Matej Sivrić igrač Širokog preko facebook statusa posvjedočio kako je u dresu Zrinjskog i Širokog zajedno sa drugim igračima vrijeđan na oba sarajevska stadiona. Ali kad su u pitanju bošnjački klubovi to je od strane saveza dozvoljeno i nema nikakvih suspenzija stadiona, no kad su u pitanju hrvatski klubovi onda se poseže za radikalnim osudama i presudama. Evo što stoji u statusu ovog igrača Širokog …

Moram ovo napisati : Dva puta sam prisustvovao utakmicama u Sarajevu (protiv Želježničara na Grbavici,gdje sam u dresu Zrinjskog pobijedio 1:0 i na toj utakmici su nas gađali kamenjem i psovali nam ustašku majku, gazi ustašte itd, utakmica je prekidana dva puta) i (protiv Sarajeva na Koševu,gdje sam u dresu Širokog izgubio 2:0,vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, pri ulasku u tunel psovanje i pljuvanje) – znači,nema nikakve suspenzije,nema kazni!! LAKO SUSPENDIRATI,ALI ONDA KRENITE OD SEBE,PA ONDA “UDARJTE” I PO DRUGIMA!
Nije vas pogodilo vrijeđanje himne,vikanje gazi balije, vas je pogodio rezultat s kojim ste izgubili trofej, kako u prvenstvu tako i u kupu!

Odgovori