Pokrenuta je humanitarna akcija pod nazivom ”Srcem za Davida” koja ima za cilj prikupiti sredstva za liječenje teško bolesnog Davida Glavaša.

U sklopu akcije održat će se veliki humanitarni koncert 14. kolovoza 2013. godine s početkom u 20 sati na igralištu Rudarevo pokraj srednje škole ”Uskoplje”. Na koncertu će nastupiti „Party band“ i Josip Jopo Kustura a glavna zvijezda večeri je naš poznati humanitarac Mate Bulić. Ulaznice za humanitarni koncert mogu se kupiti po cijeni od 10 KM.

Naime, David ima 17 godina i ide u drugi razred srednje škole tehničara za telekomunikacije. Rođen je s deformacijom lijeve ruke i desnog stopala što, unatoč već tri operacije na ruci i dvije na nozi, dovodi do iskrivljenja kralježnice odnosno, teške, sada već i po život opasne, skolioze. Odrastanjem skolioza svakog dana uzima sve više maha tako da stišće pluća i uzrokuje otežano disanje. Raznim pretragama utvrđeno se David mora podvrgnuti još jednoj zahtjevnoj operaciji. Jedan od vodećih europskih stručnjaka dr. Gregor Ostrowski u SRH Klinikum Karlsbad u Njemačkoj trebao bi operirati Davida. Zbog složenih operativnih zahvata operacija se odvija u dva dijela. Nakon prvog dijela 29. kolovoza 2013. David će biti 15 dana u komi nakon čega tek slijedi drugi dio operacije i dugotrajna rehabilitacija. Operacija će stajati oko 30 000 eura. 

S obzirom na mala primanja Davidovi roditelji do sada su se snalazili na razne načine ali ovog puta definitivno nisu u mogućnosti svom sinu platiti potrebnu operaciju. Svi oni koji žele i mogu pomoći mogu svoje donacije uplatiti na broj računa Davida Glavaša 3382802502774823 kod UniCredit banke IBAN: BA393382802826699339, Swift: UNCRBA22

Unatoč svojim poteškoćama David uspješno izvršava svoje školske obaveze, omiljen je u društvu i voli nogomet. Pomozimo skupa našem Davidu da poput svojih vršnjaka nastavi disati punim plućima.

Davidu je zaista potrebna Vaša pomoć!

Odgovori