako je bilo plus 17°C atmosfera na klizalištu i okolo njega bila je vrhunska. Zabava ne trajala do 23 sata.

Oglas

 Klizalište će raditi u navedenom periodu od 13:00 do 22:30, a pored glavne atrakcije i 160 pari klizaljki, organizatori su se pobrinuli obezbijediti i bogat popratni program!

Nastavi čitati

BiH

Aerodrom u Tuzli u ponudi ima pet novih linija

Objavljeno

Piše

Vlada Tuzlanskog kantona osigurala je 2,5 milliona KM za novi ugovor s grčkom aviokompanijom Lumiwings, koji će od 18.prosinca iz Tuzle letjeti za Stockholm i Halmstad u Švedskoj, Maastricht u Nizozemskoj, Saarbrucken u Njemačkoj, te Esbjerg u Danskoj. Osim u zemlje EU, uskoro se otvara i linija za Istanbul, piše N1.

Cijena avionske karte će biti 75 eura za letove od 18.prosinca.

Kako prenosi N1, Vlada toga kantona intervenira s obzirom na odlazak WizzAira, nadajući se da će tuzlanski aerodrom ponovo raditi punim kapacitetom. Nakon odlaska ove kompanije, zadržali su samo letove za Meminngen, Basel i Dortmund.

Oglas

Ponudili smo subvenciju, a to smo uradili zbog putnika, zbog naše dijaspore, a onda zbog pozitivnog utjecaja na trgovinu i turizma. U tom kontekstu 2,5 miliona KM subvencije nije veliki iznos, uzimajući u obzir šta dobijamo s pola miliona putnika, rekao je Irfan Halilagić, premijer Tuzlanskog kantona.

Vlada Federacije BiH donijela je dvije odluke o usvajanju programa utroška sredstava kojim se međunarodnim aerodromima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli ovom odlukom dodjeljuje ukupno 3,6 miliona KM za unapređenje avioprometa.

Kako se navodi u odluci, javna preduzeća Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o, Zračna luka – aerodrom Mostar d.o.o. i Međunarodni aerodrom Tuzla d.o.o. dužni su kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija o utrošku ovih sredstava, a nakon utroška sredstava, najkasnije do 28.2.2024. godine su dužna sačiniti ukupni izvještaj o utrošenim sredstvima transfera i dostaviti ih Ministarstvu.

Oglas

 

Nastavi čitati

Vijesti

Sova napravila haos u ugostiteljskom objektu u Centralnoj Bosni

Objavljeno

Piše

Vlasnika ugostiteljske radnje “Aferim” u Donjoj Golubinjoj kod Žepča, Demira Kamerića, prije dva dana dočekala je nenajavljena “gošća” – koja je u pet sati ujutro napravila pravi dar-mar u cafe-u koji je bio poprište neobičnog događaja.

  • Kao i svako jutro, otvorio sam radnju i odmah čuo neobično lupkanje u kuhinji. Nije bilo nikakvih tragova provale a paketi su bili razbacani. Došao sam sa štapom i kuhinjskim nožem da provjerim šta se dešava ali ništa nisam primjetio – objašnjava Kamerić, poznatiji kao Demro.

Začuđen, razmišljajući o tome kakvi zvukovi dolaze iz kuhinje, ugasio je svjetlo i krenuo prema unutrašnjosti kafića, međutim prenerazio se kada je vidio da ga iz mraka posmatraju dva oka koja su svjetlila iz mračne kuhinje.

  • Pomislio sam da je izgubljeni papagaj ali sam brzo shvatio da je kroz otvor od roštilja u objekat ušlo nešto mnogo veće – šumska sova, čije lupkanje sam čuo posljednjih šest dana. Brzo sam uzeo telefon i uslikao je kako se šepuri u kuhinji – kaže Demir Kamerić.

Zatim je prišao nenajavljenoj “gošći”, uhvatio je i prenio u centralni dio “aferima”, uz jednu saksiju. Bila je nepomična dok prvi gosti nisu ušli u radnju i tada je – nastupio haos. Uplašila se i počela da leti po kafiću, sa rasponom krila od preko jednog metra, manevrisala je po skučenom kafiću.

  • Dok sam je hvatao izgrebala me po rukama, razbila je tek poneku sitnicu. Shvatio sam da je najbolje da je odnesem vani i pustim. To sam i uradio. I ja i gosti smo bili pomalo zatečeni ranojutarnjom gimnastikom koju nam je priredila šumska sova – zaključuje vlasnik “Aferima” Demir Kamerić.
Nastavi čitati

Na današnji dan

13.GODINA BEZ FRA GREBE: Bio je istinski oslonac narodu kojemu je prijetilo uništenje

Objavljeno

Piše

Danas 1.12.2023.godine. se navršava punih trinaest godina od smrti našeg fra Franje Grebenara – Grebe. Bio je zacijelo jedan od najpoznatijih i puku najdražih fratara u Lašvanskoj dolini odakle je rodom i gdje je, pastoralno djelujući, proveo najviše godina. Prepoznatljiv po svojem originalnom humoru, bio je rado viđen u društvu mladih.

Fra Franjo Grebenar, sin Joze i Slavke r. Gudelj, rođen je u Malom Mošunju, župa Vitez, 12. 11. 1951. Osnovnu je školu završio u rodnom mjestu, a Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom. Franjevački habit obukao je u Visokom 14. 7. 1970. Godinu novicijat proveo je u Kraljevoj Sutjesci, gdje je položio i prve zavjete. Teologiju je studirao na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Svečane zavjete položio je 19. 10. 1977. u Sarajevu. Za đakona je zaređen 7. 5. 1979. u Münsteru (Njemačka), a za svećenika 12. 5. 1979. također u Münsteru (Njemačka).

IN MEMORIAM: FRA FRANJO GREBENAR – GREBA (1951-2010)

Oglas

Fra Franjo Grebenar bio je jedan od osnivača Franjevačke bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” i njezin prvi ravnatelj, a koja je bila smještena u samoj crkvi u Novoj Biloj i prostorijama župnog ureda. Da nije bilo toga odlučnog franjevca, Lašvanska dolina danas bi bila pusta poput bosanske Posavine. Tada je bio župnik, a zapravo istinski oslonac narodu kojemu je prijetilo uništenje.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

Oglas
Nastavi čitati

Središnja Bosna

“Raletova” rakija iz Novog Travnika osvojila.pet medalja na X.Spirit festu u Sarajevu

Objavljeno

Piše

U četvrtak je u sarajevskom hotelu “Holiday” održana jubilarna deseta manifestacija i festival žestokog pića i rakija “Spirit fest Sarajevo 2023”.

Na festivalu je sudjelovao i OPG Rale iz Novog Travnika, koji je izlaga donaću rakiju i likere.

OPG Rale osvojio je ukupno pet medalja, dva zlata, dva srebra i jednu broncu. Zlato je osvojeno u kategoriji liker od kadulje i dunje, srebrena medalja za viljamovku i liker od maline, a brončana za liker od oraha.

Oglas

Ratko Barnjak za Centralnu je kazao :

– Čast nam je bila sudjelovati na izuzetno poznatom, desetom jubilarnom izdanju Internacionalnog festivala žestokog pića i rakija “ Spirit Fest Sarajevo”. Uz veliki broj destilerije i kompanija iz BiH i regiona, predstavilo je se 65 destilerija i kompanija od kojih su mnogo zastupnici poznati svjetskih brendova. Prijavljeno je 160 uzoraka u kategorijama rakije od voća, rakija od grožđa, specijalnih rakija, likera i gin-a. Destilerija “Viljamkovka Rale” ove godine priložila je, odnosno ponudila poznatu rakiju viljamovku te ukusne brojne likere, od kojih smo osvojili vrijedne nagrade i priznjanja.

U jakim konkurencijama za destilate u kategorijama “rakija od voća” i kategorija “likeri” dobili smo sljedeće nagrade:

Oglas

– Srebrena medalja za viljamovku

– Zlatna medalja za liker od kadulje

– Zlatna medalja za liker od dunje

Oglas

– Srebrena medalja za liker od maline

– Brončana medalja za liker od oraha

 

Oglas

Sarajevo Spirit Fest je izrastao u jedan od najznačajnijih festivala ove vrste u regiji.

Nastavi čitati

Putovanja

PARK „RAVNE 2“ POSTAO I NAJVEĆA GALERIJA UMJETNINA NA OVIM PROSTORIMA

Objavljeno

Piše

Iza Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ je još jedna izuzetno uspješna sezona, a jedinstveni Arheološko – turističko – sportski park „Ravne 2“ i ove godine je oborio sve rekorde po posjetama. Pored velikog broja gostiju iz cijelog svijeta, park od ove godine možemo zvati i velikom galerijom umjetnina na otvorenom. O brojnim programima govori Evelina Čehajić, programska menadžerica parka „Ravne 2“.

– Iza nas je najuspješnija sezona uz mnoštvo različitih sadržaja i novih instalacija koje smo ove godine dobili na ovom jedinstvenom mjestu. Od mjeseca marta su počele aktivnosti i otvorenja novih sadržaja. U martu smo dobili Trg Nikole Tesle, a nakon toga i još jednu sjajnu umjetničku instalaciju – Besmrtni pjesnici ljubavne poezije sa bistama najvećih svjetskih pjesnika. Tokom ljeta otvorena je i Tradicionalna vedska kuća, još jedno mjesto meditacije i smiraja, nakon toga u park nam je „stigao“ i najveći kralj naših prostora Tvrtko I Kotromanić, a kraj godine smo začinili otvorenjem još dvije sjajne instalacije – statue kraljice Teute i unikatnog stećka sa kosmičkim simbolima. U pitanju su radovi autora Damira Šabića i Adisa Eliasa Fejzića, kojima se i ovom prilikom zahvaljujemo na sjajnim instalacijama koje oplemenjuju naš park. – kazala nam je Evelina Čehajić.

Centralni događaj u parku „Ravne 2“ je obilježavanje dolaska ljeta i festival koji se svake godine održava povodom ljetnog solsticija. I ove godine festival je privukao velika regionalna muzička imena, a tokom festivala su održani i brojni drugi događaji.

Oglas

– Svakako najznačajniji godišnji događaj je festival povodom ljetnog solsticija „Summer Solstice Festival“, a tokom pet dana ovogodišnjeg festivala imali smo priliku uživati u nastupima Milice Todorović, Crvene Jabuke i Zostera. Održane su i brojne radionice, predavanja i drugi događaji. U parku smo imali i nastupe velikog broja kulturno – umjetničkih društava iz BiH i drugih zemalja, predavanja, promocije knjiga, a događaj koji je prvi put održan ove godine „Lideri svjesnosti“ je privukao najznačajnija imena naših prostora u Visoko. – kaže Evelina.

Događaji sportskog, ali i humanitarnog karaktera su također odlika parka „Ravne 2“, a bilo ih je i ove godine.

– Događaj na koji smo ponosni „Sportske zvijezde za djecu bez roditelja“ i ove godine je privukao mališane iz cijele BiH. Imali smo i sjajan sportski događaj „Olympic Day“ u saradnji sa Olimpijskim komitetom BiH, teniski turnir „Pyramid Cup“ uz učešće najboljih bh.tenisera, međunarodni rukometni turnir, kao i turnire u basketu. Naravno, u sadržajima parka uživaju i uposlenici i saradnici Fondacije, pa je u nekoliko navrata za sve njih bio priređen i svojevrsni teambuilding na kojem su se družili i uživali članovi naše Fondacije. Upravo zahvaljujući vrijednim uposlenicima Fondacije koji se brinu da park izgleda uvijek besprijekorno, u srcu BiH imamo oazu odmora, mira, uživanja i mjesto bez stresa. – zaključila je Evelina Čehajić, programska direktorica Parka „Ravne 2“.

Oglas

Iako 2023.godina još uvijek nije završena, planovi za narednu se već uveliko kuju, pa nas tako i naredne godine očekuje mnoštvo sjajnih događaja, otvorenje novih instalacija, sportski, kulturni, muzički i brojni drugi događaji po kojima je park sada poznat širom regije, Europe i svijeta.

Video prilog rezimea sezone u najljepšem parku na ovim prostorima pogledajte na linku:

Oglas

 

 

 

Oglas

 

 

 

Oglas

 

 

Oglas
Nastavi čitati

BiH

Pripazite! Pojavila se nova prevara na WhatsAppu, mogla bi vas skupo koštati

Objavljeno

Piše

Ako na WhatsAppu dobijete poruku od prijatelja ili člana obitelji u kojoj vas traže veću količinu novca, budite jako oprezni prije nego što pošaljete novac. Naime, upravo se takva prevara proširila ovom popularnom aplikacijom za dopisivanje, a ako nasjednete na nju, ova bi vas prevara mogla skupo koštati.

Kako prenosi Makeuseof, pojavila su se izvješća o nizu prijevara putem WhatsAppa, a posebno povećanje zabilježeno je u studenom 2023. godine. Žrtve pomisle da im poruku šalje bliska osoba, a zatim se od njih traži veći iznos da bi se riješila neka hitna situacija koja zapravo ni ne postoji.

Makeuseof prenosi da je samo početkom studenog ove godine zabilježeno više od 200 ovakvih prevara koji su žrtve ukupno koštale više od 600.000 dolara. Što je još gore, žrtve nisu odmah ni svjesne da su prevarene, nego to zaključe tek nekoliko tjedana ili mjeseci kasnije.

Oglas

Kako prevara funkcionira?
U ovoj konkretnoj prijevari, prevaranti kombiniraju dvije već poznate prijevare u jednu: lažni rezultat pretraživanja za WhatsApp Web Google i društveni inženjering.

Prevarant najprije postavi postavi lažni oglas za web stranicu WhatsApp Web. Kada žrtva pretražuje WhatsApp Web, pojavit će se i ta lažna verzija, ponekad čak i na vrhu liste rezultata.

Ako kliknete na taj lažni rezultat za WhatsApp, ponudit će se opcija za skeniranje QR koda, baš kao što to od vas traži i autentična web stranica za WhatsApp. No, kada se skenira ovaj lažni QR kod, prevaranti dobiju pristup vašem WhatsApp računu.

Oglas

Nakon tog slijedi druga faza – društveni inženjering, u kojoj prevaranti, nakon pristupa žrtvinom WhatsApp računu, počnu slati poruke članovima obitelji i prijateljima žrtve. Pritom prevarant osmisli uvjerljivu priču o nekoj hitnoj situaciji – žrtva pljačke, hitna medicinska pomoć, zakašnjela stanarina i slično – kako bi drugu stranu motivirala da u kratkom roku i bez previše razmišljanja uplati veći iznos.

Treba naglasiti da u takvim situacijama prijatelji i obitelj doista pomisle da pomažu bliskoj i dragoj osobi, ali novac ustvari uplaćuju na račun prevaranta.

Kako izbjeći ovu prevaru?
Najsigurniji način za izbjegavanje ove prevare jest da uopće na Googleu ne pretražujete WhatsApp Web. Umjesto toga, puno sigurnija opcija jest da izravno odete na web.whatsapp.com i prijavite se na svoj račun.

Oglas

To je URL koji se lako pamti i vodi vas na originalnu i autentičnu stranicu. No, ako ipak preko Googlea pretražujete WhatsApp Web, izbjegavajte one rezultate kod kojih piše “oglas”. Uvijek obratite pažnju na URL rezultata pretraživanja.

Nastavi čitati

Moda

Miss Hrvatske je Tomislava iz Tomislavgrada

Objavljeno

Piše

U ZAGREBU je izabrana 27. Miss Hrvatske – Tomislava Dukić, Miss hrvatske dijaspore.

Lana i Antea su pratilje

Pratiljama novoizabrane miss proglašene su Lana Valentić kao druga pratilja i Antea Krnić kao prva pratilja.

Tko je nova Miss Hrvatske?

Tomislava dolazi iz Tomislavgrada, ima 25 godina i jako voli putovati. Završila je Kineziološki fakultet u Splitu i vrlo je disciplinirana te predana sportskim aktivnostima i zdravom životu. Ističe kako je bitno paziti na sebe i svoje tijelo.

Oglas

Proputovala je puno zemalja. Nada se da će joj ovaj izbor omogućiti upoznavanje novih ljudi koji će joj možda jednog dana pomoći u realizaciji njenih planova i projekata.

12 djevojaka natjecalo se u pet kategorija

Nakon višednevnih priprema 12 djevojaka natjecalo se u pet kategorija: intervju, sport, talent, top model i multimedija. U Top 8 super finalistica plasirale su se Luna Marija Novak, Tia Stilinović, Lana Valentić, Tomislava Dukić i Patricija Dimitrovski, koje su svoje mjesto osigurale pobjedom u pojedinačnim kategorijama, dok su se Leona Maroši, Tara Begedin i Antea Krnić u super finale izbora Miss Hrvatske 2023. plasirale odlukom stručnog ocjenjivačkog suda.

Top 8 super finalistica odgovaralo je na pitanja stručnog ocjenjivačkog suda, koji je imao težak zadatak odabrati najkompletniju djevojku koja će imati čast predstavljati Hrvatsku na 72. izboru za miss svijeta.

Oglas
Nastavi čitati

Najnovije vijesti

Društvoprije 2 sata

Počinje došašće, vrijeme iščekivanja Božića

Prva je nedjelja došašća ili adventa, kojom u crkvenoj godini počinje vrijeme priprave za Božić, odnosno Kristovo rođenje, a prva...

Sportprije 2 sata

Milan se uvjerljivom pobjedom učvrstio na trećem mjestu

U POSLJEDNJOJ utakmici subotnjeg programa 14. kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan je kao domaćin svladao Frosinone sa 3:1. Gosti iz...

Sportprije 2 sata

Kako do ulaznica za Euro?

NAKON završetka prve faze prodaje ulaznica za Europsko prvenstvo, koja je u listopadu bila namijenjena neutralnim navijačima (dok sudionici Eura...

Sportprije 2 sata

Potpredsjednik srpskog saveza: Rekao sam Hrvatima i Albancima “Samo da nam vi dođete”

NOGOMETNA reprezentacija Srbije natjecat će se u Njemačkoj na Europskom prvenstvu. U jučerašnjem ždrijebu Srbija je u skupini izvukla Englesku,...

BiHprije 2 sata

Veliko zahlađenje u odnosu na prethodni dan

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti poslije podne. U prvom dijelu dana...

Društvoprije 11 sati

U Linzu održano “Korićansko večer”

Večeras je u Hrvatskom domu u Linzu u organizaciji prijatelja i ljudi rođenih na Korićanima održana “Korićanska večer”. Na manifestaciji...

Sportprije 11 sati

Dalić: Čeka nas težak posao, ali igrati u Njemačkoj je kao da igramo kući

Čeka nas težak posao, bila je prva reakcija Zlatka Dalića nakon ždrijeba Eura 2024., koji je hrvatsku reprezentaciju smjestio u...

Sportprije 11 sati

Marca: Hrvatska nije samo Luka Modrić. Puna je gladijatora

HRVATSKA nogometna reprezentacija igrat će u skupini B Eura 2024. u Njemačkoj sa selekcijama Španjolske, Albanije i Italije, odlučio je...

Oglas
Oglas
LM