​Čilić: Veseli me moja igra na Wimblendonu

41

Marin Čilić je nakon pobjede nad Florianom Mayerom 7-6 (2), 6-4, 7-5 u 2. kolu Wimbledona, izjavio kako mu “nije bilo nimalo lagano” te je istaknuo da je “zadovoljan svojom igrom koja je i danas bila na visokoj razini.”

Bila je to treća Čilićeva pobjeda u pet međusobnih dvoboja s 33-godišnjim Nijemcem koji je dvaput bio četvrtfinalist u Wimbledonu i na travi je mnogima opasan suparnik.

“Mayer je igrač koji igra odlično na travi, tako da sam očekivao da će igrati jako dobro. Već me i dobio u prošlosti, tako da sam bio spreman. On je neugodan igrač, ima udaraca koji nisu baš u teniskim knjigama i bio je tvrd orah. Bio sam maksimalno koncentriran u svakom trenutku i sjajno je što sam uspio obaviti posao u tri seta”, rekao je Čilić te dodao:

“Nije bilo ugodno početi s breakom i zaostajao sam u prvom setu sve do 5-4, ali u tim trenucima sam uspio povezati par sjajnih poena, par sjajnih reterna i napravio taj break. Od tog trenutka mislim da sam bio puno bolji na terenu, puno agresivniji, puno konstantniji iz igre. Danas sam stvarno jako dobro reternirao. Moram priznati da je i on igrao na odličnoj razini, imao fenomenalnih poena. Još jedan odličan meč na visokom nivou i sjajno je da sam uspio završiti meč u tri seta. Nije bilo nimalo lagano, ali zadovoljan sam sa svojom igrom i stvarno je bila na visokoj razini i danas.”

Na visokoj razini je bio Marinov početni udarac. Iako je dvaput gubio servis, završio je meč s 91% realizacije prvog servisa i 31 asom.

“Sigurno da sam zadovoljan sa svojim servisom; jako puno aseva, jako puno besplatnih poena i nastavljam sa sjajnom igrom, što me najviše veseli.”

Nastavak takve forme Čilić očekuje i kad mu s druge strane mreže bude 27-godišnji Amerikanac Steve Johnson, 31. tenisač svijeta, protiv kojeg vodi 2-0 u međusobnim dvobojima.

“Posljednji put sam ga pobijedio prošle godine u Queensu, u tri seta. On je igrač koji ima sjajan servis i sjajan forhend, tako da ću pokušati usmjeriti igru u njegov bekend. Pokušat ću zadržati ovakav nivo serviranja i agresivne igre. U ova dva meča je, više-manje, sve dobro funkcioniralo. Nadam se da mogu zadržati taj visoki nivo igre i nastaviti u ovome tempu”, zaključio je najbolji hrvatski tenisač koji se sedmi put probio do 3. kola u Wimbledonu, na kojem nastupa 11. put u karijeri.

Čilićev dvoboj protiv Johnsona održat će se u petak, ako ne bude problema s vremenom. (Hina)Marin Čilić je nakon pobjede nad Florianom Mayerom 7-6 (2), 6-4, 7-5 u 2. kolu Wimbledona, izjavio kako mu “nije bilo nimalo lagano” te je istaknuo da je “zadovoljan svojom igrom koja je i danas bila na visokoj razini.”   Bila je to treća Čilićeva pobjeda u pet međusobnih dvoboja s 33-godišnjim Nijemcem koji je dvaput bio četvrtfinalist u Wimbledonu i na travi je mnogima opasan suparnik.   “Mayer je igrač koji igra odlično na travi, tako da sam očekivao da će igrati jako dobro. Već me i dobio u prošlosti, tako da sam bio spreman. On je neugodan igrač, ima udaraca koji nisu baš u teniskim knjigama i bio je tvrd orah. Bio sam maksimalno koncentriran u svakom trenutku i sjajno je što sam uspio obaviti posao u tri seta”, rekao je Čilić te dodao:   “Nije bilo ugodno početi s breakom i zaostajao sam u prvom setu sve do 5-4, ali u tim trenucima sam uspio povezati par sjajnih poena, par sjajnih reterna i napravio taj break. Od tog trenutka mislim da sam bio puno bolji na terenu, puno agresivniji, puno konstantniji iz igre. Danas sam stvarno jako dobro reternirao. Moram priznati da je i on igrao na odličnoj razini, imao fenomenalnih poena. Još jedan odličan meč na visokom nivou i sjajno je da sam uspio završiti meč u tri seta. Nije bilo nimalo lagano, ali zadovoljan sam sa svojom igrom i stvarno je bila na visokoj razini i danas.”   Na visokoj razini je bio Marinov početni udarac. Iako je dvaput gubio servis, završio je meč s 91% realizacije prvog servisa i 31 asom.   “Sigurno da sam zadovoljan sa svojim servisom; jako puno aseva, jako puno besplatnih poena i nastavljam sa sjajnom igrom, što me najviše veseli.”   Nastavak takve forme Čilić očekuje i kad mu s druge strane mreže bude 27-godišnji Amerikanac Steve Johnson, 31. tenisač svijeta, protiv kojeg vodi 2-0 u međusobnim dvobojima.   “Posljednji put sam ga pobijedio prošle godine u Queensu, u tri seta. On je igrač koji ima sjajan servis i sjajan forhend, tako da ću pokušati usmjeriti igru u njegov bekend. Pokušat ću zadržati ovakav nivo serviranja i agresivne igre. U ova dva meča je, više-manje, sve dobro funkcioniralo. Nadam se da mogu zadržati taj visoki nivo igre i nastaviti u ovome tempu”, zaključio je najbolji hrvatski tenisač koji se sedmi put probio do 3. kola u Wimbledonu, na kojem nastupa 11. put u karijeri.   Čilićev dvoboj protiv Johnsona održat će se u petak, ako ne bude problema s vremenom. (Hina)