Izaslanstvo Općine Kreševo boravilo je u Zagrebu, gdje su, u Udruzi “Prsten” te u Hrvatskoj gospodarskoj komori, prezentirane gospodarske mogućnosti ove srednjobosanske općine. Podsjećamo, boravak u Zagrebu u prosincu prošle godine, kada je potpisao ugovor donaciji Vlade Republike Hrvatske općini Kreševo za izgradnju puta u poslovnoj zoni Resnik, općinski načelnik Radoje Vidović iskoristio je i za posjet Udruzi “Prsten”. Tada je dogovorena i skora prezentacija gospodarskih mogućnosti ove općine, što je ovih dana i realizirano, objavio je portal kresevo.ba.

 

Prezentaciju je pratilo četrdesetak članova, uglavnom dužnosnika u Upravnom odboru i drugim tijelima Udruge. Njima se na početku obratio načelnik Vidović, a potom su Vodič za investitore općine Kreševo prezentirale Bojana Trogrlić i Mihaela Miličević. CD izdanje Vodiča podijeljeno je zainteresiranim, koji su s mnogo pozornosti pratili prezentaciju.

Udruga bosanskih Hrvata “Prsten” vodeća je, nepolitička i neprofitna udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama.

Nakon prezentacije u Udruzi “Prsten”, izaslanstvo općine Kreševo posjetilo je Hrvatsku gospodarsku komoru, gdje su ih primili pomoćnica direktora Mirjana Turudić te samostalni savjetnik u HGK, Goran Masnec. I njima su predstavljeni općina Kreševo i mogućnosti ulaganja, a razgovarano je i o konkretnim projektima u kojima bi Komora mogla biti od pomoći./Artinfo.ba

Odgovori