30. godina osnutka i uspješnog rada Stanić Grupe

42

Prema informacijama Lejle Kasumić iz tvrtke „Boreas“ iz Kreševa, Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik Uprave, skupa sa svojom obitelji, uposlenicima, poslovnim partnerima i prijateljima, ove godine obilježava 30. godinu osnutka i uspješnog rada Stanić Grupe.

Ponikla iz malog obiteljskog biznisa, uz jasnu viziju i velike ambicije, Stanić Grupa danas ima oko 500 djelatnika u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.  

„Prekrili smo Bosnu i Hercegovinu širokom mrežom distributivnih centara. Svakodnevno snabdijevamo kupce vrhunskim proizvodima (brendovima), te smo na takav način prisutni u svakom kutku naše zemlje. Naši djelatnici i poslovni partneri zajednički rade na pronalaženju novih razvojnih rješenja, kako bi ostvarili što bolju poziciju na tržištu. Povijest nas je naučila da s „malim koracima“ možemo postići „velike rezultate“. To je naš moto!“ – priopćili su nam u Stanić Grupi.

U Stanić Grupi su ponosni na Heineken, Karlovačko, Johnnie Walker, Smirnoff, Pago i ostale brendove iz svog portfolija. Odnedavno je na tržištu novi brend – vrhunska vina renomirane crnogorske kompanije „13. jul Plantaže“. Tako je u listopadu ove godine potpisan ekskluzivni ugovor o distribuciji ovih vina na tržište BiH.

Iz godine u godinu, Stanić Grupa raste i razvija se, kako novim, školovanim i motiviranim ljudskim potencijalom tako i novim prodajnim objektima, skladišnim centrima i uredskim prostorima. U prilog ovome ide i podatak da je u tijeku izgradnja poslovne zgrade u Binježevu te utemeljenje i rad „kćerke“ Stanić Grupe – tvrtke „BorVel“ d.o.o. Poslovni objekt u Binježevu, površine 1848,47 m² i 3000 m² skladišnog prostora, treba biti gotov u travnju 2014. godine. Objekat (s 24 parking mjesta) se nalazi u prekrasnom prirodnom okruženju. „BorVel“,  sa sjedištem u Kreševu,  zapošljava 30-ak osoba u 4 svoje poslovnice, s planiranim povećanjem broja djelatnika u skoroj budućnosti.

„Mi, u Stanić Grupi, nastavit ćemo i dalje rasti, prvenstveno računajući na naš ljudski potencijal, na kome se, naprosto, sve zasniva! Duboko vjerujemo u sebe, tako da uspjeh neće izostati i u narednih 30. godina!“ – bile su to završne riječi, koje su nam saopćene u ovoj, nadasve vrlo uspješnoj, poslovnoj grupi. Povodom obilježavanja 30. obljetnice Stanić Grupe, iskrenim čestitkama pridružujemo se i mi.