- oglas -

20 oženjenih muškaraca otkrilo je svoje savjete za sretan brak

Pročitajte i ovo

Poljski hodočasnici opljačkani u Mostaru, ostali bez osam tisuća eura

Foto: STIPO MARčINKOVIć Dok su u Hrvatskoj mnogi još pod dojmom teške prometne nezgode s 12 poginulih u kojoj je...

Šutnja, odugovlačenje, prikrivena ljutnja… Ovo je 8 osobina pasivno agresivne osobe

Kad pasivno agresivna osoba odluči potisnuti svoju ljutnju, koliko god ih puta upitate što nije u redu, neće vam...

BiH izveze kilogram mesa, uveze osam, najviše se kupuje svinjetina

Za sedam mjeseci ove godine u BiH je uvezeno meso vrijedno više od 262,5 milijuna KM, dok je izvoz...
- Advertisement -

Kad čujete da se govori o ključevima uspjeha sretnog braka – obično govori ženska polovica para. Što o tome kažu muškarci manje je poznato, a imaju itekako dobre savjete

- Advertisement -

Teško je zamisliti da se itko od nas nikada nije zapitao kako je moguće imati istinski sretan brak. Žene stalno pričaju o tome, a muškarce se rjeđe čuje.- Ponekad se nađem kako gledam parove određene dobi kako hodaju ulicom, drže se za ruke i veselo cvrkuću jedno drugome, i pitam se koja je njihova tajna, jer budimo realni, nije potrebno puno iskustva u svijetu ljubavi i spojeva da bi se shvatilo koliko je teško imati uspješan brak – kaže autorica Rebecca Jane Stokes, stručnjakinja u područjima odnosa i psihologije.

Nije da dobrih brakova nema i da se ne događaju, uostalom i sama autorica ističe kako dolazi od roditelja koji su u sretnom i uspješnom braku već više od 30 godina pa je to i svojim očima vidjela. Ali o sretnim odnosima – poput braka njezinih roditelja – ne čujemo puno, jer oni u sretnim vezama nemaju mnogo problema za koje osjećaju potrebu da ih iznesu svojim prijateljima za seciranje ili savjet.

24sata


A i kad čujete kako se govori o ključevima uspjeha sretnog braka – obično govori ženska polovica para. Uostalom, naše društvo u osnovi očekuje da je posao svake žene biti ona koja je odgovorna za svaki razgovor koji se odvija o ljubavi, komunikaciji i intimnosti.

Iako je istina da se neke žene osjećaju ugodnije od muškaraca kada je u pitanju razgovor o tome što čini njihov brak uspješnim, to ne znači da mnogi muškarci nemaju svoje smisleno mišljenje o toj temi.

Sretno oženjeni muškarci podijelili su na Redditu svoje najbolje savjete o tome kako imati sretan brak:

1. Svađajte se da biste razumjeli, a ne da biste pobijedili

Kada se svađate sa svojim supružnikom, cilj nije pobijediti u svađi. Cilj je riješiti problem.

Couple talking in bed

2. Budite potpuni ljudi kao pojedinci

Najsnažnije veze proizlaze iz spajanja dvije jake, sretne osobe, a ne dvije slomljene osobe koje se oslanjaju jedna na drugu za sreću.

3. Kreativnost je ključna

Budi kreativan. Svaki se idiot može baciti na tvoju ženu i obožavati je. To ništa ne znači. Umjesto toga, upotrijebi svoju kreativnost da pronađeš nove načine da joj poboljšaš život na načine kojih se ni sama ne može dosjetiti, prenosi YourTango.

4. Odredite jedno drugome prioritete

Ne dajite prednost svojoj djeci u odnosu na vezu. Brak je na prvom mjestu. Uvijek.

Dreamstime

5. Pustite sebičnost

Uvijek zapamtite da ono što činite treba biti zbog poboljšanja braka i partnerstva, a ne nužno zbog sebe. To može uključivati i rasipnost novca na sebe, kao i selidbu diljem zemlje zbog posla, ili odabir lokacije kako bi jedna osoba imala lakši put na posao.

6. Poštujte ženu i brak, čak i ako to podrazumijeva odbacivanje ‘dobre šale’

Nemojte nikad u javnosti napadati nju ili brak.

7. Držite jedni drugima leđa

Čak i ako je u krivu, budite uz nju. Dajte svoj doprinos, pokušajte joj dati savjet, jer doći će dani kada će i ona biti uz vas, bez obzira na sve.

8. Kuhajte jedno za drugo

Naučite kuhati. Nije tako teško, a možete se zabaviti s tim, jer malo će vas stvari usrećiti više od toga da vas partnerica zamoli da pripremite večeru koju ona voli.

24sata

9. Redovito potvrđujte predanost

U teškim trenucima, a imat ćete ih, složite se da ste tu jedan za drugog i očekujte da ćete izdržati i proći u sljedeći krug dobrih vremena. Recite to naglas. Učinite to očitim.

10. Zanimajte se jedno za drugo

Kad se vratite kući na kraju dana, pitajte ju kako joj je prošao dan. Kada završi priču, trebala bi ona to pitati i vas. Činite ovo.

11. Pustite je da se ‘ispuše’ samo radi oduška

Kada žene pričaju o problemu koji imaju, ne predlažu najprije rješenja. Samo ih pustite da se izjasne, vrijeme za prijedloge dolazi kasnije. Momci vole popravljati stvari i ne raspravljaju o problemima s dečkima osim ako ne traže savjet. Žene prvo žele empatiju i suosjećanje, a onda slijedi rasprava o rješenjima.

12. Ostanite vjerni

Ne varajte, nikada. Trenirajte svoj mozak da isključite privlačnost prema drugima i nemojte se dovoditi u poziciju da se poskliznete. Nemojte ni flertovati s drugima. Ako idete na ručak s prijateljicom, ležerno to recite partnerici unaprijed – vi ne tražite dopuštenje, već pokazujete poštovanje. Nemojte lagati o tome što radite.

24sata

13. Pazite na svoj novac

Uštedite novac da vam kasnije godine budu lakše. Nemojte trošiti na gluposti. Stavite sav novac, iz bilo kojeg izvora, u jedan lonac i razgovarajte o tome kako ga trošite.

14. Odaberite svoje bitke

Ne vrijeđajte jedni druge. Prepustite se malim stvarima. Ako ona želi da nosite kravatu, a vi ne želite, samo ju stavite.

15. Budite velikodušni sa znakovima naklonosti

Mazi je bez potrebe da to podigneš na sljedeću razinu fizičke intimnosti. Grli je puno. Poljubi je iz vedra neba kad nešto kuha. Reci joj da je voliš više nego što misliš da bi trebao.

24sata

16. Budite jedno drugome najbolji prijatelji

Budite prijatelji. Romantika i spojevi su lijepi, ali stvarno, budite najbolji prijatelji. Flertujte. Namignite jedno drugome. Šalite se. To čini stvari zabavnijima, lakšima i fantastičnima.

Brak, uz trud i pravu osobu, je nevjerojatno iskustvo.

17. Zapamtite da je ona važna

Ona je važna. Učini je važnom – ova izjava najbolje vodi u smjeru radnji koje trebate poduzeti. Kada dođete kući i ona vam priča o svom danu, skinite se s telefona, prestanite buljiti u ekran računala, pauzirajte to što radite i slušajte je.

Pobrinite se da bude svjesna da je dok razgovara s vama ona jedina stvar u vašem svemiru – gledajte je u oči, kimnite, postavljajte dodatna pitanja.

Ako je noć za spoj, ostavite telefon kod kuće. Nemoj je prekidati dok govori.

Učinite stvari za nju koje zahtijevaju trud. Čak i nakon mnogo provedenih godina, moraš svaki dan pronaći načine da joj kažeš koliko ti znači.

24sata

18. Zadržite svoju individualnost

Pobrinite se da imate dovoljno odvojenog vremena za sebe. Zakažite muške večeri. Imajte hobije i ostanite aktivni u njima. Vi ste osoba, a ne sijamski blizanac. Za razum, da ugušite ogorčenost i nestrpljenje, da smirite iritacije, samo se ponekad udaljite jedno od drugog.

19. Poljubi je

Nikad je nemoj ljubiti napola. Mislim da je ‘ne radi ništa napola’ neka solidna mudrost i ako ćeš je poljubiti, učini to kako treba. “Učini to ozbiljno, svaki put, ne zbog ičega drugog, osim jednostavne činjenice da je poljubac između tebe i tvoje žene najjednostavniji način da kažeš da je voliš, a odbijaš je voljeti lijeno.”

20. Donesite jednu vitalnu odluku prije svega – vjenčajte se s pravom osobom!

Prvi savjet bi bio da vam se posreći i da uhvatite ‘dobru partnericu, koja je spremna podnijeti vas dok ne odrastete i naučite biti muškarac.

Najnovije vijesti

Poljski hodočasnici opljačkani u Mostaru, ostali bez osam tisuća eura

Foto: STIPO MARčINKOVIć Dok su u Hrvatskoj mnogi još pod dojmom teške prometne nezgode s 12 poginulih u kojoj je...

Šutnja, odugovlačenje, prikrivena ljutnja… Ovo je 8 osobina pasivno agresivne osobe

Kad pasivno agresivna osoba odluči potisnuti svoju ljutnju, koliko god ih puta upitate što nije u redu, neće vam se nipošto otvoriti. Oni se nikada...

BiH izveze kilogram mesa, uveze osam, najviše se kupuje svinjetina

Za sedam mjeseci ove godine u BiH je uvezeno meso vrijedno više od 262,5 milijuna KM, dok je izvoz u istom periodu jedva premašio...

SUBOTA: BBrothers u Ex Pontu

U subotu 13.08. opet nam dolaze dobri znanci, duo BBrothers. Garancija su dobre atmosfere i zabave, a za vrhunsku hranu i kvalitetno piće ćemo...

Odigrane prve utakmice malonogometnog turnira “Putićevo 2022”

Odigrane su prve utakmice malonogometnog turnira Putićevo 2022. Rezultati prvog dana turnira: MNK Putićevo 5 : 1 Mladež HDZ BiH Novi Travnik Gradina 969 2: 4 Šantići MLM...

Povezane vijesti