U subotu, 16. prosinca 2017. godine sa početkom u 19 sati, u dupke punoj dvorani Hrvatskog doma u Vitezu, održan je svečani božićni koncert Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ podružnica Vitez.

Pred više od 500, ispostaviti će se na kraju koncerta, oduševljenih gostiju, svečani koncert otvorio je vokalni sastav Viteških akorda, sa izvedbom dvije božićne pjesme, „Gloria in excelsis Deo“ (S nebesa se pjesma ori) i tradicionalne narodne pjesme „U to vrijeme godišta“.

Nakon prelijepih božićnih pjesama, najmlađa folklorna skupina HKD „Napredak“ podružnica Vitez, plesom Izvornih igara, oduševila je sve prisutne, koji su ih tijekom njihovog nastupa u nekoliko navrata podržali velikim pljeskom.
Napretkov orkestar harmonika, pod vodstvom profesorice Gordane Mišković, izveo je zatim nekoliko izuzetno zanimljivih skladbi.
Nakon „harmonikaša“, na red su došli „Krčevljani“, pjevačka skupina koja je s tri tradicionalna bečaraca, prisutne goste prisjetila kojim se to pjesmama u davna vremena dočekivao blagdan Božića.
Pjesmu „Bijeli Božić“ izveli su učenici Srednje glazbene škole „Jakov Gotovac“ iz Novog Travnika, također pod vodstvom njihove profesorice Gordane Mišković.

Program je nastavljen sjajnom izvedbom Slavonskih plesova, srednje folklorne skupine HKD „Napredak“ iz Viteza.
Pjesmom „Laku noć svirači“ gostima su se predstavili i članovi tamburaškog orkestra Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ podružnica Vitez.

Kao „šlag na kraju“ veličanstvene večeri, večeri koja će dugo ostati u sjećanju svih gostiju, premijerno je izvedeno najuspješnije i najpopularnije djelo Jakova Gotovca, opera “Ero s onoga svijeta”, koje je odavno ubrojeno među najuspjelije hrvatske komične opere. Navedeno djelo izveli su članovi seniorske folklorne skupine, tamburaški i harmonikaški sastav HKD „Napredak“ Vitez te vokalni sastav „Viteških akorda“, a sve to pod dirigentskom palicom profesorice Mišković.
Sve prisutne goste, na samome kraju, sa nekoliko prigodnih rečenica, pozdravio je i zahvalio na do sada nikad većem odzivu, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ podružnica Vitez gospodin Zoran Kupreškić.