Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo u vezi preprodaje ulaznica – karata za nogometnu utakmicu između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Belgije, poduzima potrebne mjere i radnje kako bi došlo do identiteta osoba koje vrše nelegalnu prodaju.

Nakon što se utvrdi identitet osoba koje vrše navedene nelegalne radnje, policijski službenici će u skladu sa zakonom preduzeti sve neophodno iz svoje nadležnosti, te utvrditi da li se u konkretnom slučaju radi o prekršaju ili kaznenom djelu.

U subotu će u Sarajevu 7. listopada 2017. godine doći do privremene obustave prometa na lokalitetu stadiona “Grbavica” na dan odigravanja utakmice Bosna i Hercegovina – Belgija, koja će biti odigrana na “Grbavici”.

Navedena obustava se odnosi na Zvorničku ulicu, u dijelu od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana – Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića, te na ulicu Topal Osman Paše na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička u periodu od 14.00 do 21.00 sati istog dana.

Također, bit će zabranjen i promet u mirovanju (parkiranje vozila) na izdvojenom parkingu neposredno uz stambeno-poslovni objekat „LORIS“ u periodu od 08:00 do 21:00 sati, a koji će u potpunosti biti stavljen na raspolaganje za potrebe organizacije pomenute utakmice. Iz tog razloga, ovim putem apeliramo na stanare pomenutog objekta, kao i susjednih stambenih zgrada koji koriste ovu površinu za parkiranje, da imaju razumijevanja za poduzete mjere te blagovremeno premjeste svoja vozila na susjedne parking prostore.

Sve navedene mjere su donijete u cilju pojačane sigurnosti, a vezane su za ovu izuzetno važnu utakmicu. Navedeno je kako se spomenutim mjerama omogućava brži i lakši ulazak i izlazak gledatelja sa stadiona.

Kvalitetna odjeća za vaše najmlađe

Samo najbolje za vaše najmilije