Popunjavaju se lagano kapaciteti za prvi let sa tuzlanskog aerodroma – nova avionsku linija Tuzla – Beč – Tuzla. U razgovoru za web portal RTV Tuzlanskog kantona, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović kazao je da nema nikakvih promjena, da prvi let ide kako je to i rečeno 21. ovog mjeseca i da vlada veliko interesiranje za novu avionsku liniju.

“Istovremeno sve linije koje realiziramo u suradnji sa kompanijom Wizz air odvijaju se po planu i tu nema nikakvih problema. Očekujemo da ćemo do kraja ovog mjeseca završiti i potrebnu proceduru te tako pistu tuzlanske zračne luke učiniti dostupnom i za kargo prijevoz, što će na svojevrstan način zaokružiti i više nego uspješnu godinu za tuzlanski aerodrom”, kazao je direktor Karasalihović.

Usporedo sa ovim aktivnostima rješavaju se i imovinsko – pravni problemi, kako bi se početkom proljeća moglo pristupiti i realiziranju još jednog važnog segmenta za tuzlanski aerodrom a to je izgradnja pristupnih svjetala za nesmetani noćni promet i sigurno slijetanje i polijetanje aviona za vrijeme loših vremenskih uvjeta.

 

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije

Odgovori