Vrlo zapaženo, visoko pozicionirano mjesto u kulturi srednje Bosne, a mnogi kažu i daleko šire, ima Mješoviti pjevački ansambl „Viteški akordi“ iz Viteza, koji ovih dana svečano, pjesmom prije svega, obilježava dvadeset godina rada, „rasta“ i uspješnog djelovanja.

Ovaj ugledni ansambl sve ovo vrijeme uspješno vodi glazbena pedagoginja, ujedno i osnivačica, prof. Olgica Krezić. A „Viteške akorde“, rekli Vitežani smatraju  zaštitnim znakom svoga grada, a nećemo pogriješiti ako ustvrdimo i šireg područja. A te epitete, taj status u svijetu kulture, stjecali su uspješnim nastupima diljem BiH, Republike Hrvatske i u inozemstvu.

U povodu dvadesete godišnjice rada i djelovanja u subotu navečer  priredili su slavljenički koncert za svoje sugrađane i brojne goste poštovatelje njihove visoke razine izvođenja i njihovog pjevačkog opusa. I velika dvorana hotela „Central“ u Franšiznom centru BiH u Vitezu koja prima 450 posjetitelja bila je premala  primiti sve zainteresirane pa je  uneseno još desetine sjedalica i dvorana je bila puna „kao šipak“, kako se to zna reći u takvim situacijama.

Slavljenici, toplo i burno pozdravljeni, izvodili su najbolje iz svog bogatog opusa narodnih tradicijskih, starogradskih, zabavnih, duhovnih…pjesama domaćih i stranih autora, a ovom prilikom gosti su im bili  zbor najmlađih polaznika Osnovne glazbene škole „Jakova Gotovca“ iz Novog Travnika, Područni odjel u Vitezu, te  relativno mladi, ali vrlo kvalitetni Pjevački ansambl „Ivančice“ iz Busovače, koji uspješno vodi prof. Magdalena Marić.

Uz burno odobravanje koje je prelazilo u ovacije, ansambl je koncert završio pjesmom „Sretan dan“ što su skupa s slavljenicima pjevali svi prisutni u dvorani.

Povodom dvadesetogodišnjeg jubileja  slavljenici su uputili zahvale svima koji su, na bilo koji način bili uz njih, njihova podrška, a posebna zahvalnost upućena je bračnom paru Miri i Franji Rajković, vlasnicima tvrtke „Economic“ koji su njihovi dugogodišnji sponzori.

U svom kratkom obraćanju voditeljica ansambla „Viteški akordi“, prof. Olgica Krezić, je poručila, prije svega mladim, kako je važno, u svakoj prilici i u svakoj situaciji tražiti i pronalaziti ono lijepo, pozitivno…“Mi smo to lijepo, pozitivno, našli u pjesmi, našli smo u tomu sreću i zadovoljstvo, a što svaki put kada smo u prilici, pokušavamo prenijeti i na druge.. Kažu nam, uspješno“

Viteški akordi