Disciplinska komisija NS/FS biH prije više od mjesec dana odlučila je da žestoko kazni Široki Brijeg zbog propusta u revanš meču Kupa BiH protiv Sarajeva.

Podsjećamo, Disciplinska komisija je odlučila da se Široki Brijeg kazni sa 25.000 KM i sedam utakmica bez pri sudjelovanja publike zbog propusta u organizaciji, poticanja mržnje prema drugim osobama na osnovu nacije i religije od strane navijača, skandiranja fašističkih slogana, omalovažavanja državne himne, upotrebe pirotehničkih sredstava i distribucije alkohola na stadionu.

Iz ovog kluba su se odmah žalili na ovu odluku Disciplinske komisije, te su svoju žalbu uputili Apelacijskoj komisiji NS BiH.

Kako saznajemo, Apelacijska komisija je poništila prvobitnu odluku Disciplinske komisije vezanu za kaznu Širokom Brijegu, te će je odluku ponovo vratila na razmatranje Disciplinskoj komisiji koja će narednog tjedna ponovo razmatrati ovaj slučaj. S tim da obje strane, dakle tužitelj i Široki, ponovo imaju pravo žalbe.

“Održali smo danas sjednicu na kojoj smo razmatrali žalbu Širokog. Usvojena je njihova žalba, kazne su ukinute i vraćene Disciplinskoj na razmatranje”, za SportSport.ba izjavio je predsjednik Apelacijske komisije Branimir Maletić.

Odgovori