U Busovači je proslavljen Dan općine na kojem je za poseban doprinos u razvitku Općine, Ženski odbojkaški klub „Busovača“ dobio posebno priznanje – zlatnu plaketu. Klub nastaje kao rezultat dugogodišnjeg rada kroz odbojkaške sekcije i školu odbojke, a od svog osnutka do danas nositelj je brojnih naslova u ligi Srednjbosanske županije. Upravo Ženski odbojkaški klub „Busovača“ začetnik je bitnih promjena u svijetu odbojke, na području te županije.

2010. godine na osnivačkoj skupštini se donosi odluka za osnivanje ženskog odbojkaškog kluba „Busovača“, a već iduće godine klub je uredno registriran. Zajedno sa ekipom Viteza i „Victory“  iz Novog Travnika ženski odbojkaški klub Busovača osniva omladinsku ligu Srednjobosanske županije, gdje im se priključuju novoosnovane ekipe iz Jajca,Vakufa, a naknadno i Bugojna. Tako danas, na prostoru ŽSB-a , postoji devet uredno registriranih odbojkaških ekipa.

U sezoni 2011./2012. ekipa pionira iz Busovače zauzima 1.  mjesto u ligi. Kadeti su te godine na drugom mjestu, a  pionirke na trećem.

 2012./2013. Svaka od kategorija zauzima jedno od prva tri mjesta.

Sezone 2013./2014. ekipa kadetkinja osvaja 1. mjesto u ligi, bez izgubljenog seta, te zasluženo dobiva nagradu za najuspješniju žensku ekipu općine Busovača, kao i priznanje od sportskog saveza Županije.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Iste godine Katarina Šušnja, iz napomenute kategorije, dobiva nagradu za najuspješniju sportašicu općine u kategoriji kolektivnih sportova. Ovu nagradu  2016. godine dobiva  Nikolina Batista iz kategorije juniorke. Trener ekipe, Dragan Lovrić, 2012. godine od Sportskog saveza općine, nagradama pridodaje još jedno priznanje, i to kao „najbolji sportki djelatnik“.

Vanja Račič i Petra Relota proglašene su najperspektivnijim igračicama u kategoriji kolektivnih sportova.

Sezone 2015./2016. Ženski odbojkaški klub Busovača, osim u županijskoj ligi,  sudjeluje i u prvoj ligi Federacije, s ekipom seniorki. Pohvale stižu od krovnog saveza Federacije za gostoprimstvo i uvjete.

Nažalost, kako ističe trener, Busovača je mala sredina,te gotovo cijela generacija odlazi na daljnje školovanje, a odbojka je kolektivni sport koji zahtjeva godine i godine rada da bi se formirao igrač. No odbojkašice su optimistične, kako same tvrde, u Busovaču će se vratiti!

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Jurija Brnada, TV KISS

 

Odgovori