Na YouTubeu se nedavno pojavio snimak iz jednog sarajevskog tramvaja na kojem se vidi svađa između dvije starije gospođe. O ovom događaju izvjestili su mnogobrojni sarajevski mediji.

Mediji su prenijeli snimku uz obrazloženje kako se ne nazire razlog ovog napada, odnosno svađe dviju gospođa te kako nitko od prisutnih ne smiruje situaciju, nego naprotiv iz pozadine dobacuje: “Udri je jače”, “cekerom je”. 

Ukoliko pogledate video vidjet ćete da se radi o napadu koji je proizišao iz vjerske mržnje. Naime, od 1:01 na video možete čuti kako gospođa koja je napala govori: “Drugi put kad se budeš krstila dobit ćeš preko nosa!” Nakon čega se gospođa prekrstila, što je izazvalo još veću ljutnju i pljuvanje od strane gospođe koja je napala. Ona se na tom nije zadržala, nego je izišla iz tramvaja te je nastavila udarati i trčati za njom. Ovoj nemiloj sceni treba dodati i prijetnje od strane muškarca koji je rekao: “Izađi dok te nisam nogom nabio”.

Kada pogledate ovaj video, shvatit ćete na kakve je jadne i bijedne grane palo Sarajevo, glavni grad jadne, bijedne i društveno propale Bosne i Hercegovine. MUP KS-a povodom ovog videa nije imao nikakvih prijava. 

 

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori