okviru drugog pretkola Lige prvaka Zrinjski će večeras na stadionu pod Bijelim Brijegom ugostiti Maribor.

Na službenoj konferenciji za novinare u utorak trener Zrinjskog Blaž Slišković kazao je kako njegova momčad nije bez izgleda u srazu sa slovenskim prvakom.

Moramo imati ogroman respekt prema protivniku jer Maribor je u Europi puno toga više napravio od Zrinjskog. No, nakon onoga što sam vidio u posljednjoj pripremnoj utakmici Maribora protiv Krasnodara, mislim da su nam izgledi deset ili petnaest posto veći nego što sam mislio nakon samog ždrijeba. Valja naglasiti da je Krasnodar razina više u odnosu na Zrinjski, ali ako odigramo kao oni u toj utakmici, odgovorno i disciplinirano, vjerujem da imamo izgleda napraviti iznenađenje i eliminirati Maribor, dodao je Slišković.

Trener Maribora Darko Milanič u najavi susreta također je bio odmjeren i oprezan.

Naše se šanse, otkako smo vidjeli neke utakmice Zrinjskog, nisu ni povećale, ni smanjile. Za nas je osnovno polazište nakon ždrijeba da obje momčadi imaju 50-50 šanse. Igra Zrinjskog nije nešto s čime se često susrećemo i sada je na nama da im prouzročimo što više problema, kazao je Milanič prije treninga njegove momčadi u Mostaru.

Utakmica će početi u 19 sati, u vrijeme kada će živa u termometrima još biti iznad 30 podioka, no trener Maribora ne smatra da će to praviti posebne probleme njegovim igračima.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Mostar je vjerojatno među najtoplijim gradovima u Europi, ali vrućina je sastavni dio kvalifikacijskog ciklusa u ovom razdoblju. Možda će to tražiti drukčiji pristup, ali moramo biti psihološki spremni na sve i odigrati pametno, prilagoditi se. Na pripremama u Moravskim Toplicama također je bilo vruće, tako da smo spremni, dodao je slovenski stručnjak.

Utakmicu će suditi njemački sudac Daniel Siebert, a asistirat će mu njegovi sunarodnjaci Harm Osmers, Jan Seidel i Lasse Koslowski.

Odgovori