U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u sjeverozapadnim područjima, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno.

 

Temperature u 07.00 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Sokolac -6, Kupres -5, Ivan-sedlo, Livno -2, Bugojno, Sarajevo -1, Bihać, Drvar 0, Goražde, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla, Zenica 1, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Stolac, Trebinje, Zvornik 2, Mostar i Čapljina 3 stepena.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na istoku i jugoistoku Hercegovini se očekuje kiša, a u istočnim područjima Bosne slab snijeg. Vjetar, slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od -3 do 4, a na jugu zemlje do 9 stepeni.

Bioprognoza – Lošije raspoloženje zbog promjenljivog vremena

U Bosni i Hercegovini biometeorološke prilike danas će biti slične kao i u dane vikenda. Promjenljivo, povremeno tmurno vrijeme, kod većine ljudi će uzrokovati lošije raspoloženje. S odmicanjem dana postepeno će biti stabilnije, što će djelimično popraviti opštu sliku. Kronični bolesnici i meteoropate ne trebaju se izlagati većim fizičkim naporima, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Odgovori