I nije neka tajna da većini proizvođača hrane i pića na prvom mjestu nije vaše zdravlje, nego profit. Zato je na vama da pametno odaberete što ćete unositi u sebe.

Pogledajte video koji će vam razotkriti neke od dodataka koje ne želite u omiljenom piću.

 Pivo
 
Neke kompanije koriste riblje tutkalo (dobiveno od sušenih ribljih mjehura) kako bi se riješili zamućenosti pića.
 
Gazirani sokovi u lancima brze hrane
 
Istraživanja su pokazala da 48 posto gaziranih pića u lancima brze hrane sadrži bakterije koje se mogu pronaći u fekalijama.
 
Mlijeko na biljnoj bazi
 
U sojino ili rižino mlijeko dodaje se aditiv na bazi crvene alge kao sredstvo za zgušnjavanje. Zbog toga što se povezuje s izazivanjem čireva i pogoduje razvoju tumora, u Europi je zabranjen u adaptiranom mlijeku za djecu, organskim proizvodima i drugdje, dok je u SAD-u još uvijek u svemu dopušten.
 
Vino
 
Grožđe koje skupljaju strojevi može sadržavati kukce i glodavce, a nazivaju se ‘sastojcima koji nisu grožđe’.
 
Sok od grejpa
 
U neke sokove od grejpa dodaje se karmin, prirodno bojilo dobiveno od košenile (osušenih ženki biljnih ušenaca Coccus cacti). Otopina karmina upotrebljava se za bojenje namirnica i kozmetičkih proizvoda, a može izazvati alergijske reakcije.
 
Neke kompanije prešle su na crveno #40, koje s dobiva iz petroleja, prenosi magazin.hr. 

Odgovori