Jedanaest godina uspješne suradnje obilježit ce Udruženje za prevenciju ovisnosti “Narko ne” i općina Vitez na ovogodišnjim Interkulturalnim kreativnim tjednima za mlade koji će se održati u periodu od 12. 07. do 13. 08. 2013.godine.

I ove godine su mladi volonteri iz Švicarske (6 studenata pedagogije,socijalnog rada i umjetnosti) došli u Vitez, na zadatak imaju da s domaćim volonterima osmisle i realiziraju zanimljive i zabavne aktivnosti za mlade i djecu s ciljem ukazivanja na pozitivne alternative u slobodnom vremenu umjesto ovisničkog ponašanja u vezi droge, alkohola, pušenja, interneta, itd..

Riječi dobrodošlice uputio im je Općinski načelnik Advan Akeljić ispred Gradske galerije. Nakon toga su mladi volonteri posjetili zgradu općine,upoznali se sa predstavnicima službi i svoju posjetu zaokružili u uredu načelnika. U kratkom razgovoru sa volonterima Načelnik je rekao da će općina u skladu sa svojim mogućnostima uvijek pomagati i promicati rad mladih koji je od velike koristi za čitavu društvenu zajednicu.

Odgovori